BERTANHAN Kazanmaya Çok Yakın "İSTANBUL"

1.Ayak: İlk defa start alacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının Şartlı-1 koşusunda; Ankara'da hazırlıkları yeterli düzeyde olan (13) SECRET IMAGE ön planda değerlendirilmelidir. (2) AIR OF SUPREMACY iç starttan çıkacak olması ve aşama göstermesiyle güven verirken, yeterli düzeyde uzun galoplara sahip bulunan (4) ES ES WARRIOR şansı yüksek diğer isimdir. (5) JARHEAD dereceli yarış galoplarındaki fit görünümü ile ilgi çekerken, (1) AGENT ZERO ile (7) LAST TANGO bu ayakta devreye girebilecek diğer isimlerdir.

2.Ayak: Daha güçlü rakipler arasındaki son Gr-3 koşusunu dördüncü bitiren (6) MARKİZ rakiplerinden bir adım önde gördüğüm kısraktır. Ankara'daki son koşusunu üst grupta beşinci tamamlayıp aşama gösteren (8) SİLAHLIKIZ yakın rakip görünürken, 1400 metredeki son yarışını kazanırken fazla zorlanmayan (2) HENNA GIRL mutlaka yazılmalıdır. Yarış yaşamına kazanarak başlayıp ardından üst gruplarda mücadele veren (10) IWOJIMA'dan bu kez daha iyi sonuç almasını bekliyorum.

3.Ayak: Formunda ilerlemeler olduğunu son ikinciliğinde gösteren (9) FIŞ FIŞ ilk şans tanıdığım isimdir. Son yarışını önde numara götürerek ikinci tamamlarken gücüne ulaşmaya başladığını gördüğüm (2) YÜKSEL ABİ yakın rakip görünürken, bekleme yaparak (3) BERKALP adını üst sıralara yazdırmaya çalışacaktır. Uzun mesafelerde bu sezon pist ayırt etmeden iyi koşan (1)YAVUZREİS ile bu kez üst grupta start alacak olmasına rağmen eküri koşma avantajlı (5) KURT ENGİN daha sonra şans tanıdığım safkanlardır.

4.Ayak: Son yarışlarında pist ayırt etmeden daha iyi gruplarda adından söz ettirerek tabeladan düşmeyen (2) TIME TO SHINE kusursuz idman görünümü ile bu kez özlediği birinciliğe ulaşabilir. Kısa ve orta mesafelerde üst üste kazandıktan sonra 2000 metrede yine fotoyu önde geçerek süper durumunun devam ettiğini gösteren ekürilerden (5) DAGMAR iddialıdır. Ankara'daki son kum yarışı kesinlikle ölçü olmayıp sentetik pistte çok farklı performans sergilemekte olan (1) MAKE A FIRE bu ayağın devreye girebilecek diğer ismidir.

5.Ayak: İngiliz taylarının Bölünen Şartlı-1 yarışında; idman görünümü çok iyi olan (7) DARK DEVIL güçlü bir kan hattına da sahip bulunarak rakiplerine üstünlük sağlayabilir. Eksiksiz galoplarının yanısıra seri bir tay izlenimi vermekte olan (3) BAHÇESARAYLI şansını yüksek bulduğum bir isim olup, (12)OHRIDİNCİSİ Ankara'daki hazırlıklarında gelişme göstermesiyle mutlaka yazılmalıdır. Yarışa iç starttan başlayacak olan (1) ASPAVATİ en son 1200 metrelik galobunda kondisyonunun eksiksiz olduğunu belli etmesiyle yazılmasını önereceğim diğer isimdir.

6.Ayak: Çim pistteki son yarışında tam sprinte kalkacağı anda iç kulvara yatmak istemesiyle jokeyinin atını düzeltmekle uğraşması sonucu kazanabileceği koşudan ikinci ayrılan (2) BERTANHAN program üzerinde en güvendiğim isim olup, tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 13.2.4.5.1.7

2.Ayak: 6.8.2.10

3.Ayak: 9.2.3.1.5

4.Ayak: 2.5.1

5.Ayak: 7.3.12.1

6.Ayak: 2

GOLDEN SIXTY Kısa Mesafede Yakalanmaz "ADANA"

1.Koşu: 4.1

2.Koşu: 3.1.7.6.8

3.Koşu: 7.4.1

4.Koşu: Son uzun mesafeli yarışı ölçü olmayıp bir önceki koşusunu Adana 1400 kumunda 1.37.57 ile kazanan süratli kısrak (1) TERMELİ KIZI ile çim pistteki son yarışında fotoyu önde geçen (5) CİHANIN GÜLÜ bu ayağın önde gelen isimleridir. (8) MELİKENUR her ne kadar son yarışında bekleneni verememiş olsa da jokeyi Müslüm Çelik ile mutlaka yazılmalıdır. (6) KAÇER KIZI formunda gelişme gösterirken, (3) PORSUK KIZI ile (2) HARPUT ATEŞİ bu ayakta şans tanınması gereken diğer kısraklardır.

5.Koşu: 1400 kum pistteki son koşusunu 1.27.68 ile kazanan süratli (4) GOLDEN SIXTY formunu sürdürmesinin yanısıra bu kez yarışın 200 metre daha kısalması avantajıyla bence yine beyaz bayrak ayna yapacaktır.

6.Koşu: Bugüne kadar start aldığı yarışlarında iyi bir performans gösteren (4) İSYAN ATEŞİ en son Ankara 1600 çim pistinde Gr-3 kazanması ve kendisini tanıyan Eray Çizik ile yine birinciliğe yakındır. 1400 kum pistte Kv-6 kazanıp düzenli hazırlıklarında fit durumunun devam ettiğini gösteren (9) KALBİMDESİN yakın rakibidir. (1) DOĞAN KARDEŞLER İstanbul sentetik kumunda Gr-2 koşuda beşinci olup idman pistinde gayet iyi görünürken, (2) ERKŞAN pist ayırt etmeden şu ana kadar adından söz ettirmesiyle devreye girecek güçtedir.

7.Koşu: 1200 kum pistteki son yarışını yakın aralarla beşinci bitiren (7) YAKARCA bu defa mesafenin biraz daha uzamasıyla rakiplerini geride bırakabilir. (4) WINNER OF DAY üst üste kazandıktan sonra geri alınıp koştuğu yarışında nefes yönünden etkilenirken bu defa daha iyi sonuç elde edebilir. (3) KUMTEPER grubun formda isimlerinden olması ve uzun mesafede ikinci tamamladığı yarışı sonrası iyi hazırlanmasıyla güven verirken, kendisini geliştirmeye başlamasıyla (5) WHITE BUTTERFLY sürpriz yapabilir. Süratli yapısıyla çıktığı gibi bitirmeye çalışacak olan (1) NİSANUR HATIRASI ve Elazığ 1200 kum pistinde üçüncü olurken 1.16.66 derecesiyle beğendiğim (2) TRADER'da devreye girebilecek güçteler.

8.Koşu: Son koşusunu 14/5 tamamlarken önemli gelişmeler içerisinde gördüğüm (4) ENDERHAT daha uygun rakiplerinin yanında kazanmaya çok yakındır. (2) ÇELLİKÇALPAN Ankara kum pistindeki son yarışını üçüncü tamamlayıp daha iyi duruma gelmesiyle yakın rakip görünürken, (1) AKMANOĞLU Ankara'daki son çim koşusunda dördüncü olarak sürekli aşama kaydetmesiyle devreye girebilecek güçteki diğer isimdir.

9.Koşu: Yükseliş içerisinde gördüğüm (2) BÜKEÇ'i bu grupta birinciliğin en güçlü adayı olarak tavsiye ediyorum. Uzun mesafedeki son dördüncülüğünde dış kulvardan etkili ataklarıyla gelerek dikkatimi çeken (5) BÜYÜK KAHRAMAN ile bu gruptan biraz üstün olduğuna inandığım (1) ÖZBATU yakın rakipleridir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.5.8.6.3.2

2.Ayak: 4

3.Ayak: 4.9.1.2

4.Ayak: 7.4.3.5.1.2

5.Ayak: 4.2.1

6.Ayak: 2.5.1

ALTUĞBEY Süper Formuyla Yine Çok Şanslı "DİYARBAKIR"

1.Ayak: 3.10.2.1.5.6

2.Ayak: 2

3.Ayak: 2.6.4.5

4.Ayak: 4.3.2.1

5.Ayak: 4.1.2.3.5

6.Ayak: 4.3