ERAYKAN'ın Form ve Hazırlıkları Çok İyi "İZMİR"

1.Ayak: 1900 kum pistteki son Şartlı-5 koşusunu önde iyi bir tempo bularak kazanan (5) QUEEN AKARCA'yı yine jokeyi M.Çiçek ile en şanslı isim olarak görüyor, Bursa'da ikinci tamamladığı yarışı sonrası daha iyiye giden (8) ALWAYS LUCKY'i ciddi rakip olarak öneriyorum. 1400 kum pistte 1.27.48 ile kazanıp uzun mesafedeki son koşusu fazla ölçü olmayan (1) LADY MİRAM dikkate alınmalıdır. Kilosu ağır olmasına rağmen fit durumdaki (3) SUPER SWEET bu ayağın şanslı diğer kısrağıdır.

2.Ayak: İstanbul'daki son etkili yarışlarıyla formunun iyi olduğunu gösteren (10) ŞEN ANA'yı Maiden'dan çıkmaya en yakın isim olarak görüyorum. 1400 kum pistteki ikinciliği sonrası iki aya yakın süredir istirahat ettirilen (2) BARINBEY en ciddi rakibidir. Çim pistte üçüncü olarak yarış yaşamına başlayıp 97 gün aradan sonra start alacak olan (4) GÖKYÜZÜNDE ile koştuğu yarışları sonrası kazanacak formunu bulan (5) KIRŞAHİN güvendiğim diğer isimdir.

3.Ayak: Çok iyi birm form yakalayan (3)MEHİRABLA Kocaeli'deki son koşusunu 61 kilo ile 1700 kumda kazanırken himcinslerinin yanında başta şans verdiğim isimdir. Beş gün önce uzun mesafede kazanarak iyi durumu devam eden (6) NADİDE HAYAT yine birincilik mücadelesi verecektir. Tabeladan düşmeyen (5) MAHİNURUM ile dördüncü tamamladığı yarışından sonra formunu geliştiren (4) KRAL TAÇI'nı da değerlendirmenizi tavsiye ederim.

4.Ayak: Son yarışını 1400 kum pistte kazanıp formunu düzenli hazırlıklarıyla devam ettiren (3) AEGEAN QUEEN yine rakiplerinden bir adım önde gördüğüm kısraktır. Makineden beş boy geç çıkarak bekleme yapıp ilgi çeken son ikinciliğinde formda olduğunu gösteren (4) CELENIE ile 104 gün aradan sonra start alacak olmasına rağmen eksiksiz hazırlıklarıyla ilgi çeken (2) WILD HUNTER şanslarını yüksek bulduğum taylardır.

5.Ayak: Uzun mesafedeki son koşusunu 800'de aldığı liderliği fotoya kadar koruyarak kazanan (5) ANARKHIA yine rakiplerine üstünlük kurmasını beklediğim isimdir. Antalya'da dördüncü bitirdiği yarışı sonrası daha farklı duruma gelen (8) BABA HAMDİ rakip görünürken, her ne kadar son yedinciliğinde bekleneni verememiş olsa da (7) KING OF TOKÇALAR devreye girebilir. Ekürilerden (4)MASTERCHEF önde boş bırakılması durumunda bitirmeye çalışacak olup, aşama kaydetmeye başladığını son dördüncülüğünde belli eden (1) GRAY WOLF sürpriz gerçekleştirebilir.

6.Ayak: İstanbul'dan geldikten sonra 1400 kum pistte kazanan (3) ERAYKAN etkili formunun devam ettiğini Pazartesi sabahı 1000/1.07.2 26.5 R dereceli galobunda çok iyi görünerek belli ederken jokeyi H.Çizik ile tek yazılabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.8.1.3

2.Ayak: 10.2.4.5

3.Ayak: 3.6.5.4

4.Ayak: 3.4.2

5.Ayak: 5.8.7.4.1

6.Ayak: 3

KING AJAX'ın Etkili Formu Devam Ediyor "ANTALYA"

1.Koşu: 4.1.3.5.9

2.Koşu: 6.1.2.3.4.5

3.Koşu: 3.2

4.Koşu: 3

5.Koşu: Jokeyi U.Temur idaresinde start aldığı son iki yarışını üst üste kazanan (2) Mİ PRİNCE ŞÜKRAN birinciliklerine devam edebilecek güçtedir. 62 kilo ile start alacak olsa da bu gruba gücünün yetmesini beklediğim (1) MY LITTLE GIRL en ciddi rakibi olup, Handikap-14 yarışını kazandıktan sonraki iyi durumu süren (6) MATHİLDA yazılmalıdır. Maiden kazandıktan sonraki formu devam eden (7) EL RIO ile kısa bir istirahatin ardından ciddi hazırlandığını gördüğüm (9) SEMPRE LİBERA yazılmasını önereceğim diğer taylardır.

6.Koşu: Başarılı ve istikrarlı yarışlarıyla formda olduğunu gösteren (7) NAMÜTENAHİ'yi jokeyi Ö.Yıldırım ile en şanslı isim olarak görüyorum. İdman görünümü ilgi çekici (3) BAHARBAHİR sentetik pistte güvendiğim diğer safkan olup, jokeyi V.Abiş ile (2) SAĞLAMCAN'ı mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. Tabelada yer bulduğu yarışı ardından formunda aşama kaydeden (6) TAŞUCU'na da dikkat edilmesi taraftarıyım.

7.Koşu: Antalya 1200 ve 1400 kum pistinde üst üste kazandığı son yarışlarında formunun zirvesinde gördüğüm (3) KING AJAX'ı günün en sağlam teki olarak tavsiye ediyorum.

8.Koşu: 1500 metredeki son koşusunu kazanarak birincilik özlemine son veren (3) CANSEKLAVİ'yi başta değerlendirmenizi öneririm. İzmir ve Bursa'daki son ikinciliklerinde fit durumda olduğunu gösteren (5) GERÇEKÇİOĞLU kazanacak formunu bulmasıyla rakip görünürken, İzmir'deki son yarışları başarılı olan (1) UZUN MEHMET mesafeye yatkın olmasıyla rakiplerini geride bırakabilecek güçtedir. Uzun mesafedeki son koşusunu iyi bir bekleme yaparak kazanan (2) KORKMAZEFE'yi de ağır kilosuna rağmen yazmanızı tavsiye ederim.

9.Koşu: İzmir'den geldikten sonra sentetik pistte etkili üçüncülük elde eden (6) MİRALAYIM kazanarak Maiden'dan çıkabilir. İki yarışında da tabelada yer bularak artan form ve tecrübeye sahip gördüğüm (2) BOLD JOSEPH en ciddi rakip görünürken, grubun tecrübeli isimlerinden (1) ARCH MOON mutlaka değerlendirilmelidir. İstanbul sentetik pistindeki ilk startını dördüncü tamamlayıp kusursuz hazırlanan (3) COMEBACK IS REAL'i de değerlendirmenizi öneririm.

10.Koşu: İstanbul çim pistinde kazanıp iki aylık bir aranın ardından bu yarışına katılacak olan (12) MAMBA FOREVER'ı bu grupta ilk şanslı isim olarak tavsiye ediyorum. Müthiş bir form tutan (3) BY NUSRET en ciddi rakip gördüğüm isim olup, son Gr-3 yarışını üçüncü tamamlayan (1) HARDMET bu kez daha müsait rakiplerinin yanında yazılmalıdır. Her ne kadar son koşularında bekleneni verememiş olsa da idman görünümü dikkat çekici (8) MR BIG SHOT ile son ikinciliğinde beğendiğim (14) SURPRISE STORM bu ayağın ıskalanmaması gereken diğer isimleridir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.6.7.9

2.Ayak: 7.3.2.6

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3.5.1.2

5.Ayak: 6.2.1.3

6.Ayak: 12.3.1.8.14