Ekürilerden BLUEMOON İlerisi İçin Ümit Veriyor "İSTANBUL"

1.Koşu: 1.2

2.Koşu: 1.11.4.12.5.3

3.Koşu: 5.4.3

4.Koşu: Yarış yaşamına 1200 çim pistte çıktığı gibi kazanarak başlarken seri yapısıyla ilerisi için ümit vererek kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (5) BLUEMOON eküri avantajıyla yine fotoyu önde geçmesini beklediğim isimdir.

5.Koşu: Arap safkanlarının Handikap-15 mücadelesinde; Ankara çiminde kazandıktan sonra Bursa'daki koşusunda bekleneni veremese de (11) SHEHZADE'yi uygun kilosuyla başta değerlendiriniz. Adından söz ettirdiği son yarışlarında fit durumda gördüğüm (2) PRENSES DI ile hafta arası çim pist ikinciliğinde beğendiğim (3) CÜDA rakipleridir. Çim pistteki parlak performansı ile dikkatimi çeken (7) RÜZGARSOY güven verirken, (8) ABONE bu aralar çıkış yakaladığını gördüğüm bir isim. Jokeyi E.Aktuğ ile uyum sağlayan (4) BAŞAYDIN farklı koşmasını beklediğim safkan olup, (1) PRENSES LİNA ağır kilosuna rağmen ses getirebilir. Bu yarışın sürprizi ise gelişme içerisindeki (10) EDİTÖR'dür.

6.Koşu: İngiliz safkanlarının Gr-2 mücadelesi tam bir taktik yarışı olup, önde numara götürmesi durumunda kendisini kovalayacak rakibinin olmamasıyla (5) EMIL KURJAK'dan beyaz bayrak ayna yarışı izleyebiliriz. Süper durumda olan ve Bursa'dan ciddi hazırlanarak gelen (1) AEGEAN FINALE kazanabilecek güçte olup, (4) TRACTOR sergilediği iyi bir performansla adından söz ettirdiği son koşularına göre fotoyu önde geçebilir.

7.Koşu: İlk kez start alacak olan İngiliz taylarının yarışında: anneden Emıl Kurjak ile kardeş olmasının yanısıra dereceli yarış hazırlıklarındaki formda görünümüyle de dikkat çekmekte olan (6) NOX ATRA en güvendiğim isimdir. Acele edilmeden titizlikle hazırlanan ve yeterli uzun galoplara sahip bulunan (1) AL TAN fotoyu önde geçebilecek güçteki diğer taydır. Ankara'dan gelecek olan (8) WOLF SEYFO bu aralar çalışmalarını hızlandırarak sürekli kendisini geliştirirken, (3) BABA HUNTER iç pistteki hazırlıklarında fit duruma ulaştığını belli etmesiyle adını birinciliğe yazdırabilir.

8.Koşu: Ankara çim pistindeki yarışlarında özellikle uzun mesafelerde gösterdiği performans ile dikkatleri üzerine çeken (5) YAMATAİ bu grupta da ilk şansı almayı hak ediyor. 1600 çim pistteki son koşusunda önde numara götürerek yakın ara üçüncülük elde eden (2) EDGAR en ciddi rakip görünürken, müthiş bir form tutarak üst üste kazandığı yarışlarından sonra hazırlıklarında da göz dolduran (3) İSHAKHAN mutlaka yazılmalıdır. Çim pistte başarılı bir performansa sahip olan (1) SELLYBOY jokeyi H.Karataş ile güven verirken, (4) JAN BOLD pist ve mesafeye yatkın olmasıyla sürpriz gerçekleştirebilir.

9.Koşu: 2400 çim pistteki son Gr-2 yarışını kazanarak Ankara'daki hazırlıklarında formunun devam ettiğini gösteren (4) GO HERO ile aynı koşuda bekleneni veremeyerek seri birincilikleri ardından beşinci olurken düzlük üzerinde yediğin faulun etkisinden fotoya kadar kurtulamayan (2)BURGAS arasında rövanş mücadelesi izleyeceğiz.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5

2.Ayak: 11.2.3.7.8.4.1.10

3.Ayak: 5.1.4

4.Ayak: 6.1.8.3

5.Ayak: 5.2.3.1.4

6.Ayak: 4.2

DAĞKAAN ve LORD OF TİNİZ Kazanmasını Beklediğim İsimler "ADANA"

1.Koşu: 4.3.8

2.Koşu: 3.1

3.Koşu: 2

4.Koşu: Kilo faktörünün önemli rol oynayacağı bu yarışta; 1200 çim pistteki son koşularında elde ettiği 1.11.03 ve 1.11.50 bitiriş dereceleriyle beğendiğim (10) TEMPESTA MIA hafif sıkletiyle en güvendiğim isimdir. Dikkatimi çeken beşinciliği ardından daha iyi duruma gelen ve kilosu uygun olan diğer safkan (12) YILDIRIM HANIM yakın rakip görünürken, (5) SEMİH BEY sonlardaki sprinti ile rakiplerini geride bırakabilir. 2000 çim pistte kazanan (7) SPEED BLUE iyi durumunu koruyan bir isim olup, (1) LION CHILD ağır kilosuna rağmen bana göre değerlendirilmelidir. (4) PERİ ANA 1200 çim pistte kazanarak formunu sürdürürken, (2) PIPELINE bekleme yaparak rakiplerini geride bırakacak güçtedir.

5.Koşu: Çim pistteki ilk koşusunu tabela dışında bitiren (2) CAVALRY OF VICTORY bu defa kim pistte çok daha iyi sonuç almasını beklediğim taydır. Start aldığı iki çim pist yarışında adından söz ettiren (1) BOUCHERON bu defa fotoyu önde geçebilecek güçte olup, (9) GÜZTAY mutlaka değerlendirilmelidir. Koştuğu her yarışı sonrası daha farklı duruma ulaştığını gördüğüm (10) OCEAN WAVE güven verirken, (4) KEEP GOING ile (3) DURUŞU YETER sürprizde tavsiye edeceğim isimler.

6.Koşu: Çim pistin başarılı isimlerinin bir araya geldiği yarışta; en son Gazi Koşusu'nda start alarak altıncı olan (1) HEAD WORKER ciddi hazırlıklarıyla favorimdir. Ankara'da üst üste kazanarak en son Bursa'da beşinci olurken bana göre ters pistten etkilenen (2) SÖNMEZBEY rakibi olacaktır. 1900 çim pistte beyaz bayrak ayna yaparak kazanan (5) GOLDEN RULER iyi durumunu sürdürürken, son yarışında bariyer dibinde kalmasından dolayı kazanabileceği koşudan ikincilikle ayrılan (8) QUEIMADA GRANDE şanslıdır. Start aldığı yarışlarında belli bir istikrar yakalayan (4) BLACK LION uyumlu jokeyi ile sürprizimdir.

7.Koşu: 1900 çim pistteki son koşusunu ikinci bitirirken verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (3) DAĞKAAN bu defa kısalan mesafede şansının daha da arttığını düşündüğüm bir isim olup, programdaki birinci tekimdir.

8.Koşu: Yükselişe geçerek son yarışlarında dikkat çeken performans gösteren (1) RECTIFER birincilikle tanışabilir. Bir süredir start almasa da idmanlarını hızlandırarak açıklarını gidermeye başlayan (11) MERCHANDISER ile son günlerde yarış hazırlıklarında çok daha farklı duruma ulaştığı tespit edilen (10) HEART OF MINE rakipleridir. Grubun formda isimlerinden olan (3) OĞLUM ÇİÇEK ve 1900 çim pistteki son yarışını ikinci bitirirken beğendiğim (5)BONAFORTUNA rakipleri olacaktır.

9.Koşu: 98 gün aradan sonra Ankara kum pistindeki yarışını dördüncü tamamlarken 1200 metrede 1.15.61 derece elde ederek dikkatimi çeken (4) LORD OF TİNİZ formunu daha da geliştirmesi ve rakiplerinin uygun olmasıyla programdaki ikinci tekimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 10.12.5.7.1.4.2

2.Ayak: 2.1.9.10.4.3

3.Ayak: 1.2.5.8.4

4.Ayak: 3

5.Ayak: 1.11.10.3.5

6.Ayak: 4