24 Aralık Pazar günü İzmir Şirinyer Hipodromu'nda 1600 metre kum pistte yapılan, 3 Yaşlı Arap safkanlarının katıldığı günün 5.Koşusu olan Maiden yarışta; NAZLIHAN isimli at bekleme yarışı yapması son 650'de barıyer dibinden M.M.Bilgin'li PARLA GÜLÜ ve dışından Nevzat Avci’li KATRE TANESI olması bir atın gireceği kadar yer açılması yarım boya yakın iki atın arasından giren NAZLIHAN’ın kulvarı bir anda daralması sonucu aprantisi Mert Uyar safkanı çekerek kurtarmak istesede atın üstünde dengesini sağlayamadı Ambulansla Mert Uyar, hastaneye gitti. At kum pistten çim pistte girdi.

Komiserler Kurulu’nun bu Koşu ile almış olduğu karar

1 numarada kayıtlı NAZLI HİLAL isimli atın binicisi Mert UYAR koşunun yaklaşık son 600 metrelerinde atından düşmüştür. Adı geçen binici doktor tarafından muayene edilmiş ve gerekli tetkik ve tedavi amacıyla hastaneye sevk edilmiştir. Bahse konu at ise Saha Veteriner Hekimlerince muayene edilmiş ve herhangi bir klinik bulguya rastlanmadığı bildirilmiştir.

5 numarada kayıtlı KATRE TANESİ isimli atın binicisi Nevzat AVCİ koşunun yaklaşık son 600 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirmek usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

9 numarada kayıtlı PARLA GÜLÜ isimli atın binicisi Muhammed Mir BİLGİN koşunun yaklaşık son 600 metrelerinde usulsüz kulvar değiştirmek usulsüz kulvar değiştirmek suretiyle yarış usul ve esaslarına aykırı hareket ettiğinden savunmasının alınması amacıyla Kurulumuza çağırılmış ve savunma istem yazısı kendisine tebliğ edilmiştir. Adı geçen binici savunmasını aynı tarihte Kurulumuza vermiş olup, konu ile ilgili olarak 6132 Sayılı At Yarışları Kanununun 4. Maddesi (a) bendi ve At Yarışları Yönetmeliğinin 117/1. maddesi (a) bendi gereği ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.