20 Aralık Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu'nda 1400 metre sentetik pistte yapılan, 2 Yaşlı İngiliz safkanlarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Şartlı-5 yarışta; AGF’de % 43 (1) at olan PERFECT PLAYER, 8 starta son giren safkan olması atın başındaki örtüsünü almayı jokeyi Özcan Yıldırım unutunca at önünü görmeyip startan geç çıkınca safkanların arkasında kaldı. Özcan Yıldırım, farkın 8 boya çıkması ile birlikte atın başındaki örtüsünün alması start çıkışında kazanabileceği koşuyu PERFECT PLAYER dördüncü bitirdi. Yarışseverler ve atın ilgilileride mağdur oldu. Aynı koşuda 3 starttan çıkış yapan MAINE COON, Apranti G.Kayıp start çıkışında atına hakim olamayarak 4 starttan çıkan ASASSINO binicisi Mehmet Kaya faulu istemiyerek yapmak zorunda kalan G.Kayıp düşme tehlikesi geçirdi.

23 Aralık Cumartesi günü Adana Yeşiloba Hipodromu'nda yapılan günün 1.Koşusu olan Maiden Satış Koşusu'nda KATI REİS’in binicisi Fesih Çetinbaş koşu öncesi 400 gr kilo fazlası olması safkan koşudan çıkarılmıştır. Atın ilgilileri ve Antröner de ceza alacak duruma düşmesi ile herkes mağdur oldu.

7 numaraya kayıtlı KATI REİS isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, koşu öncesi yapılan birinci tartı neticesinde 400 ( dört yüz) gram kilo fazlalığı tespit edilmesi sebebiyle; tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesine ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesinin 6. fıkrası uyarınca disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen binici konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiş olup, savunması alındıktan sonra biniciye gerekli işlem tesis edilecektir.

7 numaraya kayıtlı KATI REİS isimli atın antrenörü Casım KATI, koşu öncesi yapılan birinci tartı neticesinde binicisinin 400 ( dört yüz ) gram kilo fazlalığı tespit edilmesi sebebiyle; tartı ile ilgili yükümlülüklerini yerine getirmediğinden dolayı 6132 Sayılı At Yarışları Hakkındaki Kanunun 4. Maddesine ve At Yarışları Yönetmeliğinin 120. maddesinin 6. fıkrası uyarınca disiplin soruşturması başlatılmış olup, savunması istenmiştir. Adı geçen antrenör konu ile ilgili savunmasını yasal süresi içerisinde Kurulumuza vereceğini beyan etmiş olup, savunması alındıktan sonra antrenöre gerekli işlem tesis edilecektir.