03 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1800 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 2.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (4) ERDOĞDU isimli safkan son 100'den sonra yaptığı müthiş sprinti ile koşuyu üçüncü bitirirken, birinci ve ikinci olan safkanlardan fotoya daha canlı ve diri girmesi ilk yarışında bu grubun ayarındaki safkanlarla koşması halinde kazanabilecek güçte görülerek notlarınıza alınız. (3) ANAYURT, son 200’den sonra safkanların dışından yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu dördüncü bitirirken, fotoya canlı girmesi ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun günün sürprizini yapacak güçte görülüp notlarınıza alınız.

03 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 1300 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta; (1) KINGSA, son virajı orta kulvardan dokuzuncu dönüp son 200’de altıncı durumda olan safkan vites değiştirmesi koşuyu üçünçü bitirirken, 5 metre daha olsa o gelişi ile koşuyu ikinci bitirebilirdi. İlk yarışında özellikle orta ve uzun mesafede kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

03 Temmuz Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu'nda 2000 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 9.Koşusu olan Handikap-14 yarışta; (6) OYAMER, son 50’de liderliğini alan safkan, son 10 metrede dış kulvardan birbirlerini sürükleyen (3) SON BAŞAK ve (5) DİLANUR ilk ikiyi vererek koşuyu 3.bitirirken, ilk yarışında kazanabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız. (8) CİHANIN GÜLÜ yakın aralarla koşuyu dördüncü bitirirken, son 8 yarışına göre en güzel koşusunu yapması artık üstüne koyarak gidecek olması ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız.

03 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu'nda 1700 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Hand-14 yarışta; (1) BIG MOON son virajı 6 boy önde dönen (7) IMMOTAL KNİGHT ile aradaki farkı 2.5 boya düşüren safkan, ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

03 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu'nda 1900 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 4.Koşusu olan Maiden yarışta; (4) MAZLUM HÜSEYİN, son viraja kadar barıyer dibinden ikinci durumda gelen safkan, son vıraj dönüldükten sonra liderliğini alıp 3.5 boy fark, 2.15.11’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, son 800:0.58.40 oldu. Elazığ da ilk yarışında 5 olan safkan, 34 gün sonra Maiden’dan çıkması üstüne koyarak gidecek olan safkan ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

03 Temmuz Elazığ Hipdromunda yapılan 6.Koşu Komiserler kurulu kararı ile Re'sen koşu sıralaması değişmemesi doğru bir karardır. 1.4.10.2.9.3 şeklinde biten yarış sıralaması 1.4.2.10.9.3 şeklinde değiştirilmiştir.

Komiserler Kurulu Raporu

Yarışın son düzlüğünde Yarış Komiserler Kurulunca resen inceleme başlatılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda; 10 numaralı SULTAN BEYLİM adlı atın 2 numaralı GÖBEKLİTEPE AĞASI adlı atı engellediği tespit edilmiştir. 1-4-10-2-9-3 şeklindeki biten yarış sıralaması 1-4-2-10-9-3 şeklinde değiştirilmiştir.

Konu ile ilgili olarak 10 numaralı SULTAN BEYLİM adlı atın binicisi M.Baran ÇAKMAK Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını yasal süresi olan bir hafta içerisinde vereceğini beyan etmiştir. Konu ile ilgili savunma alındıktan sonra gerekli işlem yapılacaktır.

03 Temmuz Pazartesi günü Elazığ Hipodromu'nda 1900 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Maiden yarışta; (3) HAYDARLI start ile birlikte koşunun lıderliğini alan safkan beyaz bayrak ayna yaparak 13 boy fark, 2.14.72’lik derecesi ile kazanma başarısını gösterirken, aynı gün diğer Maiden’i kazanan MAZLUM HÜSEYİN'in 2.15.11 derecesinden daha iyi derece yaptı. Son 800:0.57.24 oldu.Elaziğ'da ilk yarışında 8 oldu ikinci yarışında dereceli kazandı. İki Maiden kazanan safkanlar Fedai Kahraman ekürisinin atları HAYDARLI ilk yarışında üstüne koyarak gitmesi kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.