08 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; (2) AKMANOĞLU, son 300'de orta kulvardan safkanların dışına çıkması altıncı durumda olan tay, son 150'den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile koşuyu ikinci bitirirken fotoya canlı girmesi ilk yarışında kazanabilecek güçte görülüp notlarınıza alınız.

08 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Maiden yarışta; (5) MIDIKA, erken başa geçen safkan, son vİrajı 2 boy önde dönüp son 100'de liderliği vermesine rağmen temposunu bozmayıp mücadeleden kopmayarak koşuyu 2.bitirirken, 1.20.59'luk derecesi aynı gün diğer Maiden’i kazanan AZİMLİ'nin 1.21.03 ve SOYLUŞAH'ın 1.20.67'lık derecelerinden daha iyi derece yaptı. (5) MIDIKA, ilk Maiden yarışında kazanacak güçte görülürken, notlarınıza alınız

08 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Handikap-22 yarışta; (5) NİRVANA, son 100'de binicisi M.S.Çelik kazandım diye safkanı boşlaması barıyer dibinden müthiş sprinti ile gelen JOHN BELEYCORN koşuyu 1.10.53’lük derecesi ile kazandı. NİRVANA, kazanabileceği koşudan 1.10.67 ile ikinci oldu. İlk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

G1 Eclipse Stakes’te kazanan Paddington oldu

İngiltere’de sezonun en önemli yarışlarından biri olarak kabul edilen G1 Eclipse Stakes, bu yıl 08 Temmuz Cumartesi günü İngiltere-Sandown Park’ta koşuldu. Birbirinden başarılı safkanları bir araya getiren koşuyu bu yıl Coolmore Ekürisi’nin sahibi olduğu, Aidan O’Brien’ın antrene ettiği Paddington (Siyouni – Modern Eagle / Montjeu) jokeyi Ryan Moore ile kazanmayı başardı.

2000 metre çim pistteki yarışta bu yıl 3+ yaşlı 4 safkan start aldı. Son metrelere kadar sıkı bir birincilik mücadelesine sahne olan koşuda ikinciliği Emily Upjohn (Sea The Stars – Hidden Brief / Barathea) elde ederken, koşuda uzun süre tempoyu belirleyen West Wind Blows (Teofilo – West Wind / Machiavellian) üçüncü, Dubai Honour (Pride of Dubai – Mondelice / Montjeu) ise dördüncü oldu.

2 Eylül 2022 günü İngiltere-Ascot’ta kariyerine 5. olarak başlayıp ilk ve tek mağlubiyetini alan Paddington, 13 Ekim günü İrlanda-Curragh’da Maiden’a veda etti. Sezona bu yıl Mart ayında Naas’ta kazanıp başlayan tay, Mayıs ayının ilk gününde ise yine aynı pistte Listed koşu kazandı. G1 Irish 2000 Guineas’de birinciliğe uzanan safkan son startında ise G1 St James’s Palace Stakes’te galibiyete ulaştı. Yaşça büyüklerini geride bıraktığı G1 Eclipse Stakes ile birlikte Paddington üst üste ve toplamda 6. birinciliğine ulaştı.

G1 Grand Prix de Saint Cloud’da Westover birinciliğe ulaştı

08 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirilen G1 Grand Prix de Saint Cloud’da zafere uzanan isim ise Juddmonte Ekürisi’nin sahibi olduğu, Ralph Beckett’in antrene ettiği, jokey Rob Hornby ile koşuya katılan Westover (Frankel – Mirabilis / Lear Fan) oldu.

2022 yılı Irish Derby galibi Westover uzun süren birincilik hasretini bu koşuyla sonlandırırken 11. startında 2. Grup 1 zaferini hanesine yazdırmış oldu.

08 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap taylarının katıldığı günün 1.Koşusu olan Maiden yarışta; bekleme yarışı yapan BİÇERMAN, barıyer dibinden son 200’den sonra yapmış olduğu güzel sprinti ile yakın aralarla yarım boy farkla kazanma başarısı gösterirken, son 800: 0.53.76 oldu. 1.20.11’lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan DAISY GIRL'ün 1.20.22 ve MENEMEN'nin 1.20.62'lik derecelerinden daha iyi derece yaptı. İzmir iki kum ve çim pistte ilk üç koşusunda 5 inci dahil olan safkan, 7 gün ara ile koşması güzel derecesi artık üstüne koyarak gitmesi mesafe ayırt etmeden ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız KERİMDEDEM, son metrelerde kuvvetli atakları ile koşuyu dördüncü bitirirken fotoya 1.2.3 olan safkanlardan daha canlı girdi. 1.20.37'lik derecesi ile aynı gün diğer Maiden’i kazanan MENEMEN'in 1.20.62'lik derecesinden daha iyi bir derece elde ederken, ilk Maiden yarışında kazanabilecek güçte görülüp notlarınıza alınız.

08 Temmuz Cumartesi günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Handikap-21 yarışta; (1) ÇATALKAYA, öne erken gelen safkan, dışından gelen MINIGUN ile son 100'den sonra başa baş mücadelesinde (1) ÇATALKAYA burun farkı ile koşuyu 2.bitirirken, 1600 metre kum pistte 1.41.09 derecesi ile ilk yarışında kazanabilecek güçte görüldü notlarınızı alınız.

2023 yılı G1 Belmont Oaks ve Derby gerçekleştirildi

ABD-Belmont Park’ta 3 yaşlı taylar için sezonun merakla beklenen çim pist koşularından olan G1 Belmont Oaks ve Derby bu yıl 08 Temmuz Cumartesi günü gerçekleştirildi.

TSİ 23.43’te startı verilen Belmont Oaks’u bu yıl düzlük üzerindeki etkili atakları neticesinde James Stack’in antrene ettiği Aspen Grove (Justify – Data Dependent / More Than Ready) jokeyi Oisin Murphy idaresinde kazanmayı başardı.

 

İrlanda’da yetiştirilen, Glen Hill harası ve John Magnier ortaklığındaki dişi tay, 2022 yılı Ağustos ayında Curragh’da G3 koşu kazanıp Maiden’a veda etmişti. Yaklaşık 1 yıllık aranın ardında özlediği birinciliğe ulaşan tay, 7. startında 2. galibiyetini hanesine yazdırmış oldu.

Aynı gün koşulan G1 Belmont Derby’de ise bu yıl 3 yaşlı 11 tay birincilik mücadelesi verdi. 2000 metre çim pistteki koşuyu Todd Pletcher’in antrene ettiği Far Bridge (English Channel – Fitpitcher / Kitten’s Joy) jokeyi Jose Ortiz ile kazanmayı başardı.

2 yaşlı olarak start almayıp bu yıl Gulfstream Park’ta Ocak ve Mart’ta katıldığı ilk iki koşuyu kazanarak kariyerine başlayan Far Bridge, ardından katıldığı iki G2 koşuda da bugünkü rakiplerinden Webslinger ve Kalik’in ardında ikinci oldu. İki rakibinden de rövanşı aldığı ve Avrupa’dan gelen safkanları da mağlup ettiği koşuyla birlikte Far Bridge, 5. startında 3. birinciliğine uzandı.