AGF’de % 20 ile (2) at olan DAYANAKLI TAY neden sonuncu oldu

16 Kasım Perşembe günü İzmir Şirinyer Hipodromu’nda günün 5.Koşusu’nda; 1 numarada kayıtlı AGF’de % 20 (2) at olan DAYANIKLI TAY koşusu sonlarda tamamlamıştır. Bahse konu at Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş atta herhangi bir klinik bulguya rastlanmamıştır.

 Jokey Ferit Yardımcı attan düştü

15 Kasım Çarşamba günü Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 3.Koşusu’nda; 8 numaraya kayıtlı PRIZE GIRL isimli at start çıkışı tökezleyerek binicisini düşürmüştür. Bu atın binicisi Ferit YARDIMCI’nın konu ile ilgili sözlü savunması alınmış ve savunması yeterli görülmüştür.

Sami Kaplan, fazla kırbaçz vurmaktan 7 gün at binmeme cezası aldı

15 Kasım Çarşamba günü Şanlıurfa Hipodromu’nda gerçekleştirilen günün 6.Koşusu’nda; 5 numaraya kayıtlı RIVER WIND isimli atın binicisi Sami KAPLAN; son düzlükte fazla sayıda kamçı kullanmasından dolayı savunması istenmiştir. Savunmasını aynı gün veren binicinin savunması yeterli görülmeyerek 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4.Maddesi (b-1,c-2) ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan yönetmeliğin 123.Maddesi (6.) fıkrası gereğince 1.861,00 TL ve 7 (yedi) gün süre ile İdman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerden geçici veya süresiz sanat icrasından yasaklama cezası ile cezalandırılmıştır.

Ercan Çankaya’ya ceza yolda

14 Kasım Salı günü Antalya Hipodromun’da yapılan günün 7.Koşusu'nda 2 numaraya kayıtlı olarak koşan HUNTER OF VICTORY isimli atın binicisi Ercan ÇANKAYA, son düzlükte 2023 yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenden fazla sayıda (5 Adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesi gereğince savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Savunmasını verdikten sonra gerekli işlem tesis edilecektir.

 

Halit Gökçe 7 gün at binmeme cezası aldı

06 Kasım Pazartesi günü Bursa Osmangazi Hipodromu’nda; 3. Koşuda 6 numarada kayıtlı ÇERDİĞİN isimli atın Binicisi HALİT GÖKÇE, son düzlükte hatalı kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici HALİT GÖKÇE; 6132 S.K. 4. Mad. (C-2) Bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117. Maddesinin 1. Fıkrasının (C) bendi gereğince idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde 7 gün sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır. 3. Koşuda 6 numarada kayıtlı ÇERDİĞİN isimli atın Binicisi HALİT GÖKÇE, koşuda genel hükümlerde belirtilen kamçı sayısından fazla sayıda kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarına aykırı hareket etmiştir. Binici HALİT GÖKÇE; 6132 S.K. 4. Mad. (C-2) Bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 123/6 Maddesi gereğince 1861 TL para cezası ve 7 gün süre ile idman yeri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde sanat icrasından men cezası ile cezalandırılmıştır.