17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2100 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 3.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; (5) DIZDARIM, son metrelerde kuvvetli atakları ile koşuyu ikinci bitiren safkan, kazanan safkan Ateştay'dan fotoya daha canlı girmesi ile ilk yarışında kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız. (2) GURBET ATEŞİ, 3., 4. ve 5.lik mücadelesinden yakın aralarla koşuyu beşinci bitiren safkan, ilk yarışında daha farklı koşacak olup günün sürprizini yapabilecek güçte görülerek notlarınıza alınız.

17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1600 metre çim pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz taylarının katıldığı günün 4.Koşusu olan Maiden yarışta; (4) IRON SKY, yüksek tempoda başlayan koşuda bekleme yarışı yaparak ilk dörtte koşuyu takip etti. Son 600’de ikinci duruma gelip son 400’den sonra binicisi E.Aktuğ sağ taraftan uyarıcı kırbaç göstermesi ile safkan vites değiştirerek fazla zorlanmadan 8 boy farkla kazanma başarısı gösterirken, son 800: 0.51.04 oldu. Hayatının ikinci koşusunda çim pistte farklı koşacak izlenimi veren IRON SKY ilk yarışında yine kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1500 metre sentetik pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Hand-16 yarışta; (10) FEZACAN, son 100'den sonra orta kulvardan yapmış olduğu güzel sprinti koşuyu üçünçü bitirirken, fotoya birinci ve ikinci olan safkanlardan daha canlı girmesi ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 2800 metre çim pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 6.Koşusu olan Gr-1 Veliefendi Koşusu’nda 14 safkan start aldı. (8) BOĞAZ ÇOCUĞU, son 50’de faulu yapan CANKO binicisi Gökhan Kocakaya sıra değişikliğine gidilmemesi akıl tutulması olması olup ilk yarışında BOĞAZ ÇOCUĞU kazanabilecek güçte görüldü. Dış kulvardan kuvvetli atakları ile koşuyu 6'ıncı bitiren (1) AFŞAR isimli safkan ilk yarışında hangi grupta koşarsa koşsun kazanabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1900 metre çim pistte yapılan, 3 ve Yukarı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 7.Koşusu olan Kv-7/D yarışta; (5) SNOW BIRD, 4 atın arasında kalan kısrak, son 50’den sonra dışından iki at olması safkan gerçek gücünü gösteremeyerek koşuyu üçünçü bitirdi. İlk yarışında son viraj dönüldükten sonra safkanların dışından sprinte kaldığı anda bu safkanları geçebilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.

17 Eylül Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1200 metre çim pistte yapılan, 3 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 9.Koşusu olan Şartlı-19 yarışta; (4) GET OUT THE WAY, son 50'de iç kulvardan iki atı arasında çıkarak mermi gibi fotoya girip koşuyu 5'inci bitiren safkan, ilk yarışında günün sürprizini yapabilecek güçte görülürken, notlarınıza alınız.