26 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 6.Koşu Santalin koşusu A2 3 ve Yukarı İngilizler 2400 metre koşusunda 10 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun izlediğini GLEAMY alırken ikinci durumda LAURACEOUS üçüncü durumda MOONLIGHT FAIRY şeklinde gidilmesi temponun ağır olmasına rağmen karşı düzlükte temponun yükselişi son viraj bu sıralama ile dönüldükten sonra orta kulvardan MOONLIGHT FAIRY ve hemen arkasında pusan ÇAKALIN KIZI binicisi Gökhan Kocakaya son 300'de pusudan çıktıktan sonra MOONLIGHT FAIRY'nin dışına çıkıp sprinte kalkmak istemesi ile birlikte MOONLIGHT FAIRY binicisi Ayhan Kurşun'un at göstererek çaktırmadan hafif fauller ile ÇAKALIN KIZI'na yaparak boyun farkıyla 2.30.85 derecesiyle kazandı. Koşuya protesto çekildi,Komiserler kurulu Protestoya red kararı verirken tartışmaya açık bir koşu olup neden değişti veya değişmedi kararı ortada görünmesi bize göre bu koşu %55 ile değişmesi gereken bir koşuydu. Koşuda ikinci 2.30.90 derecesiyle ÇAKALINKIZI oldu. MOONLIGHT FAIRY'nin kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

8 numaraya kayıtlı olarak koşan ÇAKALIN KIZI isimli atın antrenörü Ergün USLU’ nun Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde; 10 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

10 numaraya kayıtlı olarak koşan MOONLIGHT FAIRY isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihi izleyen günden itibaren 7 (yedi) gün içerisinde Kurulumuza ilettikten sonra karar verilecektir.