EL LORD Etkili Formuyla Birinicilikle Tanışır "ADANA"

1.Ayak: İngiliz safkanlarının Handikap-16 yarışında; Ankara 1200 kum pistinde 1.13.17 ile kazanan (6) ANGEL IN THE SNOW başta olmak üzere iki ay aradan sonra 1400 kum pistte 1.27.91 ile ikinci olan (7) SHEIKH MURAT ve üst üste kazanarak fit durumda olduğunu belli eden (1) NICE önde gelen isimlerdir. Her ne kadar 62 kilo ile  start alacak olsa da mesafeyi seven (2) ARTICULO MORTIS ve üst sıralardan düşmeyen (4) SIRIUS BLACK bu ayağın olmazsa olmazlarıdır. (3) NİSANUR HATIRASI seri yapısıyla bitirmeye çalışacak olup, dikkat çeken son dördüncülüğüne göre (5) DANCING ADDER dikkate alınmalı.

2.Ayak: 1400 kum pistte Maiden kazanıp ardından güçlü rakipler arasında yine aynı pist ve mesafede dördüncü olan (4) CAVALRY VICTORY bu grupta favorimdir. Grubun tecrübeli ve formda diğer ismi (6)GRANDEOPUS yakın rakip görünürken, yarış yaşamına 1300 kumda kazanarak başlayan (2) KING OF THE SEA mutlaka yazılmalıdır. Son yarışında kapalı gözlük ve kulaklık çıkartılarak vasat bir performans gösteren (1) MY JULIETTE'e bu koşusunda aksesuarları tekrar takılıarak farklı sonuç elde edebilir.

3.Ayak: Kalite olarak bu grubun üzerindeki (2) BİLİRHAN önde istediği tempoyu bulması durumunda rakiplerine üstünlük sağlayabilir. 1300 kum pistte kazandıktan sonra iyi durumu süren (4) ALİBEĞ ile ikinci tamamladığı yarışı sonrası idman görünümü ilgi çekici (8) TAŞTEPE güvendiğim diğer isimlerdir. Uzun mesafedeki son koşusunu zorlanmadan çıktığı gibi kazanan (7) PEKALP ile kilosu ağır olsa da (1) BAY TOSUNOĞLU şanslı diğer isimlerdir.

4.Ayak: Uzun mesafelere yatkın olan (2) KUMTEPER dördüncü tamamladığı yarışı sonrası iyi hazırlanmasıyla bu grupta fotoya önde uzanabilir. Ankara 2100 kum pistinde kazandıktan sonra formunu devam ettiren (1) DREAM OF HONOUR ile aynı yarışı bu rakibinin 1.5 boy gerisinde ikinci bitiren (4) MUSHARRAF rakipleri olacaktır.

5.Ayak: Çim ve kum pistteki son koşularını ikinci tamamlayıp kazanacak formunu bulduğunu gördüğüm (4) EL LORD jokeyi Mehmet Akyavuz ile tek yazılabilir.

6.Ayak: 63 kilo ile start aldığı son yarışını ikinci tamamlarken formunu bulduğunu gösteren (6) MUCİT TAY'ı jokeyi Özcan Yıldırım ile en şanslı isim olarak görüyorum. Diyarbakır'daki son Kv-7 yarışını ikinci tamamlayan (3) BİLİRKİŞİ sonlardaki sprintiyle rakiplerine geride bırakmaya çalışacak olup, beklenen çıkışı bu koşusu ile gerçekleştirmeye çalışacak olan (5) KAŞEMUM KARA ilgi çeken hazırlıkları ve jokeyi Ahmet Çelik ile yazılmalıdır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.7.1.2.4.3.5

2.Ayak: 4.6.2.1

3.Ayak: 2.4.8.7.1

4.Ayak: 2.1.4

5.Ayak: 4

6.Ayak: 6.3.5

GUILLOTINE ve SAMURAI KAJIKI Kazanmasını Beklediğim İsimler "ANTALYA"

1.Ayak: Tempo yarışlarının başarılı ismi (2) SOLIDO HERMANOS önde boş bırakılması halinde bitirebilecek güçte bir isim olup, Bursa çim pistinde uzun mesafede kazanan (3) EXTRACTION sentetik pistte yine adından söz ettirebilir. Antalya pistine uyumlu bir isim olan (6) BEROŞ ile tabeladan düşmeyen (5) NAİLOĞLUM mutlaka yazılmalılar. (1) ATLIKAYA son dördüncülüğünde aşama içerisinde görünürken, (4) SURPRISE STORM ile (7) SPANISH FLY sürprizlerim.

2.Ayak: 3 yaşlı Arapların sentetik kum yarışında; Ankara 1500 kum pistinde kazandığı koşusu sonrası formunu sürdüren (4) NEVZATTAY bir adım önde gördüğüm isimdir. (5) NİHAVENT kendisini tanıyan jokeyi K.Tokaçoğlu ile güven verirken, (3) NAMÜTEHANİ dikkatimi çeken son üçüncülüğüne göre yazılmalıdır. (1) KIZIL GEZEGEN'in son koşusu kesinlikle ölçü olmayıp, (2) KUTADGU'yu son Gr-3 yarışı ölçü alınmadan değerlendirmenizi öneririm.

3.Ayak: Uzun mesafeli kum yarışlarının başarılı ismi (3) ÇELİKKALKAN kendisini tanıyan jokeyi Akın Sözen ile kazanabilir. (1) ÖZAKIN ciddi hazırlıklarıyla formunu devam ettirdiğini gördüğüm bir isim olup, (2) ANKA ATEŞİ farklı koşmasını beklediğim diğer safkandır. İstanbul sentetik kumunda tabela dışı kaldıktan sonra toparlanan (4) BABAARİF ile mesafeyi seven (5)CANSEKLAVİ dikkate alınmalılar. (6) HOŞGÖR bu kez üst grupta start alacak olsa da ıskalanmaması gereken bir isim olup, 2100 kumda kazanan (7) CİHANA BEDEL ile çıkış içerisindeki (8) SELDA HANIM'ı dikkate almanızı tavsiye ederim.

4.Ayak: Ankara kum pistindeki son Gr-1 yarışını General Brıella ve Sılent Mave gibi bu gruptan üstün isimlerin arkasında üçüncü tamamlayan (2) GULLOTINE uygun rakiplerinin yanında kazanmasını beklediğim isim olup, birinci tekimdir.

5.Ayak: Bursa çim pistindeki son Kv-7 koşusunda üst grupta önde numara götürüp fotoya kadar iyi mücadele vererek dikkat çeken beşincilik elde eden (6) SAMURAI KAJIKI ikinci tekimdir.

6.Ayak: İstanbul sentetik kum pistindeki ilk startını ikinci tamamladıktan sonra bir süre geri alınsa da (3) MIND THE DEVİL'i jokeyi Vedat Abiş ile en şanslı isim olarak görüyorum. Yarış koştukça kazanacak gücüne ulaşan (5) ROCKHAMPTON ile ilk kez start alacak olan (6) TRUTH OR DARE hız kazandırdığı çalışmalarıyla devreye girebilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.3.6.5.1.4.7

2.Ayak: 4.5.3.1.2

3.Ayak: 3.1.2.4.5.6.7.8

4.Ayak: 2

5.Ayak: 6

6.Ayak: 3.5.6