28 Temmuz Cuma günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda yapılan 9.Koşu Şartlı 5/dişi 1400 metre çim pistte 3 Yaşlı Arapların Şartlı-5 koşusunda son metreleri nefesleri keserek Burun- at başı biten koşuyu komiserler kurulu Re'sen incelemeye aldılar. Sıralamada herhangi bir değişiklik olmazken Özcan Yıldırım 5 gün at binmeme cezası aldı. Cumartesi ve Pazar günü at binecektir. Cezası 31 Temmuz Pazartesi başlayacak olup 04.08.2023 tarihinde bitecektir.

Koşu Komiserler Kurulu tarafından re'sen incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır. 4 numaraya kayıtlı olarak koşan YELDA TAY isimli atın jokeyi Özcan YILDIRIM, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (b-1) ve (c-2) bentleri uyarınca 5 (beş) gün süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

5 numaraya kayıtlı olarak koşan CAKİHANIM isimli atın jokeyi Hışman ÇİZİK, start çıkışı usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) ve (b-1) bentleri uyarınca ihtar ve 1861 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

7 numaraya kayıtlı olarak koşan KELEBEK KAYA isimli atın antrenörü Emrah ÇUKURKAŞ, biniciye at sahibi adına tescil edilmemiş forma giydirdiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yeterli görüldüğünden haklı bulunmuştur. 9 numaraya kayıtlı olarak koşan SİLAHLIKIZ isimli atın jokeyi Ayhan KURŞUN, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ancak davete icabet etmemiştir. Konu ile ilgili savunma tutanağı kendisine tebliğ edilip savunması alındıktan sonra Kurulumuzca karar verilecektir.