Vedat Abiş 5 gün at binmeme cezası aldı. Cezasını 12 Haziran Pazartesi günü başlattığı için Cumartesi ve Pazar günü at binecektir. 09 Haziran  Cuma günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1000 metre kum pistte yapılan 2 Yaşlı İngiliz taylarının katılım gösterdiği günün 2.Koşusu olan Maiden yarışta; AGF'de % 62 ile (1) günün en güvenilir safkanı olan AQUMARIN'in binicisi Mahmut Turan kırbacını koşu içinde düşürdü. Safkanı teşvik amacıyla kepinin kılıfını sallayarak 7 boy farkla, 1.03.00'lık derecesi ve jokeyi Mahmut Turan ile birlikte AQUAMARIN koşuyu kazandı. Bursa pisttinde ikinci koşusunda kazanması dikkat çeken safkanın ilk Şartlı yarışında yine kazanabilecek safkanlar içine notlarınızı alınız.

04.06.2023 tarihinde 5. koşuda 9 numaraya kayıtlı olarak koşan SLEW CHECK isimli atın jokeyi Vedat ABİŞ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 5 (beş) gün sonra 09.06.2023 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 8 numarada kayıtlı MEHİR ABLA isimli atın Binicisi MAHSUN DEMİRBAŞ, koşuda genel hükümlerde belirtilen kamçı sayısından fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici MAHSUN DEMİRBAŞ; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Koşuda 11 numarada kayıtlı NEHİR SULTAN isimli atın Binicisi KUZEY ÇAYBAKAN, koşuda usulsüz kamçı kullanmış ve yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici KUZEY ÇAYBAKAN; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.

Diğer At binmeme cezası alan Jokeyler  Bursa Osmangazi Hipodromu'nda Mahsun Demirbaş, Kuzey Çaybakan, Dorukan Palamur

Koşuda 4 numarada kayıtlı RAINBOW HILL isimli atın Binicisi DORUKHAN PALAUR, koşuda usulsüz kamçı kullanmış ve yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici DORUKHAN PALAUR; 6132 S.K. 4. Mad. ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.