01 Temmuz Cumartesi günü Diyarbakır Hipodromu'nda yapılan günün 6.Koşususu’na protesto çekildi. Protesto red edilip binicisi Burak  Bektaş 5 gün süre cezası aldı.

Komiserler Kurulu Raporu

7 numaralı AMANSIZ GÜÇ adlı atın ilgilileri, yarışın son 500.metresinde kulvar değiştirerek rakibi olan 1 numaralı GÖKBENİZ adlı ata faul yaptığı gerekçesiyle protesto çekmiştir. Protesto kurulumuz tarafından incelenmiş olup red edilmiştir. 1 Numaraya kayıtlı GÖKBENİZ isimli atın binicisi olan Burak BEKTAŞ yarışın son 500.mtresinde hatalı kulvar değişikliği yaptığından, konuyla ilgili olarak savunma istem tebligatı yapılmış olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. 6132 sayılı At Yarışları Kanunun 4. Maddesi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1 (b-1) ve (ç) bendleri gereği 1861 TL Para ve 5 (beş) gün süreyle tribün ve eklentileri dışında yarışlarla ilgili yer ve tesislere girmekten yasaklama cezası verilmiştir.

01 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda yapılan 5.Koşuya protesto çekildi, Komiserler Kurulu Red etti. Karar bize göre doğrudur. Mehmet Kaya ihtar aldı.

Komiserler Kurulu Raporu

6 numarada kayıtlı SEÇER BEY isimli atın antrenörü, 5 numarada kayıtlı YALI EFESİ isimli atın binicisinin kendi atını engellendiği gerekçesi ile protesto çekmiştir. Kurulumuzca yapılan inceleme sonucunda protestonun reddine oy birliği ile karar verilmiştir. 5 numarada kayıtlı YALI EFESİ isimli atın binicisi Mehmet KAYA son düzlükte usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.