26 Temmuz Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 7.koşu Şartlı-3  3 ve Yukarı İngilizlerin 1400 metre çim pistteki yarışına 8 safkan katılım gösterdi. Start ile birlikte koşunun liderliğini SPECIAL ONE aldı, ikinci durumda RIBERY üçüncü durumda YILDIZ TOZU  yedinci durumda KOPDAĞ şeklinde son viraj dönülürken öndeki SPECIAL ONE'ın liderliğini koruması koşu içinde VECTOR'un gerisinde giden KOPDAĞ son viraj dönüldükten sonra  VECTOR'un dışına çıkarak son 400' den sonra başa baş birincilik mücadelesi başlaması son 100 de liderliğini alması gereken yerde KOPDAĞ içindeki VECTOR'un üstüne yatacak gibi olurken buna binicisi Gökhan Kocakaya izin vermeyip kolay tempoda son 50'den sonra hafif teşviklerle 1 boy fark yaparak 1.24.16 derecesi ile jokeyi G.Kocakaya ile bütünleşerek kazandı. Son 800: 0.46.28 olup umut saçan safkan 14 yarış sonra 15.koşusunda kazanırken sınır gücünün 1 saniyeye daha yakın olması en son 18.09.2022 İstanbul'da 1600 metrede Halis Karataş ile kazandı. Bu güzel formuyla ilk yarışında da kazanabilecek güçte görülüp notlarınızı alınız. Koşuyu 5.inci bitiren ROSSO trafik sorunları yaşamasından dolayı üçüncü olabileceği koşudan sonlardaki etkili ataklarıyla 5.inci ayrılırken, ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görüldü, notlarınızı alınız.

Koşuya protesto çekildi red edildi 

ŞARTLI-3 koşusunda 4 numaraya kayıtlı olarak koşan ve satışa sunulan YILDIZ TOZU isimli ata alıcı çıkmamıştır. 2 numaraya kayıtlı olarak koşan VECTOR isimli atın antrenörü Ali Rıza YILDIZ’ ın Kurulumuza vermiş olduğu dilekçesinde;

5 numaralı atın jokeyinin kendi atını engellediğinden neticeyi protesto ettiği bildirilmiştir. Yapılan protesto Kurulumuzca incelenmiş olup, protestonun reddine karar verilmiştir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan VECTOR isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış olup, sözlü uyarı almıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan KOPDAĞ isimli atın jokeyi Gökhan KOCAKAYA, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağrılmış olup, sözlü uyarı almıştır.