YAMATAİ Hafif Kilosuyla Kazanmasını Beklediğim İsim "ANKARA"

1.Koşu: 4

2.Koşu: 5.1.4.7

3.Koşu: 2.3.4

4.Koşu: Arap safkanlarının Handikap-17 yarışında; çim pistte iyi koşarak etkili forma sahip olan (5) BAŞKASAP'ı rakiplerine göre bir adım önde görüyorum. Son haftalarda yakaladığı formuyla birbirinden başarılı koşulara adını yazdıran (4) SABIR ÇİÇEĞİ en ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1600 çimde dişilere ait olan son Kv-7 yarışında fotoyu önde geçen (2)GÜRBEYAZ yine adından söz ettirir. Uygun kilosu ve ayağına çabukluğu ile aşama içerisinde gördüğüm (9) YILMAZ HOCA bu koşunun sürprizi olacaktır.

5.Koşu: Yarış yaşamına dördüncülükle başlayıp her geçen gün gelişme gösteren (3) BAŞ AKTÖR rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. Formunu bulmaya başladığını ikinci tamamladığı son koşusunda gösteren (4) BEDOBEY ile dikkatimi çeken son üçüncülüğünde sürekli üzerine kattığını gözlemlediğim (7) HÜSREV yakın rakipleridir. Tabeladan düşmediği yarışları sonrası bir süre istirahat ettirilen (6) DEVRİALEM, üçüncü bitirdiği son koşularında sürekli daha iyiye gittiğini belli eden (12) LULU ve bu defa makinede fazla kalmadığı taktirde (8) RAJBERA sırasıyla değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer safkanlar.

6.Koşu: 1600 çim pistte kazandığı son yarışında ne kadar iyi durumda gösteren (6) BAŞAR'ı jokeyi V.Abiş ile yine en şanslı isim olarak görüyorum. Üst üste kazanan (1) GÜNPINAR'ın iyi durumu devam etmesiyle yakın rakibi olur. Beş gün önceki ikinciliğinde kuvvetli sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (8) DİZDARIM güven verirken, bu yarışı ile çıkışa geçmesini beklediğim (7) SARNIÇ BEYİ ve tabelada yer bularak sürekli kendisini geliştiren (2) EZERDÖVER koşunun şanslı diğer isimleri olacaktır.

7.Koşu: Yarış hayatına 1200 kum pistte 1.14.16 ile kazanarak başlarken zorlanmayıp rakipleriyle arasındaki farkı açarak kalite bir isim olduğunu gösteren (5) SON OF COOGER ilerisi için ümit vermesiyle yine fotoyu önde geçmeye çok yakındır. Kum pistte bugüne kadar dört defa kazanarak gücünü kanıtlayan (1) HADAAF fit durumunu sürdürmesiyle yakın rakip görünürken, aralarındaki mücadele birinciyi belirleyecektir.

8.Koşu: Başarılı ve istikrarlı yarışlarıyla çim pistte ve uzun mesafelerde kendini kanıtlayan (6) YAMATAİ bu defa kendinden yaşça büyük rakipler arasında start alacak olup uygun kilosunun verdiği avantaj ile bence kazanacaktır.

9.Koşu: Bölünen Maiden yarışın diğer ayağında; pist ayırt etmeden son üçüncülüklerinde dikkat çeken performans sergileyen (4)LEPATRON rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Kum pistteki son iki koşusunda çıkış içerisinde olduğunu belli eden (5) MANAL KOYU ile yarış yaşamına ikincilikle başlayıp bir süre geri alınan (7) ÖRNEKSOY bu safkana rakip gördüğüm isimlerdir. Çim pistteki ilk startında beşinci olan (9) SEMİHAN artan form ve yarış tecrübesiyle güven verirken, (6) MİR ASAF'ın bu grupta ıskalanmaması taraftarıyım.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4.2.9

2.Ayak: 3.4.7.6.12.8

3.Ayak: 6.1.8.7.2

4.Ayak: 5.1

5.Ayak: 6

6.Ayak: 4.5.7.9.6

RIDE THE LIGHTNING Bu Grubu Geçer "KOCAELİ"

1.Koşu: 5

2.Koşu: 5.4.1.3.7.2

3.Koşu: 4.3.2.1.8

4.Koşu: 3

5.Koşu: 1200 kum pistte 1.24.47 ile Maiden kazanıp ardından dikkat çeken üçüncülük elde eden (10) AGAHBEY bu kez daha uygun kilosuyla rakiplerine üstünlük sağlamasını beklediğim isimdir. Form durumu yeterli (3) KAFKAESQUE daha önce bir defa kazandığı jokeyi S.Boyraz ile rakip görünürken, grubun formda ve istikrarlı diğer ismi (6) NAZLI ÇOCUK mutlaka yazılmalıdır. Kazandığı yarışı sonrası iki ay start almasa da (1) PAMUKCU adından söz ettirebilecek güçte olup, (4) YAĞIZ EREN ile (8) TEKFORDCİHANGİR'i sürprizde öneriyorum.

6.Koşu: Yakaladığı etkili formu ile başarılı ve istikrarlı koşan (4) DUBAI EXPRESS'i bir adım önde görüyor, jokeyi E.Aktuğ ile uyum içerisinde olan (7) SKIPPER'ı iyi koştuğu uzun mesafede mutlaka yazmanızı öneriyorum. Kilosu ağır olmasına rağmen düzlük sprinti ile rakipilerini geçmeye çalışacak olan (1) DANIELAS DAUGHTER güven verirken, (2) THE RED SONYA kuvvetli sprintiyle dördüncü tamamladığı son yarışında dikkatimi çekmesiyle ses getirebilir. Ön tarafta kuracağı temposuyla yine çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olan (3) MIRACLE OF VICTORY ile sprinter kısrak (8)MISSTUANA sırasıyla şanslı diğer isimlerdir.

7.Koşu: Kocaeli 1800 kum pistinde kazanıp ardından Ankara'ya giderek tabela dışı kalan (9) BÜKEÇ iyi durumda olmasıyla ilk şans tanıdığım isimdir. Ankara'daki son uzun mesafeli yarışını ikinci tamamlarken kendini bulduğunu gösteren (7) ÖZBATU ile aynı koşuyu kazanarak bu rakibini geride bırakan (5) BERATIM inatçı karakteriyle yine adını birinciliği yazdırabilir.

8.Koşu: İstanbul çim pistindeki son Gr-3 koşusunu daha güçlü rakipler yanında dördüncü bitirirken dilbağı denenen (4) RIDE THE LIGHTNING iyi hazırlanması ve bu defa daha uygun grubu bulmasıyla kazanmasını beklediğim isimdir, tek yazabilirsiniz.

9.Koşu: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini İstanbul çim pistindeki son ikinciliğinde gösteren (3) KADİRGÜN ile grubun tecrübeli ismi olan ve Bursa'daki son çim yarışını dördüncü bitirdikten sonra aşama gösteren (1) ARAPDEDE birlikte yazılmasını önereceğim taylardır.

10.Koşu: 1400 kum pistteki son yarışını 1.36.68 ile kazanıp formunu aynı şekilde sürdüren (2) SON OĞUL'u koruduğu formu ile yine başta değerlendirmenizi öneririm. Grubun formda diğer ismi (5) UZUN DALGA İzmir 1600 kum pistinde kazanıp fit durumunu sürdürmesiyle en ciddi rakip görünürken, ikinci tamamladığı son yarışlarında birinciliğe adım adım yaklaştığını gördüğüm (1)EFEFER mutlaka yazılmalıdır. Her yarışı bir öncekinden başarılı (12) CENGAVER TAY güven verirken, (6) KELEŞHAN süratli bir isim olmasıyla sürpriz gerçekleştirebilir. Geçen hafta uzun mesafede kazanan (4) YEŞİLKALE'yi de göz ardı etmeyin derim.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.3.6.1.4.8

2.Ayak: 4.7.1.2.3.8

3.Ayak: 9.7.5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 3.1

6.Ayak: 2.5.1.12.6.4