MEHİR ABLA'nın Kazanmasını Bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 4.7.5.2.1

2.Koşu: 1

3.Koşu: 7

4.Koşu: İlk defa start alacak olan İngiliz taylarının mücadelesinde; Kahraman ekürisinin orijin yönünden çim pistte iyi koşmasını beklediğim ismi (12) TREFF ön planda değerlendirilmeli. Yeterli düzeyde uzun galoplara sahip bulunan (5) LOVESUN ile idmanlarında seri bir tay izlenimi veren (9) SWEET WOMAN rakipleridir. (3) KINALIGIRL 1000/1.04.3 26.0 Ç galobunda eksiksiz hazırlandığını belli ederken, jokeyi T.Alıcı iderasindeki galoplarında kusursuz görünen (1) CARDINAL SHOT üst sıraları zorlayacak güçtedir. (2) GALWAY GIRL her geçen gün daha iyi duruma gelirken, (4) LENKA İzmir'den iyi durumoa gelecek olmasıyla ses getirebilir.

5.Koşu: Son koşusunda  bence kısa mesafeden etkilenen (2) ZİSİNO bir önceki yarışlarında uzun mesafelerde üst üste kazanmasıyla başta önerimdir. Çim pistteki son 5.liği ışıklı (4) ULUBEY ile bu yarışında farklı koşmasını beklediğim (3) BELIEVE ME NOW ciddi rakipleridir. Pist ve mesafeye yatkın diğer isim (1) GINGSENG dikkate alınması gereken taylardan olup, (8) AEGEAN WARRIOR bu grupta adından söz ettirecek güçtedir. (5) YEĞENİM MİRAÇ kısa bir istirahatin ardından gelişme içerisinde olmasıyla sürprizde tavsiyem.

6.Koşu: İstanbul'daki son Gr-2 koşusunu kesinlikle ölçü almadığım (7) POLAT AĞA ondan önceki iki yarışını Bursa 1200 çiminde üst üste kazanmasıyla ön planda düşünülmeli. (9) VEZİRKÖPRÜ 1300 kumdaki Maiden yarışını bekleme yapıp kazanarak formunu korurken, (6) HİNDİKUŞ Kocaeli 1200 kum pistinde Maiden kazanarak 1.24.43 derecesiyle dikkatimi çekerken orijin yönünden ümit verdiği çim pistte de adından söz ettirebilir. (1) MUCİZE HAN ekürisiyle birlikte bu yarışına katılacak olup mutlaka yazılmalıdır.

7.Koşu: Güç ve kalite olarak bu gruptan önde olan (1) ZAFER ATEŞİ İstanbul'daki son yarışlarında daha güçlü rakipler yanında 5.olurken bu defa sevdiği uzun mesafede ve uyum içerisindeki jokeyi Ö.Yıldırım ile favorimdir. 2000 çim pistteki son koşusunu beyaz bayrak ayna kazanan (5) STEPS OF IRON ile 1400 çimde kazanarak ardından 1500 çim pistte Kv-7 yarışta yakın ara 2.lik elde eden (6) ZORRO yakın rakip gördüğüm isimlerdir.

8.Koşu: Bölünen Şartlı-1 koşuda; Kocaeli'de hazırlanarak her geçen gün kondisyonunu geliştirmekte olan (7) PANSPERMIA ile güçlü kan hattı ve yeterli hazırlıklarıyla ön plana çıkan diğer isim (10) ROSSO E BIANCO arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

9.Koşu: 2000 kum pistte kazandığı yarışından sonra start aldığı çim koşusunda 6.olurken verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (2)MEHİR ABLA'nın formunu bu grubu geçmesi için yeterli karşılıyorum, benim program üzerinde en güvendiğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 12.5.9.3.1.2.4

2.Ayak: 2.4.3.1.8.5

3.Ayak: 7.9.6.1

4.Ayak: 1.5.6

5.Ayak: 7.10

6.Ayak: 2

Son Yarışına Göre KORTVELİ GOGO Ağır Basıyor "ELAZIĞ"

1.Ayak: Son Şartlı ve Handikap yarışlarında tabeladan düşmeyen (7) IMMORTAL KNIGHT'e ilk şansı tanıyorum. Jokeyi N.Altın ile uyum sağlayan (3) ALDOR ile her geçen gelişme gösteren (5) JET İSO yakın rakip gördüğüm isimlerdir. 1700 kumdaki son koşusunu kazanırken fazla zorlanmayan (2) FLY AWAY yazılması gereken diğer isimdir.

2.Ayak: Daha güçlü rakipler arasındaki son Şartlı-4 koşusunu 2.bitiren (3) GREY LEGEND bir adım önde olup, (5) OBLIVION üst gruptaki son Kv-6 yarışını 3.tamamlayıp dikkatimi çekmesiyle bu kez birincilikle tanışabilir. İlk yarışını 5.bitiren (4) MAZLUM HÜSEYİN gelişme içerisinde görünürken, (11)NERİMANSULTAN dikkat çeken 3.lükler elde etmesiyle adından söz ettirmeye çalışacaktır. Formunda gelişmeler olduğunu son 3.lüğünde gösteren (1) BLACK DEVRAN ile son yarışı tatminkar (2) DEAUVILLE sürprizde tavsiyelerim.

3.Ayak: Arap kısraklarının mücadelesinde; (8) MÜLAYİM'in kazanacabileceği görüşündeyim. (2) HOŞGÜLHAT kısa bir istirahatin ardından dinçlikle etkili koşabilecek güçte olup, (4) NESLİNUR 3.tamamladığı son yarışına göre yazılmalıdır. Jokeyi F.Yardımcı ile (6) ŞEKERLİ YILDIZI bu kez daha farklı koşacak güçte olup, (9) UĞURGÜLÜ ekürisiyle sürpriz yapabilir.

4.Ayak: Ekürilerden (2) GÖBEKLİTEPE AĞASI'nın üst üste kazandığı yarışları sonrası süper formu devam ediyor. 61 kilo ile start aldığı son uzun mesafeli koşusunu kazanan (4) KILIÇBAĞI rakip görünürken, tabelada yer bulduğu yarışı sonrası iyi hazırlanan (5) RADATE mutlaka yazılmasını tavsiye edeceğim isimdir.

5.Ayak: Bir süredir start almasa da bu grupta etkili koşmasını beklediğim (4) IL MAGNIFICO başta değerlendirilmelidir. Grubun en formda isimlerinden olan (8) BERŞILA son koşularındaki başarılı 2.likleriyle rakip görünürken, (1) ELDEN RING grubun uygun olması ve jokeyi N.Altın ile farklı koşmasını beklediğim diğer safkandır.

6.Ayak: Diyarbakır'daki son yarışını dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek 3.tamamlarken beğendiğim (6) KORTVELİ GOGO'nun formunda gelişmeler olup sevdiği mesafede kazanmasını bekliyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.3.5.2

2.Ayak: 3.5.4.11.1.2

3.Ayak: 8.2.4.6.9

4.Ayak: 2.4.5

5.Ayak: 4.8.1

6.Ayak: 6