Son Grup Yarışlarında Gösterdiği Performansıyla EDGAR Diyorum "İSTANBUL"

1.Koşu: 5.2.1.3.4

2.Koşu: 5.1.4

3.Koşu: 3.2

4.Koşu: Çim pistteki son Gr-3 koşularını formda ve kalite safkan Emil Kuljak'ın arkasında tamamlarken beğendiğim (6) EDGAR uyum sağladığı jokeyi G.Özçelik ile tek yazılabilir.

5.Koşu: Arap safkanlarının Handikap-17 koşusunda; başarılı ve istikrarlı sonuçlar elde eden (2) KOCAPOLAT'ı en şanslı isim olarak görüyorum. Kazandığı son iki yarışında jokeyi O.Öztürk ile iyi bir uyum yakalayan (5) ÇAKIL birinciliklerine devam edecek güçte görünürken, etkili formunu dereceli hazırlıklarıyla sürdüren (9) EGETAY mutlaka yazılmalı. Yedi ay aradan sonra kazanıp tekrar geriye alınan (4) HANDASSA dinçlik yarışlarını sevmesiyle güven verirken, bu defa sentetik pistte (3) SÜPERMEN'den daha farklı performans bekliyorum.

6.Koşu: Arap safkanlarının Gr-2 koşusunda; formunu bulmaya başladığını son üçüncülüğünde gösteren (5) SOYDERE'yi en şanslı isim olarak görüyorum. Tabeladan düşmeyen (1) DEMİRPERDE ile kazanıp en son İzmir'de 63 kilo ile mücadele verdiği koşusunda tabela dışı kalan (2) PITIR rakip gördüğüm isimlerdir. İyi bir bekleme yapması durumunda jokeyi A.Kurşun ile ilk kez buluşacak olan (9) GÜLHATMİ adını üst sıralara yazdırabilir. İzmir çim pistindeki son yarışında Yiğitkardeş'e yarım boyla geçilen (7) TUNÇ SİPERİ, Ankara'daki son koşularında pist ayırt etmeden tabelada yer bulan (6) TAŞAN, koştuğu her yarışı sonrası farklı duruma gelen (3) SANCAR ve çim pistte zaman zaman sürpriz yapmayı seven (8) ŞAHİN MAHMUT sırasıyla tavsiye edeceğim diğer isimler.

7.Koşu: Çim ve sentetik kumdaki başarılı yarışları sonrası Gr-2 koşuda mücadele ederek 15/6 olan (1) SERSERİ HAT bu defa daha müsait rakiplerinin yanında birinciliğe yakın gördüğüm isimdir. Yine son yarışlarında biraz daha iyi gruplarda mücadele veren (2) ALANALP sıkı hazırlıklarıyla bu defa fotoyu önde geçebilecek güçte gördüğüm isimdir. Son yarışında kapalı gözlük takılarak istediği sonucu alamayınca bu koşusunda yine sadece dilbağı ile mücadele edecek olan (3) GRACIAS SINYOR'a da dikkat etmek gerekir.  

8.Koşu: İlk kez start alacak İngiliz taylarının mücadelesinde; Ankara'da uzun zamandır idmanda olan (4) ZIZKA en güvendiğim isimdir.Yeterli ve dereceli hazırlıklarıyla dikkatimi çeken (2) TACHYON ile uzun galobu sonrası 600/36.2 23.7 R sprintini iç pistte gerçekleştirerek gayet iyi görünen (6) LADY PEREGRINE sırasıyla rakip gördüğüm taylardır.

9.Koşu: İstanbul'da Gr-3 yarışta beşinci olduktan sonra Bursa çimindeki son ikinciliğinde beğendiğim (4) YELDA TAY rakiplerine göre bir adım öndedir. İlk defa start aldığı Kocaeli'deki son kaba kum yarışı bence gücünün karşılığı olmayan (2) NEZENGÜL bu defa çim pistte farklı koşacaktır. Ankara 1200 çim pistinde 1.21.56 ile koşu hayatına kazanarak başlayan (9) SİLAHLIKIZ ile sentetik kumdaki son 3.lüğünde ilgimi çeken (1) BEYAZ GÖLGE'yi de değerlendirmenizi tavsiye ederim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6

2.Ayak: 2.5.9.4.3

3.Ayak: 5.1.2.9.6.7.3.8

4.Ayak: 1.2.3

5.Ayak: 4.2.6

6.Ayak: 4.2.9.1

Kısa Mesafede Süratli Kısrak BELİNAY HATUN Bitirebilir "BURSA"

1.Koşu: 13

2.Koşu: 1.3.9

3.Koşu: 12.1.11.3.5

4.Koşu: 3.2

5.Koşu: 1400 çim pistte 1.33.37 ile ikinci tamamladığı son yarışına göre (11) SİNSİNATEŞİ Maiden'dan çıkmaya daha yakındır. Grubun tecrübeli kısraklarından (5) GELİŞİ GÜZEL ile çim pistte tabelada yer bularak son koşusunda kum pistte işlemeyen (10) NİKİTA rakipleridir. Her geçen gün gelişme kaydeden (15) YASKOVİÇ, bu yarışında farklı koşmasını beklediğim (12) ŞAŞKOVA ve ilk startı etkili (4) ELAGÜLÜM sırasıyla tavsiye edeceğim diğer taylardır.

6.Koşu: Pist ayırt etmeden elde ettiği son ikincilikleriyle formda gördüğüm (6) AIRFIELD başta önereceğim isimdir. Etkili sprinti ile gelip dördüncü tamamladığı son koşusu ilgi çeken (5) SEMİH BEY ile son haftalarda iyi bir form tutan (3) MERDOKAN rakipleri olacaktır. İdman görünümü kusursuz (4) TESTIFY güven verirken, sonlardaki sprintiyle (1) ÇAKIRIN KIZI ve uygun kilolu (10) DILBER'den sürpriz gelebilir.

7.Koşu: Son yarışında kapalı gözlük denenince istediği sonucu alamayan (4) STEPS OF IRON bu kez farklı koşmasını beklediğim isimdir. 1500 çim pistteki son üçüncülüğünde aşama içerisinde gördüğüm (7) ÇAKIRLAR ile önde istediği tempoyu bulması durumunda (2) ROTOVATÖR birinciliğe yakın olan diğer safkanlardır. Pist ayırt etmeyen (3) EL PATRON ile kalitesine ulaşmaya başladığını gördüğüm çimci kısrak (9) KARAKRALİÇE'ye de bir çarpı atılmalı.

8.Koşu: Çim pistte start aldığı yarışların hemen hemen hepsinde etkili koşarak en son ikinciliği ardından iyi hazırlanan (3) ADEN PERİSİ kazanmaya bir adım daha yakındır. Son yarışlarındaki performansıyla fit durumda olduğunu belli eden (4) ROCK IRON en ciddi rakip görünürken, İzmir ve Bursa çim pistinde üst üste kazanan (2) BAY ONUR ciddi rakipleri olacaktır.

9.Koşu: Bugüne kadar iki defa çim pistte start alarak başarılı 2.likleriyle gücünü gösteren (3) BAYINDIRLI KIZ ile tabeladan düşmediği yarışları sonrası gelişme kaydeden (13) NİHAVENT arasında mücadele geçmesini bekliyorum.

10.Koşu: 1300 çim pistte bu yarışında start alacağı jokeyi N.Avci ile kazanıp ardından dördüncülük elde eden (6) BELİNAY HATUN ayağına çabukluğu ile kısa mesafede çıktığı gibi bitirmesini beklediğim isimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11.5.10.15.12.4

2.Ayak: 6.5.3.4.1.10

3.Ayak: 4.7.2.3.9

4.Ayak: 3.4.2

5.Ayak: 3.13

6.Ayak: 6