Son yarışına göre MARKİZ'den birincilik bekliyorum "İSTANBUL"

1.Ayak: İlk kez start alacak olan 2 Yaşlı İngiliz taylarının 1300 sentetik pistteki mücadelesinde; bu yarışına uzun zamandır itinayla hazırlanan ve start onayı almak için son işini Kocaeli'de gerçekleştirip İstanbul'a dönen iyi kan hattına sahip (2) AIR OF SUPREMACY'e ilk şansı veriyorum. Bu yarışına güzel dereceli galoplarla hazırlanan (4) ES ES WARRIOR ve Ankara'da itinayla hazırlanıp İstanbul'a getirilen iyi orijiniyle (13) SECRET IMAGE favorimin öncelikli rakipleridirler. Yeterli kısa ve uzun işlerine ilaveten deklare sabahı 800/50.0 25.0 R galobunda yeterli kondisyona sahip görülen (5) JARHEAD ihmal edilmemeli. İşin ehli bir ekibi tarafından üzerine titreyerek hazırlanan (7) LAST TONGO şanslı bir başka isim olup idman pistinde dereceli işler sergileyen (1) AGENT ZERO ve (9) THE NIGHTMARE daha sonra değerlendirdiğim isimlerdir.

2.Ayak: Kocaeli'de iki kez kazanan, burada 1300 sentetikte ikincilik yapan son koşusunda 1400 çimde Gr-3'de tabelada kendisine yer bulurken başarılı bir performans sergileyen (6) MARKİZ'in bu kez dişine göre rakiplerini bulduğu bu yarışı kazanmasını bekliyor, M.Kaya ile tek tutuyorum.

3.Ayak: Her geçen gün formuna ve kalitesine kavuştuğunu başarılı son ikinciliği ile belli eden ve idmanlarında göz dolduran (9) FIŞ FIŞ kazanmaya en yakın isim. Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak toparlanan uyumlu pilotu K.Tokaçoğlu ile start alan (2) YÜKSELABİ ve bu yarışına ciddi işler yaparak hazırlanan sentetik piste yatkın (1) YAVUZ REİS favorimin en sert rakipleridirler. İdeal pist-mesafesini bulan ve kazandığı yarıştaki güzel formunu muhafaza eden (5) KURT ENGİN eküri koşma avantajı ile şanslı bir başka isimdir.

4.Ayak: Daha önce sentetik ve çim pistte GR koşular kazanan, son yarışlarında kazanamasa da üst gruplarda başarılı performans sergileyen, 600/36.3 24.0 R galobunda tırnağının ucunda görülen (2) TIME TO SHINE ile sentetik pistte koştuğu sekiz yarışın yedisini kazanıp bir süre start almasa da idmanlarında adeta kanatlanan (5) DAGMAR arasında geçmesini beklediğim bir koşu olup ayırt edilmeden birlikte yazılmalılar.

5.Ayak: Bugün start alacağı jokeyi Akın Sözen'in kendisinin çalıştırıp bindiği (7) DARK DEVIL güçlü orijini ile favorimdir. Bu koşusu için güzel bir hazırlık devresi geçiren ve 1200/1,17,0 1,03,7 25,5 R galobunda göz dolduran (1) ASPAVATİ favorimin en yakın rakibidir. Vancouver, Süpürücü ve King Can ile anneden kardeş olan Myboycharlie yavrusu (12) OHRID INCISI Ankara'dan hazır durumda gelmesi ve Abiş'le ihnmale gelmez. Uzun zamandır idmanda olan (9) YAĞIZ BEYİM diğer şans verdiğim isim olup sürprizi ise (3) BAHÇESARAYLI'dan bekliyorum.

6.Ayak: İstanbul'da 1400 çimde kazanan, ilk kez dilbağı aksesuarı taktığı son yarışında 1200'de çimde ikinciliğiyle göz dolduran ve sentetik pistte dereceli işler sergileyen (2) BERTANHAN en şanslı isim. Bu pist-mesafedeki son iki yarışında başarılı bir performans sergileyen grubun formda ve istikrarlı koşan ismi (5) MÜTTEFİK ile son koşusunda bu pist-mesafede etkili bir üçüncülük yaparken denenen dilbağı takısından olumlu netice alınan (4) HATIR SAYAN favorimin en yakın rakipleridirler.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-4-13-5-7-1-9

2.Ayak: 6

3.Ayak: 9-2-1-5

4.Ayak: 2-5

5.Ayak: 7-1-12-9-3

6.Ayak: 2-5-4

Güzel formu ve uyumlu pilotu ile İSYAN ATEŞİ bu grubu geçer "ADANA"

1.Koşu: 4-1

2.Koşu: 3-1-7-6

3.Koşu: 1-4

4.Koşu: Günün ilk ayağı bana göre zorlu bir yarış ile başlıyor. İki yarış önce burada 1400 kumda kazanan, Diyarbakır'daki son koşusu ölçü olmayan (1) TERMELİ KIZI'a bu kez sevdiği pistte ilk çarpıyı atıyorum. Elazığ'dan geldikten sonra buradaki ilk yarışını 1800 çimde kazanıp formunu koruyan (5) CİHANIN GÜLÜ ve zaman zaman bu tip gruplarda başarılı koşan K.Demirel'in ısrarla bindiği (3) PORSUK KIZI favorimin öncelikli rakipleri. Bu aralar çıkış içerisinde olan (6) KAÇER KIZI ihmal edilmemelidir. Ağır kilolara alışık bir isim olan (2) HARPUT ATEŞİ'ne E.Çizik ile bu grupta bir çarpı atılmalı. Uyum sağladığı jokeyi Müs.Çelik ile start alacak olan (8) MELİKENUR diğer şans verdiğim isim olup (7) YABAN ARISI ve müsait kilosu ile (9) KUZEYSENA daha sonra değerlendiğim isimlerdir.

5.Koşu: Bu tip mesafeli kum pist yarışlarını seven, kulaklık takısını çıkartıp mücadele verdiği son koşusunu 1400'de 1.27.68 ile çıktığı gibi kazanıp formuna kavuşan (4) GOLDEN SIXTY yine bir solukta bitirebilir, ilk şanslı atım. Bu pist-mesafedeki son koşusunda çetin ceviz rakibi Spas'ın arkasından ikinci olurken beğendiğim formu çok iyi (2) SENECA ve yakaladığı güzel formuyla başarılı yarışlar koşmaya başlayan pist ayırmayan sonlarda kuvvetli gelecek olan (7) MERCHANDISER favorimin öncelikli rakipleri. Uzun bir arası olmasına rağmen yaz sezonunu Ankara'da düzenli çalışarak geçirdikten sonra buradaki idmanlarında yeterli kondisyona sahip görülen A.Çelik'li (3) BOLD STREAK dinçlikle ihmale gelmez. Son iki yarışında çıkartılan "dilbağı" aksesuarı bu koşusunda yeniden takılan mesafeye yatkın (1) ANGEL IN THE SNOW diğer şans verdiğim isim olup süratli gidecek koşuda sonlarda yapacağı sprinti ve artan formu ile Müs.Çelik'li (9) GOOD LAD ıskalanmamalı.

6.Koşu: Ankara'da ve İstanbul'da sert gruplarda çim-kum ayırt etmeksizin başarılı yarışlar sergileyen ve kantarmasını iyi tanıyan binicisi E.Çizik ile start alacak olan formda (4) İSYAN ATEŞİ'nin yine kazanmasını bekliyor, günün bankosu olarak öneriyorum.

7.Koşu: Son yarışında 2000 kumda start öncesi biraz sinir yapan, startta da 3 boy kalarak ikinci olan (3) KUMTEPER her geçen gün artan formu ile ilk planda şans verdiğim isim. Ağır kilolara alışık bir isim olan formu iyi (2) TRADER favorimin rakibi. Son yarışlarında dikkatimi çeken (1) NİSANUR HATIRASI bugün şeytanın bacağını kırabilir. Gördüğü her yarış sonrası formunu bir adım ileriye taşıyan usta ellerdeki (7) YAKARCA sprint mesafesini iyi ayarlayabilmesi halinde ses getirebilir. Olumlu geçen tedavisinin ardından bir yarış görüp daha iyi duruma geldiğini idmanlarında gösteren pist-mesafeye yatkın (4) WINNER OF DAY'den sürprizi bekliyorum.

8.Koşu: Kocaeli'de 1400'de 1.39.65 ile ikinciliği bulunan, bu pistteki son iki yarışı da ışıklı olan A.Çelik'in bindiği (4) ENDERHAT ve son yarışında az farkla beşinci kalan gelişen forma sahip (3) DORMANE EFSANESİ arasında geçmesini beklediğim birincilik mücadelesi Maiden'dan çıkanı belirleyecektir.

9.Koşu: Tedavi tamamlanıp üst gruplarda iki yarış koştuktan sonra artan forma sahip olan (4) ARİFCAN sevdiği pist ve mesafede usta pilotu A.Çelik ile en şanslı isim. Son yarışlarına nispeten bu kez dişine göre grubu bulan (2) BÜKEÇ bence Arifcan'ın en ciddi rakibi olup bu iki safkan ayrımsız birlikte yazılmalılar.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1-5-3-6-2-8-7-9

2.Ayak: 4-2-7-3-1-9

3.Ayak: 4

4.Ayak: 3-2-1-7-4

5.Ayak: 4-3

6.Ayak: 4-2

DAYI AHMET'in yine kazanmasını bekliyorum "DİYARBAKIR"

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-3-5

2.Ayak: 2-1

3.Ayak: 2-4-1-5

4.Ayak: 4

5.Ayak: 1-3-5-2-4

6.Ayak: 1-3-4-2-5