Uzun Mesafede CİHANA BEDEL Farklı Koşacak "ANKARA"

1.Ayak: Başarılı 2.likleri sonrası 5.tamamladığı son yarışında içerden iyi sprint yapmasına rağmen mesafenin yetersiz geldiğini gördüğüm (1) CİHANA BEDEL'in bu defa uzun mesafede farklı koşarak bu rakipleri arasında kazanacağı görüşündeyim.

2.Ayak: Uygun kilosunun verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde yakın takibimde olan (7) KEVIN LOMAX rakiplerine üstünlük sağlayacak güçtedir. Formunda önemli gelişmeler olduğunu son 2.liğinde gösteren (8) EFELERİN EFESİ ile İstanbul'da 2.tamamladığı yarışı sonrası daha iyi duruma gelen (5) BE BRAVE rakipleridir. 2000 kum pistte kazandığı koşusundan sonra etkili formu devam eden (2) ANADOLU YILDIZI ile farklı performans sergilemesini beklediğim (4) DESTREZZA'da yazılmalı.

3.Ayak: Ankara kum ve çim pistindeki iki koşusunu da kazanarak yarış yaşamına parlak başlangıç yapan (5) ÖMÜRÜNOĞLU yine ilk şans tanıdığım isimdir. 1300 kum pistteki ilk startını gösterişli kazanan (9) NEVERLAND ilerisi için ümit saçmasıyla en ciddi rakip görünürken, (1) MELİHİN İZİ Adana kumunda üçte üç yapmasıyla birinciliklerine kaldığı yerden devam etmeye çalışacaktır. Bugüne kadar çim ve kum pistte start aldığı koşularında adından söz ettiren (2) SONSİLAH'ın da yazılması taraftarıyım.

4.Ayak: Her geçen gün gerçek gücüne ulaşmaya başladığını gördüğüm (5) PÜR DİKKAT son 3.lüğündeki etkili sprintini bu yarışında da gerçekleştirmesi halinde bence üstün olduğu gruba hakimiyetini hissettirecektir. Son yarışlarına göre biraz daha müsait rakipleri arasında start alacak olan (2) LADY SEPHORA önde istediği tempoyu bulması durumunda kazanacak güçte görünürken, müthiş formuyla üst üste kazanan (1) SAADET SULTAN ağır kilosuna rağmen şansını yüksek bulduğum bir diğer kısraktır.

5.Ayak: Bursa'daki son çim pist koşusunu yakın ara 2.bitiren (5) LEMİS'in mesafe avantajını iyi değerlendirerek kazanmasını bekliyorum. Ekürilerden (3) HERCAİ çim pistte gücünü kanıtlaması ile yakın rakip görünürken, (7) SAHRACAN her geçen gün daha farklı duruma ulaştığını son 4.lüğünde belli etmesiyle devreye girebilir. Pist ayırt etmeden son yarışlarında tabeladan düşmeyen (6) BERSUN ATEŞİ'ni de dikkate almanızı tavsiye ederim.

6.Ayak: Maiden koşu ile sona erecek altılıda; son yarışında Handikap-14 koşarak üst grupta mücadele eden (10) POTNIA THERON bir adım önde gördüğüm isimdir. (2) CHESTNUT CANDY her geçen gün gelişme içerisinde olduğunu son 2.liğinde gösterirken, (5) RECTIFER son 5.liğinde takip atlar listemdeki yerin almasıyla ses getirecek güçtedir. Çim piste yatkın olması ve idmanlarında ilgi çekmesiyle (11) QUEEN KIYMET'i de göz ardı etmeyin derim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1

2.Ayak: 7.8.5.2.4

3.Ayak: 5.9.1.2

4.Ayak: 5.2.1

5.Ayak: 5.3.7.6

6.Ayak: 10.2.5.11

FLAWLESS POWER Formunu Koruyor "KOCAELİ"

1.Koşu: 4.9.2.3.6

2.Koşu: 1.5.4.2.3

3.Koşu: 4.3

4.Koşu: 3 

5.Koşu: Formunda gelişmeler gördüğüm (3) FAIR MACTO bunu son koşusundaki 3.lüğünde belli ederken sürprize açık yarışta ilk plandaki önerimdir. (2) BULDOZER son koşusunu tabela dışında tamamlasa da bir önceki yarışını kazanmasıyla rakip görünürken, (9) PERSIAN PRINCE mutlaka yazılmalıdır. (4) KUYRUKLU YILDIZ mesafeye grup içerisinde en yatkın isimlerden olması ve etkili formuyla güven verirken, (7) SUMMER BOY son 3.lüğüne göre ıskalanmamalıdır. Bu koşunun sürpriz isimleri ise gelişen form durumlarıyla (1) BE MY LUCK ile (6) BETELGEUSE olacaktır.

6.Koşu: İstanbul'daki son 5.liğinde önde numara götürerek fotoya kadar verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (5) JAVARONOK'u cazip bir isim olarak favori hanemde öneriyorum. Son uzun mesafeli yarışı kesinlikle ölçü olmayan (3) TOPUKLU EFEM bir önceki koşusunu 1400 kumda 1.35.92 ile kazanmasıyla rakip görünürken, son 5.likleri ışıklı (4) BUZPINARI'nı da yazmanızı tavsiye ederim.

7.Koşu: Maiden yarışta; üst sıralardan düşmeyerek fit durumda olduğunu gösteren (1) HİLAL ZAMANI ile ilk startını 2.tamamlarken güçlü orijiniyle ilerisi için ümit veren Kaizbert temsilcisi (6) NEVZATTAY öncelikli önerilerimdir. (5) DEMİRDURAN grubun tecrübeli isimlerinden olmasıyla güven verirken, (3) BARANIN GÜCÜ bu koşusu ile çıkış yakalayabilir. (2) AKBAŞAK OĞLU koştuğu her yarışı sonrası kendisini geliştiren bir isim olmasıyla dikkate alınmalıdır.

8.Koşu: İstanbul 1500 sentetik kum pistinde kazanıp ardından Kocaeli'ye gelerek 1400 kumda yine fotoyu önde geçerken 1.26.16 gibi göze batan derecesiyle dikkatimi çeken (1) FLAWLESS POWER ağır kilosuna rağmen süper formuyla önereceğim tek isimdir.

9.Koşu: Ankara'da Kv-8 koşuda tabela dışı kaldıktan sonra iyi hazırlanan (1) SUNGURLU'yu etkili formu ile bu kez başta öneriyorum. 1900 kum pistte bekleme yaparak 9.döndüğü düzlükten sonra dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek kazanmayı bilen (6) KORKMAZEFE ile İzmir kum pistinde üst üste kazanarak fit durumda olduğunu belli eden (2) ADAMIM bu safkana rakip gördüğüm isimlerdir.

10.Koşu: 1200 kum pistte 1.24.06 derece elde ederek 2.tamamladığı ilk yarışında kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (4) BÜYÜK MENDERES'i en şanslı isim olarak görüyorum. Adana kumundaki son Şartlı-4 koşusunu daha güçlü rakiplerinin yanında 3.bitiren (6) KOÇERİM bu kez birincilik mücadelesi verecektir. İki yarışında da tabeladan düşmeyip bu koşusunda kapalı gözlük denenecek olan (9) MAHMUT USTA ile ilk kez start alacak olan (3) BENZEMA ise sürprizde tavsiye edeceğim diğer taylardır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.2.9.4.7.1.6

2.Ayak: 5.3.4

3.Ayak: 1.6.5.3.2

4.Ayak: 1

5.Ayak: 1.6.2

6.Ayak: 4.6.9.3