29 Temmuz Cumartesi günü Ankara 75.Yıl Hipodromu'nda yapılan Uzun yayla KV-8 3 ve Yukarı İngilizler 2800 metre çim pistte 6 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini SÜPÜRÜCÜ alıp koşuyu forse ederken temponun düşük olması karşı düzlükte RAKS STAR lıderliği alırken son 800'e 5.giren MİSTER GÖRKEM oldu.Son viraj dönülürken beş safkanın jokeyleri atlarını teşvik ederken sadece yaşlı kurt 8 yaşında MİSTER GÖRKEM Binicisi M.Akyavuz ile kolay dönerek safkanların dışından biraz zaman kaybedip son 300'den sonra yapmış olduğu güzel sprintişye MISTER GÖRKEM ve koşunun liderliğini alan PRESIDENT OF CITY binicisi S.Boyraz koşuyu kazanmak için fazla kamçı kullanmasına rağmen MİSTER GÖRKEM binicisi M.Akyavuz fotoda baş farkıyla PRESIDENT OF CITY'i ve jokeyi S.Boyraz'ı avladı. Koşunun derecesi 2.59.50 olurken son 800;0.47.92 oldu. MİSTER GÖRKEM 51 kez start aldı 13 kez kazandı ,41 kez çim pistte koştu, 10 kez kazandı. Kum pistte 2 kez koştu 1 defa kazandı. Sentetik pistte 8 kez koştu 2 kez kazandı. 1 kez G1 Ankara koşusu Halis Karataş ile kazandı. MİSTER GÖRKEM'in kazanmasına katkı yapan bağlantılarını tebrik ederiz.

Komiserler kurulu kararı

4 numaraya kayıtlı olarak koşan PRESIDENT OF CITY isimli atın binicisi Sadettin BOYRAZ, 2023 yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenden fazla sayıda (5 Adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

2 numaraya kayıtlı olarak koşan MISTER GÖRKEM isimli atın binicisi Mehmet AKYAVUZ, son düzlükte usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanun gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4. maddesi 1. fıkrası (a) ve (b/1) bentleri gereğince 1861 TL PARA ve İHTAR CEZASI ile cezalandırılmıştır.