AFŞAR Kazanacak Formunu Buldu "İSTANBUL"

1.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son 3.lüğünde gösteren (1) LEONİDAS'a ilk şansı tanıyorum. Tabelaya yakın tamamladığı son yarışı ilgi çekici (7) ABONE ile yakın ara 5.tamamladığı koşusu sonrası kendini geliştiren (6) BAŞAYDIN rakip gördüğüm isimler. Tekrar çıkış içerisinde olan (5) GÜRBOĞA güven verirken, (2) ULUARAT ayağına çabuk olmasıyla rakiplerini çıktığı gibi geride bırakabilir. (4) EGETAY'ın bu grupta iyi koşabilecek güçte olduğunu düşünüyor, (3) HORUS'un önemli aşama kaydetmesiyle değerlendirilmesini tavsiye ediyorum.

2.Ayak: Start aldıkları son Gr-2 koşularını tabela dışında bitiren isimler (2) TOPRAK TUTKUSU ve (3) MİNNAK bu kez Handikap-15 yarışta önde gelen kısraklardır. 1400 çimde kazanıp ardından sentetik kumda uzun mesafede 3.olan (7) ASMİN HATUN şansı yüksek diğer bir isim olup, (8) DENİZİNKIZI Kocaeli'de kazandıktan sonra iyi durumunu sürdürmesiyle yazılmalıdır. Ankara çim ve kum pistindeki son koşularında tabelada yer bulan (4) NAZLI MELTEM İstanbul'a da formda gelmesiyle mutlaka dikkate alınmalıdır.

3.Ayak: Çim ve kum pistteki son yarışlarında bekleme yaparak başarılı 2.liklere adını yazdıran (2) COOL STAR bu kez kazanmaya yakındır. Bursa çim pistindeki son uzun mesafeli Kv-8 koşusunu 2.bitiren (3)İSTANBUL LIGHT'den etkili bir performans bekliyorum. Bu pist ve mesafede Maiden kazanarak ardından çim pistte üst grupta 8.kalan (8) TOUCH OF HEAVEN ile uzun aradan sonra 3.olarak çok daha farklı duruma ulaşan (7) BİZİM İÇİN'e de bir çarpı atılmalı.

4.Ayak: Uzun mesafeden etkilendiği son yarışını gücüne ölçü almadığım (1) MAKE A FIRE kantarmasını tanıyan jokeyi Ö.Yıldırım ile bu kez rakiplerini geride bırakacak güçtedir. 1100 çim pistteki son koşusunu 1.06.07 ile kazanıp sentetik kumda da etkili koşan (3) HARLAN DRAKA en ciddi rakip görünürken, 1200 sentetik kumdaki son yarışını 1.10.81 ile kazanan (5) HAKNA jokeyi H.Karataş ile yine adını birinciliğe yazdırabilir.

5.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son koşusundaki 4.lüğünde gösteren (8) AFŞAR iç pistteki hazırlıklarında dikkat çekmesi ve jokeyi Ö.Yıldırım ile tek yazılabilir.

6.Ayak: Daha güçlü rakipleri arasındaki son Şartlı-3 yarışını 3.bitirerek kazanacak kıvama gelen (5) HALLELUKA ile yine son koşusunda üst grupta start alarak 5.kalan (9) SPHENDONE arasındaki mücadelenin birinciyi belirleyeceği görüşündeyim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.7.6.5.2.4.3

2.Ayak: 2.3.7.8.4

3.Ayak: 2.3.8.7

4.Ayak: 1.3.5

5.Ayak: 8

6.Ayak: 5.9

Yakaladığı Formuyla SARARHAN'ın Şansı Yüksek "ELAZIĞ"

1.Ayak: Yamak-2 aprantilere ait olan yarışta; Diyarbakır'daki son 2.liğine göre (5) YILDIZKIRAN ve sonlardaki etkili sprintine güvendiğim (5) WEST GROVE önde gelen isimlerdir. (2) BOGOTA tekrar çıkış içerisinde olduğunu son 3.lüğünde gösterirken, (3) EMİN AMCA tabelada yer bulduğu son dikkat çeken koşusuna göre yazılmalı. (1) BILLY KID mesafeyi severken, (4) ANGRY BULL seri bir isim olmasıyla rakiplerine çıktığı gibi hakim olmaya çalışır.

2.Ayak: Kısa mesafelerin başarılı ismi (5)DUMRUL rakiplerine çıktığı gibi hakim olabilecak güçtedir. Son yarışı etkisiz olsa da bir önceki koşusunu kazanan (7) ARDABEY ayağına çabukluğu ile sıkı rakibidir. Şanlıurfa'dan kazanarak gelecek olan (9) GEDİZKAYA ile kilosu ağır olmasına rağmen jokeyi F.Yardımcı ile (3) İLKAYOĞLU'da dikkate alınmalı.

3.Ayak: Mükemmel bir form yakalayıp son iki koşusunu Şanlıurfa ve Elazığ'da üst üste kazanan (7) SARARHAN jokeyi F.Yardımcı ile bence yine fotoyu önde geçecektir, tek yazabilirsiniz.

4.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışında bekleme yaparak son 100'e 8.girmesine rağmen dış kulvardan adeta koparak gelip güçlü sprintiyle 3.lük elde eden (6) NERİMAN SULTAN ile her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak fit durumda olduğunu gösteren (5) FARALINA arasındaki mücadele bence birinciyi belirleyecektir.

5.Ayak: Üst sıralarda yer bulduğu yarışları sonrası formunu sürdüren (4) IMMORTAL KNIGHT jokeyi F.Yardımcı ile bir adım öndedir. (2) TAŞKAYALAR etkili yarışları sonrası formunu korurken, (3) FOREVER ZUZU 1900 kumdaki koşusunu kazandıktan sonra iyi durumunu sürdürerek yine fotoyu önde geçebilir. Grubun formda isimlerinden olan (5) KING HESO'ya da dikkat edilmeli.

6.Ayak: Dikkat çeken 4.lüğünden sonra formunu sürekli geliştiren (10) ARAPDAMAT'ı en şanslı isim olarak görüyorum. (4) SULTANBEYLİM son 5.liklerinde çıkış içerisinde olduğunu belli ederken, (5) ANATOLIAN bu kez farklı sonuç alabilir. (6) DAYI AHMET son 5.liğinde gelişme içerisinde görünürken, (3) EYMENİM jokeyi F.Yardımcı ile şans tanıdığım diğer isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.6.2.3.1.4

2.Ayak: 5.7.9.3

3.Ayak: 7

4.Ayak: 6.5

5.Ayak: 4.2.3.5

6.Ayak: 10.4.5.6.3