BURGAZLI'ya Takı Değişikliği Yapılması Yararlı Geldi "İSTANBUL"

1.Ayak: Uzun mesafedeki son koşusunu 3.bitiren (4) BRAVE SOLDIER jokeyi G.Kocakaya ile rakiplerinden biraz daha ön planda düşünülmesi gereken isim olup, (9) TORO ROSSO kazandığı son yarışında uzun mesafelerde ümit vermesiyle yine şansını yüksek bulduğum safkandır. Ankara'daki son 3.lüğünde dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (1) BURAKŞAH ve bu yarışına biraz daha iyi hazırlanan (10) AVIATOR sırasıyla önereceğim diğer isimlerdir.

2.Ayak: 1600 çim pistteki son yarışını kazanırken kapalı gözlük çıkartılarak dilbağı takılınca beyaz bayrak ayna yapan (8) BURGAZLI'yı jokeyi G.Kocakaya ile en şanslı isim olarak görüyor, tek yazılmasını uygun karşılıyorum.

3.Ayak: Maiden koşuda; start aldığı iki yarışında da iyi bir performans gösteren (3) HARD OF ROCK bir adım öndedir. İlk startını 4.bitirdikten sonra form ve tecrübesi gelişen (1) BELLICOSO rakip görünürken, iki yarışında da adından söz ettiren (8) REAL TROUBLE fotoyu önde geçmeye yakın olan diğer isimdir. Atbaşı 2.tamamladığı yarışı ile gelişmekte olduğunu gösteren (7) NICOLICA güven verirken, (2) FEBRIS yarış yaşamına 3.lükle başlayıp idman pistinde gelişme göstermesiyle devreye girebilir.

4.Ayak: Bir yıl aranın ardından pistlere dönüş yapan (7) SECRET POWER geçtiğimiz sezon Gazi Koşusu'nu kazandıktan sonra geri alınsa da Ankara'daki hazırlıklarında iyi durumda görünmesiyle üstün olduğu bu grubu geride bırakabilir. İzmir çim pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazanarak etkili formu devam eden (3) GLEAMY yine şanslı durumdadır. Bursa 1500 çim pistinde kazanan (5) LAURACEOUS ile 2000 sentetik kum pistteki son koşusunda fotoyu önde geçen (1) SECRET EAGLE sürprizlerimdir.

5.Ayak: 1200 çim pistteki son Gr-2 yarışını 1.18.84 ile kazanan (1) HÜKÜM yine geride bırakabileceği grupta start alacak olması ve uyum sağladığı jokeyi G.Kocakaya ile önde gelen isimdir. Ankara 1400 çim pistinde kazanan (3) İSYAN ATEŞİ iyi durumunu korumasıyla bu safkana rakip görünürken, (5)SÜRGÜNKRAL 1300 çim pistte zorlanmadan Maiden kazanarak sıkı hazırlanmasıyla güvendiğim diğer isimdir.

8.Koşu: 1500 sentetik kum pistte kazanarak Maiden'dan çıktığı yarışı sonrası ciddi hazırlıkları ile dikkatimi çeken (5) NORDIC LIGHTS yine rakiplerinden bir adım öndedir. Son iki koşusunda Grup-1 yarışlarda mücadele eden (1) SIDNEYS STAR bu kez daha müsait grubu bulmasıyla şansı yüksek isim olup, ayağına çabuk kısrak (8) WINTER MY LOVE etkili formunu sürdürmesiyle rakiplerine beyaz bayrak ayna hakim olabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.9.2.1.10

2.Ayak: 8

3.Ayak: 3.1.8.7.2

4.Ayak: 7.3.5.1

5.Ayak: 1.3.5

6.Ayak: 5.1.8

MENEMEN Maiden'dan Çıkmaya Çok Yakın "BURSA"

1.Koşu: 7.8.5.6

2.Koşu: 12.5.4.9.13.6

3.Koşu: 3

4.Koşu: 2.1

5.Koşu: Rakiplerine göre uygun kilo ile start alacak olmasının yanısıra formu da iyi (8) MERDOKAN'a güveniyorum. Dikkat çeken 5.likleri ile gelişme kaydeden (5) ŞEN AKYÜZ ve mesafeyi seven (6) ANNA HENRIETTA rakipleridir. (3) KING BORA daha ağır kilosu ile son koşusunda dikkat çken 4.lük elde ederken, (2) ÇAKIRIN KIZI kendini bulmaya başladığını belli etmesiyle farklı koşabilir. Bu yarışın sürprizini ise hafif sıkletli (9) ANZAKLI'dan bekliyorum.

6.Koşu: İlk koşusunu 3.tamamladıktan sonra form ve tecrübesinin geliştiğini gördüğüm (12) NİHAVENT bu kez bir adım öndedir. (3) KOÇAKALP form durumunu bu grup için yeterli karşıladığım bir isim olup, (6) TACETTİN BEY Şanlıurfa kumunda 2.olduktan sonra sürekli kendisini geliştirmesi ve çimde de orijin yönünden ümit vermesiyle yazılmalıdır. (2) KIZIL GEZEGEN koştuğu yarışından sonra kendisini geliştirirken, (1) DAĞINOĞLU İstanbul'dan iyi durumda gelmesiyle ses getirebilir.

7.Koşu: Uzun mesafedeki dikkat çeken 3.lüğü sonrası start aldığı yarışını fazla ölçü almadığım (11) FUKARA'yı uygun kilosu ile ilk planda tavsiye ediyorum. 1700 çimde kazanıp ardından 6.olan (6) SERHAT FIRTINASI bu grupta rakip görünürken, (3) MAGNIFIQUE istikrarlı ve başarılı koşularıyla dikkatimi çekmesiyle iddialıdır. (4) BOZHAYAT en son 2000 çimde kazanarak formunu korurken, (5) CALİBE TAY ile (7) BAKGÖR sürprizde tavsiyelerim.

8.Koşu: Rakiplerine göre uygun kilosuyla start alacak olan (8)MASTERRUNNER son 4.lüğünde fotoya yakın düşen temposuna rağmen mücadeleden kopmayarak dikkatimi çekerken bu kez koşunun 100 metre daha kısalmasıyla şansı daha da artan bir isimdir. Beş gün önce yine böyle ağır sıkletiyle Adana 1300 çiminde kazanan (1) GEL OGLİM yarışlarının üst üste gelecek olmasına rağmen rakip görünürken aralarında mücadele bekliyorum.

9.Koşu: Son koşusunu 1200 çim pistte 1.11.14 ile kazanan (2) HARD AND FAST fit durumunu sürdürmesiyle denk rakipleri arasında yine fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Çim pistte daha farklı bir isim olacağını son yarışını 1100 çimde kazanarak gösteren (4) TARQUNIO etkili formunu sürdürürken, (3)LAMENTOFVICTORY ilk defa çim pistte start alacak olsa da sahip bulunduğu formunu sürdürmesiyle ıskalanmamalıdır.

10.Koşu: Takı değişikliği yapılarak 4.tamamladığı son yarışında düzlükten sonra sprinte kalkacağı anda 3.olan rakibi Ahen Tay'ın kendisini dışa savurmasından etkilenerek faullere maruz kalan (4)MENEMEN kazanacak formuna ulaşmasıyla bence tek yazılabilir.

 

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.5.6.3.2.9

2.Ayak: 12.3.6.2.1

3.Ayak: 11.6.3.4.5.7

4.Ayak: 8.1

5.Ayak: 2.4.3

6.Ayak: 4