17 Haziran Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 Yaşlı Arap safkanlarının katılım gösterdiği günün 3.Koşusu olan Şartlı-4/Y-2 Koşu’da; son virajı barıyer dibinden önü açık olması trafik sorunları yaşamadan kolay tempoda koşunun lıderliğini alan CIHANA BEDEL binicisi Mehmet Nuri Sunkar son 400'de gözlüğünü çıkarması son 200 orta kulvardan kazanıcak gibi KAŞEMUM KARA gelmesi Mehmet Nuri Sunkar CIHANA BEDEL ile KAŞEMUM KARA'ya at göstererek ve bir kaç kere yan tempo yaparak safkanın aksiyonu bozulması zaman kaybetmesi yarım boy farkla koşuyu CIHANA BEDEL 2.31.03 derecesi ile kazandı. KAŞEMUM KARA ikinci oldu. Koşuya protesto çekildi. Komiserler kurulu kabul etti. Sıralama 1.4.3.2.5.6 yerine 4.1.3.2.5.6 şeklinde oldu. Komiserler kurulu kararına % 65 ile katılıyoruz. Mehmet Nuri Sunkar 10 gün at binmeme cezası aldı.

Komiserler Kurulu Raporu

4 numaraya kayıtlı olarak koşan KAŞEMUM KARA isimli atın antrenörü Gözde KÖSE, koşunun son düzlüğünde 1 numaralı CİHANA BEDEL isimli ata protesto çekmişlerdir.

Yapılan protesto Komiserler Kurulumuzca incelenmiş ve protestosunun KABULÜNE karar verilmiştir. Protestonun kabulü sonrası; 1-4-3-2-5-6 numaralı atlardan oluşan koşu sıralaması, 4-1-3-2-5-6 numaralı atlar olarak değiştirilmiştir.

1 numaraya kayıtlı olarak koşan CİHANA BEDEL isimli atın binicisi Mehmet Nuri SUNKAR, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirdiği ve içindeki atın hareketini engelleyerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 122. Maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını aynı gün günü teslim etmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun 4.maddesi b/1 ve c/2 bendi gereğince 1861 TL PARA CEZASI ve 10 GÜN süre ile idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

3 numaraya kayıtlı olarak koşan SEMİH STAR isimli atın binicisi Aziz AKDEMİR, son 600 metrede usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Kurulumuzca daha dikkatli olması konusunda SÖZLÜ olarak uyarılmıştır.