05 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta 7 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun lıderliğini VİZİGOT aldı. Yakın ara dışından SAMAMCA üçünçü durumda ÇAKIL şeklinde son viraj dönüldü. ÇAKIL, dış kulvara doğru gitmesi koşunun lıderliğini yapan safkan VİZİGOT, Kaizbert yavrusu olması binicisi Z.Karabulut ÇAKIL dış kulvara açılmasını görünce oda at göstermek için dış kulvara açıldı. Son 50 metrede ÇAKIL'ın kulvarına girmesi binisi O.Öztürk ve safkan etkilenmesine rağmen son metrelerde müthış sprinti ile ÇAKIL, burun farkıyla fotoda VİZİGOT’u avlıyarak koşuyu 1.47.95 ile kazanırken, son 800: 0.53.72 oldu. ÇAKIL, ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız. EGETAY üçüncülük dördüncülük mücadelesinde burun farkıyla dördüncü olurken fotoya canlı girişi ile bir aksiyon daha olsa koşuyu üçünçü bitirebilirdi. İlk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız.

05 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2200 metre sentetik pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 5.Koşusu olan Şartlı-4 yarışta; startla birlikte koşunun liderliğini KING RUNNER aldı. 1 boy gerisinde SOUND OF HEART onun 3 boy gerisinden SPHENDONE koşuyu takip etti. Karşı düzlükte koşunun temposu düşük oldu. Son 800'den sonra koşunun temposu artıp 600'den sonra KING RUNNER binicisi Özcan Yıldırım teşvikleri ile son vırajı 1 boy önde döndü. SPHENDONE'de yakın aralarla binicisi Gökhan Kocakaya ile üçünçü durumda el oynatmadan döndü. Son 450'de kazanacak gibi görünen safkan bir anda iç kulvara gitmek isteyip binicisi Gökhan Kocakaya kamçıyı sağ eline alması bir yandan atın başını kantarmasını devamlı sola çekerek oldukça zaman kaybetti. Bir kaç boyla kazanabileceği koşuyu yarım boy fark ve 2.22.93 ile bitirdi. Gökhan Kocakaya, gereken gayreti gösterdi yapabilecek bugün için başka bir şey yoktu. Atın ilgilileri bu sorunu çözmesi durumunda SPHENDONE'de Handikap, Şartlı koşuların sınır olarak daha yukarılara çıkacak gücü var.

05 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2000 metre sentetik pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Handikap-16 yarışta 7 safkan start aldı. Koşunun liderliğini BAĞ BOZUMU, ikinci durumda CANOBEY ve üçünçü COOL STAR şeklinde gidildi. CANOBEY, bir anda tempoyu arttırıp son vırajı 10 boy önde döndü. Son 300’de dama diyen CANOBEY’den BAĞ BOZUMU ve içinde COOL STAR yapmış olduğu güzel sprinti ile liderliği alıp başa baş birincilik mücadelesinde fotoya yakın AGF'de % 6 ile (5) at olan BAĞ BOZUMU, boyun farkı, 2.08.03’lük derecesi ve jokeyi G.Özçelik ile bütünleşerek kazanırken, son 800: 0.49.80 oldu. BAĞ BOZUMU, hayatında 17 kez start aldı 4 kez kazandı. Son 3 yarışında iki sentetik pistte bir çim pistte bir varlık gösteremedi. Bu başarısından sonra üstüne koyarak gidecek olması ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız.

05 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefedi Hipodromu'nda 1400 metre çim pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katılım gösterdiği günün 8.Koşusu olan Satış-4 yarışta; son vırajı 4 dönen KİNG OVA, koşunun lıderliğini LUMINESCENCE yapması son 100'de arada 3 boy fark olması yapmış olduğu müthış sprinti ile fotoya başa baş girmesi burun farkıyla koşuyu ikinci bitirirken en az kazanan safkan KİNG OVA kadar başarılı koşması ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınızı alınız

5 Temmuz Çarşamba günü Elazığ Hipdromunda 8 koşuda 11 starttan PLEASANTLY BOY Vahdettin Kaplan kontrolsüz ön tarafa gelmesi meslektaşlarına tehlikeli anlar yaşattı

9 numaraya kayıtlı olarak koşan PLEASANTLY BOY isimli atın binicisi Vahdettin KAPLAN, start çıkışından sonra usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 7(yedi) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

GÜVEN HAN At Hastanesine sevk edildi

05 Temmuz Çarşamba günü Elazığ’da 8.Koşu’da 4 numaraya kayıtlı GÜVEN HAN adlı at yarış esnasında sakatlanmış ve koşuyu tamamlayamamıştır. At, saha veterinerleri tarafından muayene edilmiş ve 7 (yedi) rapor verilmiştir. Ayrıca detaylı tetkikler için At Hastanesine sevk edilmiştir.

Elazığ Hipodromunda M.Baran Çakmak süre cezası aldı

03.07.2023 tarihinde 6. koşuda 10 numaraya kayıtlı SULTAN BEYLİM adlı atın binicisi M.Baran ÇAKMAK, yarışın son düzlüğünde 2 numaralı GÖBEKLİTEPE AĞASI adlı ata engelleme yaparak yarış usul ve esaslarını ihlal etmiştir. Yarış, Komiserler Kurulumuz tarafından incelenmiş ve 1-4-10-2-9-3 şeklinde biten sıralama 1-4-2-10-9-3 olarak değiştirilmiştir. Konu ile ilgili M.Baran ÇAKMAK kurulumuza çağrılmış ve konu ile ilgili savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine 05.07.2023 tarihinde savunmasını vermiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 10 (on) gün süreyle idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır. Karara bizde katılıp doğrudur.