RÜZGARDAHAN ve FLAWLESS POWER Kazanmasını Beklediğim İsimler "İZMİR"

1.Koşu: 1.8.9.5.6

2.Koşu: 1.6

3.Koşu: 3.7

4.Koşu: Grubun en formda ismi olan (3) HÜKÜMSÜZ'ü rakiplerine göre biraz daha şanslı gördüğüm bu yarışta, (1) UZUN TAY daha iyi gruplarda bile adından söz ettirmesiyle bence şansı yüksek diğer isimdir. Kapalı gözlük takılınca son Maiden yarışını kazanan (9) KAÇIN KURASI ve formu bu grup için yeterli (2) BAHADIR mutlaka değerlendirilmesi gereken diğer isim olup,  (6) AĞIR ABİ bugüne kadar start aldığı yarışlarında gösterdiği performans ile yine adından söz ettirebilir. (7) ARGALI 1200 kumda Maiden kazanıp ardından aynı başarıyı gösteremese de şanslı isimlerden olup, (4) COŞKUNKAN ile (5) AHEN TAY sürprizlerim.

5.Koşu: Bursa 1800 kum pistinde kazanarak iyi durumu devam eden (8) MAXBUENO kilosunun hafif olmasıyla rakiplerine yine üstünlük sağlayabilir. Son beşinciliğinde verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (3) BUSTANY biraz ağır olan sıkletine rağmen şansı yüksek bir isim olup, (7) YOOMEE müthiş formunu sürdürmesiyle bu grupta da adını birinciliğe yazdıracak güçtedir. Bursa'daki son koşusunu ikinci bitiren (4) GRAND MISSION, başarılı yarışları sonrası fit durumu süren (9) BIANCO ve 62 kiloya rağmen bu gruptan biraz üstün olmasıyla (2) BOUKEPHALOS sırasıyla devreye girecek isimlerdir.

6.Koşu: Güç ve kalitesine ulaştığını gördüğüm (7) RÜZGARDAHAN en son Bursa'daki uzun mesafeli yarışını ekürisi Taşan'ın arkasında ikinci bitirirken daha güçlü rakiplerini geride bırakması ve jokeyi Özcan Yıldırım ile birinci tekimdir.

7.Koşu: Ankara, Bursa ve İzmir kum pistindeki son üç yarışını üst üste kazanırken formunun zirvesinde gördüğüm (3)FLAWLESSPOWER idman pistindeki kusursuz görünümü ve mesafe avantajıyla programdaki ikinci tekimdir.

8.Koşu: Kocaeli 1400 kum pistindeki son yarışına beş boy geç başlayıp etkili ataklarıyla gelerek 14/5 tamamlarken dikkatimi çeken (4) KIZIL RÜZGAR benim bu ayakta başta önereceğim cazip atımdır. Son haftalarda yükselişe geçerek adından söz ettiren (9) ALMAATA KAYA ciddi rakip gördüğüm ilk isim olup, (11) AKSU NEHİR hafif kilo avantajına sahip bulunmasıyla yazılmalıdır. 69 handikap puanına sahip (10) TOKATEŞ her ne kadar son yarışlarında bekleneni veremese de bu kez farklı koşabilecek güçte olup, aşama içerisindeki (3) ALTIN ŞİMŞEK devreye girebilir.

9.Koşu: Son yarışlarındaki dikkat çeken üçüncülüklerine göre (3)CANIMÇITIR'ı bir adım önde görüyorum. 1900 kum pistte kazandıktan sonra yine aynı pist ve mesafede ikinci olan (9) SUFLE başarılarına yenisini ekleyecek güçte olup, (5) GÜLNİSANCAN grubun formda isimlerinden olması ve eküri avantajıyla yazılmalıdır. Sonlardaki sprintine güvendiğim (11) MADAM ELLİ ile bu koşusunda çıkış yakalayabileceğini düşündüğüm (1) BALMELDA'ya da dikkat edilmeli.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak. 3.1.9.2.6.7.4.5

2.Ayak: 8.3.7.4.9.2

3.Ayak: 7

4.Ayak: 3

5.Ayak: 4.9.11.10.3

6.Ayak: 3.9.5.11.1

SERASKER İlk Startında İlerisi İçin Ümit Verdi "KOCAELİ"

1.Koşu: 7.8.3.2

2.Koşu: 1

3.Koşu: 1.4.6.2.3

4.Koşu: İstanbul'daki başarılı yarışları sonrası formunu sürdürmekte olan (1) FIRTINALAR DİYANI'nı en şanslı isim olarak görüyorum. (2) ŞAHSEKİN İzmir 1600 kum pistinde kazandıktan sonra formunu korurken, (3) CAMBAZOĞLU'nun bu gruba gücünün yetmesini bekliyorum. Süratli safkan (8) ARDAHAN önde kuracağı temposu ile rakiplerine üstünlük sağlamaya çalışacak olup, (9) YEŞİLKALE'yi uygun kilosu ile mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. Son kum yarışında tabela dışı kalsa da bir önceki koşusunu çim pistte kazanan (6) ÇERDİĞİN ile mesafeye yatkın (5) ALTINDERE ıskalanmaması gereken diğer isimlerdir.

5.Koşu: Her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşarak birinciliğe adım adım yaklaşan (8) SİGRİD Maiden'dan çıkacak güçtedir. Tabela dışında bitirdiği yarışından sonra gelişme içerisindeki (10) TAAFFEİET ile dikkat çeken üçüncülükleri sonrası tabela dışında bitirdiği yarışında bekleneni verememiş olsa da (9) ŞANS BALONU rakipleri olacaktır.

6.Koşu: 1400 kum pistteki son yarışını üçüncü tamamlayıp idmanlarında çok daha farklılaştığını gösteren (4) HEADMAN ile aynı koşunun ikinci olan (2) BEYOND REDEMPTION arasındaki mücadelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

7.Koşu: Yarış hayatına 1200 kum pistte çıktığı gibi kazanarak başlarken 1.15.13 derecesiyle rakiplerini yanına yaklaştırmayıp ilerisi için ümit veren (5) SERASKER'in yine fotoyu önde geçmesini bekliyorum, tek yazabilirsiniz.

8.Koşu: İstanbul sentetik pistindeki son dördüncülüğünde dikkat çeken dördüncülük elde eden (5) BUZPINARI'nı rakiplerine göre daha şanslı durumda görüyorum. Yarışları üst üste gelecek olsa da etkili üçüncülükleri sonrası formunu koruyan (1) NURLOVA rakibidir. İzmir kum pistindeki son uçun mesafeli yarışında üçüncü olan (3) SANAY güven verirken, (4)TOPUKLUEFEM eküri koşma avantajına sahip bulunması ve gelişme kaydetmesiyle sürpriz gerçekleştirebilir. (6) DENİZİNKIZI pist ve mesafeye yatkın olması ile bu ayağın bomba ismi olacaktır.

9.Koşu: Üst üste ikinci tamamladığı yarışlarından sonra kazanacak gücü toplayan (4) HIZLI SÜREYYA rakiplerine göre en şanslı durumda gördüğüm isimdir. (3) HERAKLION her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşması ile rakip görünürken, bu kez kaba kum pistte farklı koşmasını beklediğim (10) SHINY GIRL devreye girebilir. Hız kazandırdığı hazırlıkları ile sürekli gelişme içerisinde olan (2) GENÇAY NALAN ilk defa start alacak olduğu bu koşusunda sürpriz gerçekleştirebilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 1.2.3.8.9.6.5

2.Ayak: 8.10.9

3.Ayak: 4.2

4.Ayak: 5

5.Ayak: 5.1.3.4.6

6.Ayak: 4.3.10.2