PRENS HALLO ve ROSSO E BIANCO banko atlarım “BURSA”

1.Koşu: 4

2.Koşu: 1-3

3.Koşu: 1-7-4-5

1.Ayak: Yarış hayatlarına bu koşu ile başlayacak olan 2 Yaşlı Dişi İngiliz taylarının 1200 çim pistteki Şartlı-1 mücadelesinde sıralamam; idman pistindeki son form durumlarına göre (5) LOVESUN başta olmak üzere (1) CARDIANAL SHOT, (4) LENKA, (2) GALWAY GIRL, (9) SWEET WOMAN, (3) KINALI GIRL ve (12) TREFF şeklinde olup ayırt etmeden değerlendirmenizi öneriyorum.

2.Ayak: Kısa mesafedeki son yarışını ölçü almadığım, bir önceki koşularını 1900-2000 kum pistte bugün start alacağı binicisi A.İnci ile kazanmayı başaran (2) ZISINO, bu kez sevdiği uzun mesafede daha farklı koşacak olup kazanmaya en yakın isim. Geçtiğimiz hafta bir üst grupta 1500 çim pistte mücadele verdiği son beşinciliği tatminkar olan (4) ULUBEY, bu tip mesafeli tempolu yarışlarını seven bir isim olurken, favorimin en yakın rakibi. Her geçen gün daha iyi duruma gelen ve bugün start alacağı jokeyi T.Alıcı nezaretindeki 1000/1,04,9 24,0 R galobunda göz dolduran (3) BELIEVE ME NOW’dan bu kez farklı bir yarış bekliyorum. Uzun mesafe performansı gayet iyi olan (7) HÜRDARŞAH, güzel hazırlığı ile sürprizi gerçekleştirebilir.

3.Ayak: İki yarış önce İstanbul’da 1400 çim pistte başarılı bir ikincilik elde edip geçen hafta üst gruptaki sentetik pist yarışında beşinci kalsa da formunu beğendiğim eküri koşma avantajı bulunan (1) MUCİZE HAN ve sert grupta koştuğu son yarışındaki sıralamasını kesinlikle ölçü almadığım çim piste yatkın (7) POLAT AĞA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine üst üste kazandığı yarışlarındaki güzel formunu muhafaza eden çim pisti yadırgamadığı taktirde (6) HİNDİKUŞ’un da katılmasını bekliyorum.

4.Ayak: İstanbul’da daha sert rakiplerle mücadele verdiği son yarışlarında tatminkar bir performans sergileyip Bursa’ya formda gelen (1) ZAFER ATEŞİ, ilerleyen yaşına rağmen bu grupta ve uyumlu pilotu Ö.Yıldırım’la en şanslı isim. Son haftalarda iyi bir form yakalayıp arka arkaya başarılı koşular sergileyen, iç pistteki idman ve galoplarında kusursuz bir görünüm sergileyen (6) ZORRO favorimin en ciddi rakibi olup ayırt edilmemelidir.

5.Ayak: Grubun en hazır tayı olup deklare sabahı yaptığı 600/38,7 25,5 R galobunda form durumu beğenilen ve güçlü bir orijine sahip bulunan A.Kurşun’un bindiği (10) ROSSO E BIANCO’yu tek tutuyorum.

6.Ayak: Geçtiğimiz hafta Kocaeli’de koşup 7,5 boy farkla kazanmayı başarırken eski havasını yakaladığını belli eden (3) SON BAŞAK, ağır kilosuna rağmen yine aynı binicisi Berk.Gökçe ile favorim. İki yarış önce bu pist ve mesafede 2,26,23 ile kazanıp çim pistteki son koşusunu fazlaca ölçü almadığım idman pisti görünümü iyi (2) MEHİR ABLA ve her geçen gün formunda ilerlemeler kaydeden formda aprantisiyle start alan (5) DİLANUR favorimin öncelikli rakipleri. Geçen hafta kalabalık grupta koşup beşinci olurken düzlükten itibaren fotoya kadar verdiği mücadelesini beğendiğim gelişen formuyla (10) BUĞULU GÖZ ihmale gelmez. Düzenli idman ve galoplar yaparak formunu geliştiren müsait kilosu (14) AMOFTA ters bir yarış sergileyebilir. Zaman zaman bu tip gruplarda ve mesafelerde koşabilen (11) KUĞU GÜZELİ diğer şans verdiğim isim olup kısa bir aradan sonra geçen hafta sert yarış gören artan kondisyonu ile (7) MUHBİR kuponlarda bulunulmalı.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-1-4-2-9-3-12

2.Ayak: 2-4-3-7

3.Ayak: 1-7-6

4.Ayak: 1-6

5.Ayak: 10

6.Ayak: 3-2-5-10-14-11-7

GÖBEKLİTEPE AĞASI kazanmaya en yakın isim “ELAZIĞ”

1.Ayak: Tabela diplerinde dolaştığı son iki yarışını beğendiğim F.Yardımcı’nın bindiği (5) JET İSO, her geçen gün artan form durumu ile ilk planda şans verdiğim isim. Bu pist ve mesafedeki son koşusunu 1,52,39 ile starttan çıktığı gibi gösterişli bir şekilde kazanan seri stile sahip (2) FLY AWAY ve startta fazla oyalanmaması halinde bu kez farklı sonuç alabilecek güçteki (8) AL CELİM favorimin rakipleri. Aranın ardından başarılı iki yarış koşup özellikle son startını 1200’de kazanarak Maiden’a el sallayan (9) FARALINA, güzel formu ile ihmale gelmez. Bu pist ve mesafede 2,00,74’lük performansı ile birinciliği bulunup son üç yarışında hedefe uzanamasa da koşularını beğendiğim (7) IMMORTAL KNIGHT şanslı bir başka isimdir. Mesafe deneyimi başarılı olan ve jokeyi N.Altın’ın ısrarla bindiği (3) ALDOR bu ayağın sigortası olur.

2.Ayak: Bu pist ve mesafedeki son yarışında Şartlı-4’de mücadele verip 2,12,63 ile bir hayli başarılı ikincilik elde eden (3) GREY LEGEND, geliştirdiği formu ve N.Altın ile bugün Maiden’dan çıkabilir, başta şans verdiğim isim. Elazığ pistine yatkın bir isim olup son ikinciliğini beğendiğim ağır sikletine rağmen (8) ÇİĞDEM ANA ve Adana’dan geldikten sonra bu pistte başarılı iki yarış çıkaran, özellikle son koşusunda 1200’de Kv-6’da 1,20,42 ile üçüncü olurken dikkatli bakışları üzerine çeken (5) OBLIVION favorimin rakipleri. Son iki yarışında bu pistte 1200’de tatminkar üçüncülükler yapıp sürekli formunun üzerine koyan F.Yardımcı’nın bindiği (11) NERİMAN HATUN diğer şans verdiğim isim. Uzun bir aranın ardından yarış görüp nefes açan (7) TECER BEYİ ve uzun mesafeyi seven (2) DEAUVILLE kuponlara yazılmalılar.

3.Ayak: Son yarışını ölçü almadığım ve idman pistindeki form durumu beğenilen (8) MÜLAYİM, bu kez daha farklı koşacak olup başta şans verdiğim isim. Bu tip mesafelerde etkili koşabilen, Diyarbakır’daki son yarışında 1900’de bugün start alacağı Umut Demir’le startta 4 boy kalmasına rağmen tabelaya girmeyi başaran (4) NESLİNUR ve Urfa’dan hazırlanıp gelen F.Yardımcı’nın bindiği (6) ŞEKERLİ YILDIZI favorimin rakipleri olup idmanlarında formunda ilerleme kaydeden eküri avantajına sahip (9) UĞURGÜLÜ ihmal edilmemelidir.

4.Ayak: Şanlıurfa ve Elazığ’daki son iki yarışını 1200’de kazandıktan sonra kısa bir ara verip idmanlarında formda görülen ve mesafe ayırmayan eküri avantajına sahip (2) GÖBEKLİTEPE AĞASI’nı tek tutuyorum.

5.Ayak: Dört ay ara vermesine rağmen yeni sahiplerinde bu yarışına itina ile hazırlanarak idman pistinde form durumu beğenilen (4) IL MAGNIFICO ve Diyarbakır ile Urfa Hipodromun’daki son yarışlarında başarılı bir performans sergileyen gelişen forma sahip (8) BERŞİLA arasında geçmesini beklediğim bir yarış.

6.Ayak: Bu pistte başarılı yarışlar çıkartıp son koşusunu 2000’de sondaki güzel sprinti ve 2,21,74 ile kazanan (5) MISS MYERS, uyumlu jokeyi F.Yardımcı ile yine birinciliğe en yakın isim. Kaba kum pistte başarılı bir performansa sahip olup Adana’dan erken gelerek bu koşusuna ilgililerinin titizlikle hazırlayarak üzerine İ.Akyavuz’u attığı (7) MOONFAIRY favorimin yakın rakibi. Bir üst gruptaki son üçüncülüğünü beğendiğim (6) KORTVELİ GOGO, ağır sikletine rağmen N.Altın ve bu rakipler yanında şanslı bir başka isim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5-2-8-9-7-3

2.Ayak: 3-8-5-11-7-2

3.Ayak: 8-4-6-9

4.Ayak: 2

5.Ayak: 4-8

6.Ayak: 5-7-6