Günün Kraliçesi nefesleri kesen mücadele sonucu DILDA oldu

29 Haziran Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; start ile birlikte koşunun liderliğini TUMBUL NAZLI aldı. MIDIKA ikinci ve DİLDA üçünçü şeklinde son düzlüğe gelindi. Son virajı 2 boy önde TUMBUL NAZLI döndü. DİLDA, ikinci durumunda son virajı barıyer dibinden döndü. Son 450'de TUMBUL NAZLI'ın dışına çıkan DILDA, yapmış olduğu güzel sprinti ile aradaki 3 boyluk farkı son 100'de yarım boya düşürerek başa baş mücadelesinde fotoda baş farkıyla TUMBUL NAZLI’yı avlıyarak koşuyu DİLDA, aprantisi E.Çizik ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.56.68 oldu. 1.24.21'lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden'i kazanan CAN HATİCE'nin 1.25.41 ve MUŞYİLDİZİ’nın 1.25.42’lik derecelerinden daha iyi derece yaptı. Hayatının ilk yarışında Ankara çim pistte 4 olan DILDA, ikinci koşusunda kum pistte kazanma başarısı gösterirken ilk yarışında yine kazanabilecek güçte görüldü. TUMBUL NAZLI, ilk kez M.S.Çelik ile start alarak fotoda baş farkı ile avlanıp 1.24.25'lik derecesi ile ikinci olmasına rağmen diğer Maiden'i kazanan taylardan daha iyi derece yaptı. TUMBUL NAZLI, ilk maiden yarışında kazanacak güçte görülürken, notlarınıza alınız. Start çıkışında AYSHIM SULTANŞANLIER ve YİPEK’e sağlı sollu foul yapan yaptı. ŞANLIER, son metrelerde kuvvetli atakları ile 3., 4.ve 5.lik mücadelesinden müthış sprintiyle dördüncü olurken, bir aksiyon daha olsa koşuyu üçünçü bitirebilirdi. İlk Maiden yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız. AYSHIM SULTAN'in jokeyi Hışman Çizik start çıkışında sağlı sollu rakiplerine foul yapmasından dolayı bundan safkan etkilenmiş olabilir, Son 600'de teşvik kamçı göstermesine rağmen binicisi aynı yere basması son vırajdan sonra dama dedi. İlk çim pist koşusunda ikinci olan AYSHIM SULTAN, bu kez 10 atta kum pistte sonuncu olması kum pistten mi yoksa start çıkışında yapmış olduğu faullerden mi etkilenmiş olduğunu zaman gösterecektir.

Son 100'de 5'inci, müthış siprinti ile CAN HATİCE kazandı

29 Haziran Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 3.Koşusu olan Maiden yarışta; start ile birlikte koşunun liderliğini CAN UMUDE aldı. CAN HATİCE sonuncu durumda koşuyu barıyer dibinden takip etti. Son virajı 8'inci durumda barıyer dibinden dönen CAN HATİCE, son 200’de koşunun liderliğini CAN UMUDE'den alarak binicisi M.S.Çelik 2 boy önde 5inci durumda olan CAN HATİCE ile arasında 6 boy fark olması son 100'den sonra müthiş sprinti ile atların arasından çıkması ile birlikte ilk boyun farkıyla CAN HATİCE, koşuyu 1.25.41'lik derecesi ile kazanırken, son 800:0.57.00 oldu. Hayatında ilk yarışında İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda sentetik pistte 1200 metrede 14/3 olan CAN HATİCE, Ankara çim pistte 1200 metre maiden yarışında 13/12 oldu. Ankara kum pistte 10/1 olma başarısı gösterirken sentetik ve kum pistte başarılı, çim pistte noksan işaretleri verdi. CAN HATİCE1.25.41’lik derecesi ile kazanırken, diğer Maiden'i kazanan MUŞ YILDIZI'nın 1.25.42 derecesinden daha iyi derece yapması mesafe uzadıkça daha farklı koşacak olup ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü. CAN UMUDE, ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde maiden'den çıkacak güçte görüldü. Koşuyu dördüncü bitiren IRMAK SU, fotaya canlı girmesi ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız

MUŞYILDIZI, E.Çankaya ile ÖZGÜR SAYFAY’ı fotoda H.Çizik’i avladı

29 Haziran Perşembe günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katılım gösterdiği günün 9.Koşusu olan Maiden yarışta; start ile birlikte ÇELİKHATUN ve İDİL YILDIZ liderlik mücadelesinde son viraj dönüldükten sonra dama dedi. Son vırajı boşlukta üçünçü durumda barıyer dibinden el oynatmadan kolay dönen ÖZGÜR SAYFA, son 350'de liderliği alması binicisi Hışman Çizik arka grubu kontrol ederek son 100'de 2 boy önde geçmesi dışından MUŞYİLDİZİ güzel sprinti ile birlikte gelmesi fotoda binicisi Ercan Çankaya ile ÖZGÜR SAYFA'yı avlıyarak koşuyu baş farkı 1.25.42 derecesi ile kazandı. ÖZGÜR SAYFA, binicisini aldatıp erken başa geçerek bir sonraki yarışında sprinti kısaltması halinde Maiden’dan çıkmasını bekliyoruz, notlarınızı alınız.