KUMTEPER bu rakiplerinden bir adım önde "ADANA"

1.Ayak: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayıp Ankara'daki son yarışını 1200 kumda 1.13.17 ile kazanarak formuna kavuşan ve Adana'da bu yarışa kusursuz hazırlanan (6) ANGEL IN THE SNOW sevdiği mesafede favorim. İstikrarlı bir form grafiği çizip etkili koşular sergileyen kilosu ağır olsa da (4) SIRIUS BLACK ve rakiplerine oranla önemli bir kilo avantajı bulunan form durumu iyi (7)SHEIKH MURAT favorimin en yakın rakipleri olup son iki yarışını Ankara ve Kocaeli'de kazanarak Adana'ya formda gelen (1) NICE ihmal edilmemeli.

2.Ayak: İki yarış önce bu pist-mesafede 1.30.02 ile 5 boy önde kazanan aynı pist ve mesafedeki son koşusunda Şartlı-5'de dördüncülüğü dikkat çekici olan (4) CAVALRY OF VICTORY ve bir kez start alıp burada 1300 kumda 1,24,21 ile çıktığı gibi 5,5 boy önde kazanarak umut ışığı saçan (2) KING OF THE SEA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine yine hayatının ilk yarışını Kocaeli'de koşup sonlarda usta atlar gibi sprint atarak 1200'de 1.16.46 ile kazanırken beğendiğim (5) ÇAĞANIM'ın da katılmasını bekliyorum.

3.Ayak: Bu sezon İstanbul'da ve Ankara'da daha sert gruplarda bile etkili yarışlar çıkartan Adana'ya gelip 800/56,8 28,6 R galobunda formda görülen süratli ve kaliteli safkan (2) BİLİRHAN'a ilk şansı veriyorum. Uzun mesafedeki son dördüncülüğü ışıklı (1) BAY TOSUNOĞLU ve her geçen gün formunu bulmaya başlayan Adana kum pistini seven (5) AŞKARTAY favorimin öncelikli rakipleri. Uzun mesafeli tempolu yarışlarını seven (7) PEKALP önde istediği tempoyu bulabilmesi halinde yine beyaz bayrak ayna yapabilir. Son ikinciliğini ve idman pisti görüntüsünü beğendiğim (8) TAŞTEPE startta fazla oyalanmaz ise ses getirebilir. Yakalamış olduğu güzel formunu muntazam idmanlarıyla koruyan (4) ALİBEĞ, uzun mesafe deneyimi başarılı (6) BEYAZ ADAM ve starttan düzgün çıkması halinde (3) CANIMKARDEŞİM daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

4.Ayak: Daha sert gruplarda mücadele verdiği bu pist-mesafedeki son yarışlarını bu rakipleri için yeterli karşıladığım ve deklare sabahı 800/51,2 25,7 ÇR galobunda formda görülen (2) KUMTEPER'in kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

5.Ayak: Ankara'da 1400 kumda 1.32.35'lik performansı ile ikinciliği bulunan, yaklaşık üç ay ara verdikten sonra İstanbul'da sentetik pistte üçüncü olan bu koşusuna daha iyi durumda girecek olan (5) GIVE GOOD ve son iki yarışında burada çim-kum ayırt etmeksizin başarılı ikincilik yapan güzel hazırlığa sahip (4) EL LORD arasında geçmesini beklediğim mücadeleden bence sonda az hata yapan kazanacaktır.

6.Ayak: Ankara'daki son yarışında bu mesafede kumda ikinci olurken formunu toparladığını belli eden (6) MUCİT TAY favorimdir. Farklı şehirlerde koştuğu son üç yarışında tabeladan düşmeyen (3) BİLİRKİŞİ ve kaba kum pistte başarılı bir performansa sahip bulunan (8) DEMİRBİKE favorimin en yakın rakipleri olup kilosu rakiplerine göre müsait olan Müs.Çelik'in bindiği (12) TİRANLI şanslı bir başka isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6-4-7-1

2.Ayak: 4-2-5

3.Ayak: 2-1-5-7-8-4-6-3

4.Ayak: 2

5.Ayak: 5-4

6.Ayak: 6-3-8-12

Formda ve kaliteli kısrak GUİLLOTİNE'nin bu rakiplerini geçmesini bekliyorum "ANTALYA"

1.Ayak: Bugün start alacağı aprantisi F.S.M.Sansar ile iyi bir uyum içerisinde olan formda safkan (2) SOLİDO HERMANOS ön tarafta istediği tempoyu bulabilmesi halinde sevdiği sentetik pistte bitirebilir, favorim. Antalya'ya formda geldiğini buradaki idmanlarında belli eden (5) NAİLOĞLUM ve Bursa'dan çok iyi durumda getirilen uyumlu binicisi C.Paso ile start alan (3) EXTRACTION favorimin öncelikli rakipleridirler. Bu sezon Kocaeli'de 1400'de kazanan, Adana'daki son koşusunda önde yarışı forse edip dördüncü olan Antalya pistini tanıyan (1) ATLIKAYA ihmal edilmemeli. (4) SURPRISE STORM şanslı bir başka isim olup sürprizi ise sürekli formunun üzerine koyan müsait kilo avantajına sahip (10) UĞURCANHAN'dan bekliyorum.

2.Ayak: Ankara'daki son yarışını 1500'de bugün start alacağı aprantisi F.S.M.Sansar ile kazanıp Maiden'a veda eden (4) NEVZATTAY formda geldiği pistte favorim. Antalya Hipodromu'na erken gelerek ilgilileri tarafından titizlikle hazırlanan (8) ÇETİNŞAH ve sürekli sert gruplarda mücadele veren (2) KUTADGU favorimin öncelikli rakipleridirler. Bursa'daki son koşusunda 1300'de çimde Kv-6'da son 200'e kadar yarışı önde forse edip üçüncülüğünü çok beğendiğim (3) NAMÜTENAHİ ihmal edilmemeli. Eküri koşma avantajı bulunan (1) KIZIL GEZEGEN şanslı bir başka isim olup Ankara'daki son Gr-3 yarışındaki sıralamasını ölçü almadığım (7) ASAF BABA'dan sürprizi bekliyorum.

3.Ayak: Bursa'daki son A-3 yarışında beşinci olurken düzlükten itibaren fotoya kadar verdiği mücadelesini beğendiğim Antalya kum pistini çok seven (3) ÇELİKKALKAN ve İstanbul sentetik pistteki son yarışı bir nevi bu koşusunun galobu gibi gelen kaba kum pisti çok seven (4) BABAARİF arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine Ankara'dan kazanıp gelen (7) CİHANA BEDEL'in de katılmasını bekliyorum.

4.Ayak: Grubun en formda ismi olan, Ankara'daki son koşusunda 2000 kumda Gr-1'de bir hayli başarılı bir üçüncülük yapıp Antalya'ya hazır ve formda gelen grubun en kaliteli kısrağı (2) GUİLLOTİNE'nin uyumlu pilotu S.Boyraz ile kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

5.Ayak: Bursa ve İzmir'de üst gruplardaki dikkat çeken yarışlarının ardından Antalya'ya gelip sentetik pistteki 800/48,2 23,4 R galobunda kıpır kıpır görünen (6) SAMURAI KAJIKI en şanslı isim. Bursa'da 1500 çimde iki kez kazanıp İstanbul'da 1400 çimde ikincilik yaparak buraya fit durumda gelen (8) BEWITCHED ve bu aralar çıkış içerisinde olan (7) SWEETY BELLA arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesine İzmir'den gelen (2) FOREVER JUSTEN'in de katılmasını bekliyorum.

6.Ayak: Bir kez start alıp İstanbul'da sentetik pistte başarılı bir ikincilik elde ettikten sonra Antalya'ya gelip idmanlarında beğenilen yine Vedat Abiş'in bindiği (3) MIND THE DEVIL ile Ankara ve Kocaeli'deki son yarışlarını beğendiğim gelişen forma sahip (5) ROCKHAMPTON arasında geçmesini beklediğim mücadelede Maiden'dan çıkanı belirler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-5-3-1-4-10

2.Ayak: 4-8-2-3-1-7

3.Ayak: 3-4-7

4.Ayak: 2

5.Ayak: 6-8-7-2

6.Ayak: 3-5