İki Yarışı da Başarılı Olan BE ESZTERS DREAM Kazanmaya Çok Yakın "ANKARA"

1.Ayak: Yaklaşık dört ay aradan sonra start aldığı koşusunu beşinci bitiren (5) PEKALP formunu geliştirmesi ve jokeyi G.Kocakaya ile önde gelen isimdir. Etkili yarışları ardından idman görünümü kusursuz (3) BEYAZ ADAM ile Kocaeli'deki son ikincilikleri başarılı (2) BABAARİF yakın rakipleridir. Aşama içerisinde olduğunu son üçüncülüğünde gösteren (4) ÖZBATU ile dikkat çeken yarışlar sergileyen (7) ÇABUK'da bana göre şansı yüksek diğer isimlerdir.

2.Ayak: Arap taylarının Şartlı-1 koşusunda; en son 800 metrelik yarış galobunda nefesinin yeterli olduğunu gösteren (2) ATABEYLİ aynı zamanda Balalayka gibi çim pistte kendini ispatlamış bir ismin tam kardeşi olmasıyla ilk şans tanıdığım safkandır. İdman görünümü gayet iyi olan (8) TOZKOPARAN hazır durumu ile bu safkana rakip gördüğüm isimdir.

3.Ayak: Daha iyi gruplarda bile ses getirebilen bir isim olan (1) PERDE KIZ'ı dişi arap taylarına ait olan bu koşuda en şanslı isim olarak görüyorum. Yarış hayatının ilk yarışını kazanıp ardından Gr-3 koşusunu gerilerde tamamlayan (7) ZÜMRA GÜLÜ bu defa çok daha iyi sonuç elde edecek güçtedir. Çim pist performansı başarılı olan (3) FEYZAHANIM en son üçüncü bitirdiği koşusu sonrası iyi hazırlanırken, (6) ZİLOŞUM ile (2)DEMİRHAZALIM sürprizde önerilerim.

4.Ayak: 1200 çim pistteki hayatının ilk koşusunu 1.14.84 ile kazanıp ikinci startında yine aynı pist ve mesafede bu defa Kv-6 yarışta mücadele ederek ikinci olurken 1.11.72 derecesiyle çok daha iyi duruma ulaştığını gösteren (1) BE ESZTERS DREAM bence tek yazılabilir.

5.Ayak: 1600 çim pistte kazandığı yarışından sonraki koşusunda dördüncü olurken kazanan rakibiyle arasında sadece 35 saliselik bir fark olmasıyla yakın ara bitiren (4) LION CHILD favorimdir. Başarılı ikinciliği sonrası formunu sürdüren (2) AEGEAN SPIRIT en ciddi rakip gördüğüm isim olup, son koşusunda dilbağı takılması yararlı gelen (3) CAMBAZ mutlaka yazılmalıdır. Etkili yarışlarından sonraki iyi durumu devam eden (1) GEL OĞLİM başarılı koştuğu pist ve mesafede güvendiğim diğer isimdir.

6.Ayak: İstanbul'daki hazırlıklarında gayet iyi görünen (6) TOPRAK TUTKUSU'nu dişilere ait olan bu yarışta başta değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. (1) DEMİRBİKE grubun en formda isimlerinden olup üst üste kazanıp en son Kv-6 yarışta dördüncü olurken ciddi rakibidir. 77 gün aradan sonra start alacak olan (2) HEREKLİ bu gruba gücünün yetmesini beklediğim bir isim olup, (3)ÇELEMLİ pist ayırt etmemesiyle dikkate alınmalıdır. Çim pistteki dikkat çeken üçüncülüğü ve formda jokeyi V.Abiş ile (5) YAĞMUR GÜZELİ'ni de dikkate almanızı öneririm.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.3.2.4.7

2.Ayak: 2.8

3.Ayak: 1.7.3.6.2

4.Ayak: 1

5.Ayak: 4.2.3.1

6.Ayak: 6.1.2.3.5

KAYI BEYİ Kocaeli Kum Pistinde Çok Farklı Koşuyor "KOCAELİ"

1.Koşu: 4.3.2

2.Koşu: 4.6.5.7.1

3.Koşu: 3.4.2

4.Koşu: Erkek rakipleri arasındaki son ikinciliğini beğendiğim (10) DESERT FAIRY bu kez himcinsleri arasında uygun kilo avantajıyla kazanabilir. Bursa'da uzun mesafede kazanarak iyi durumu devam eden (6) PRINCESS CUVEE en ciddi rakibidir. Her ne kadar son koşusunda bekleneni verememiş olsa da (5) QUEEN OF STREET ile 1400 kumdaki son yarışını 1.27.08 ile kazanırken dilbağı çıkartılmasının yararlı geldiği görülen (4) MISS TUNA'ya da dikkat ediniz.

5.Koşu: Formunu bu grup için yeterli bulduğum (4) RÜZGAR KIZI en son koşusunda İstanbul'da güçlü rakiplerden etkilenirken bu kez ilk şansa sahiptir. (10) BAŞ KISRAK İzmir 1600 kum pistindeki son yarışını kazanarak iyi durumunu sürdürürken, (1) FRENKLİ ÇİÇEĞİ 1800 kumda kazandığı koşusu ardından formunu sürdürmesi ve jokeyi M.Çiçek ile yine yazılmalıdır. Dikkat çeken üçüncülüğü ardından en son yarışında bekleneni veremeyen (8) İBRİŞİM HANIM ile İstanbul'dan gelen (11) UYSAL KIZ sürprizlerimdir.

6.Koşu: Kocaeli kum pistinde gayet başarılı koşarak iyi uyum sağladığını gördüğüm (1) KAYI BEYİ'nin iyi durumu devam ederken günün tek ismi olarak tavsiye ediyorum.

7.Koşu: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının mücadelesinde; uzun zamandır idmanda olan (7) POPPEA ile her geçen gün aşama içerisinde gördüğüm (5) GOLDEN SNITCH ön planda değerlendirilmesi gereken isimlerdir. (3) BORN WITH GRACE Kurtel ekürisinin yeterli nefese sahip diğer tayı olup, (2) BİNATLI GÜNEŞİ ile (8) QUEEN MOTHER son günlerde idman pistinde daha farklı görünmekte olan diğer isimlerdir.

8.Koşu: Yarış hayatının ikinci startında Maiden'dan çıkarkan Bursa 1400 kum pistinde 1.36.72 derece elde ederek ilerisi için ümit veren (4) HULKİ ile yine son koşusunu 1400 kumda kazanırken 1.36.65 derece elde eden (1) SAADIN KASIRGASI birlikte yazılmalılar.

9.Koşu: Her geçen gün daha farklı duruma ulaştığını dikkat çeken üçüncülüğünde gösteren (5) CANYURT'u en şanslı isim olarak görüyorum. Gücünün bu gruba yetmesini beklediğim (8) EMİRSOY sonlardaki sprinti ile kazanabilecek güçte görünürken, iki aylık bir aranın ardından hızla kendisini toplayan (2) TUNÇŞAH'a dikkat diyorum. (1) ONKUT önde boş bırakılması halinde etkili koşacak güçte bir isim olup, (3) TURHAN ŞAH ile (4) BİRSEN DE FAUST'a dikkat edilmelidir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.6.5.4

2.Ayak: 4.10.1.8.11

3.Ayak: 1

4.Ayak: 7.5.3.2.8

5.Ayak: 4.1

6.Ayak: 5.8.2.1.3.4