POINT OF INFINITY İlk Yarışını Kazanırken Ümit Saçtı "ADANA"

1.Ayak: Bu gruptan üstün bir isim olan (4)KALBİMDESİN'in jokeyi A.Çelik ile kazanmasını bekliyorum. Antalya ve Adana'da kazandığı son iki koşusu ile iyi bir form yakaladığını belli eden (3) IRMAK SU en yakın rakip gördüğüm isim olup, kazandığı yarışlarından sonraki Gr-3 koşusunda daha güçlü rakiplerinden etkilenen (7) TORUNCALAS mutlaka değerlendirilmelidir.

2.Ayak: Mesafe ayırt etmeden üst üste ikinci bitirdiği son yarışlarında iyi bir forma sahip gördüğüm (3) JONAH HEX bu kez kazanmaya biraz daha yakındır. Son koşusuna yüksek tempo vermesinden dolayı fotoya kadar direnemeyip dördüncü kalan (7) GHOST CAT çok daha farklı koşmasını beklediğim bu yarışında rakip görünürken, jokeyi H.Çizik ile uyum içerisinde olan (4) SHARP GLASS bu ayağın olmazsa olmazıdır. Uzun mesafelere yatkın olan sprinter safkan (2) SPEED HANNER ağır kilosuna rağmen jokeyi A.Kurşun ile dikkate alınmalıdır.

3.Ayak: İstanbul sentetik kum pistindeki son yarışını kazanıp formunu koruyan (4) FİLYOS'u yine en şanslı isim olarak görüyorum. 1400 kumdaki son koşusunda 1.28.17 derece yaparak kolay birincilik elde eden (5) LAST TULUP en ciddi rakibi olacaktır. Seri birincilikleri ardından en son Kv-6 koşuda beşinci olarak bekleneni veremeyen (6) SPAS güvendiğim diğer isimdir.

4.Ayak: Yarış yaşamına 1400 kum pistte kazanarak başlarken zorlanmayıp ilerisi için ümit veren (4) POINT OF INFINITY idman pistindeki fit görünümü ile yine fotoyu önde geçmesini beklediğim isim olup,  tek yazmanızı tavsiye ederim.

5.Ayak: Maiden Satış Koşusu'nda; ikinci tamamladığı son yarışlarında kazanacak güce ulaştığını gördüğüm (5) KOSMODEMYANSKAYA'yı uygun rakiplerinin yanında başta değerlendirmenizi tavsiye ederim. Şanlıurfa'daki son koşularında tabeladan düşmeyen (2) FEDAİ KHAN grubun formda ve tecrübeli diğer ismi olmasıyla rakip görünürken, bu yarışına biraz daha iyi durumda girecek olmasıyla (4) JOUSKA devreye girebilecek güçtedir. Kum pistteki ilk deneyimi fazla iyi olmasa da (1) FAST MAN bu grupta sürpriz gerçekleştirebilir.

6.Ayak: Son iki koşusunu 1400 ve 2200 kum pistte kazanarak güç ve kalitesine ulaştığını belli eden (2) YÜCEL'i yine rakiplerine göre daha şanslı durumda görüyorum. 1400 kum pistteki son Kv-7 koşusunu etkili sprintiyle üçüncü bitirirken beğendiğim (1) BİLİRKİŞİ rakip görünürken, Antalya 1400 kumunda 1.36.84 ile kazanan (4) KILIÇ İBO eküri avantajıyla devreye girebilecek diğer safkandır. Bu tip mesafelerdeki son koşularında adından söz ettiren (7) DAĞ AVCISI idmanlarındaki formda görünümüyle sürprizde tavsiyemdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.3.7

2.Ayak: 3.7.4.2

3.Ayak: 4.5.6

4.Ayak: 4

5.Ayak: 5.2.4.1

6.Ayak: 2.1.4.7

İdeal Pist ve Mesafesinde UZUN MEHMET Güven Veriyor "ANTALYA"

1.Ayak: Süper formu ile orta ve uzun mesafelerde üst üste kazanan (3) EXTRACTION ağır kilosuna rağmen uyum içerisindeki jokeyi A.Sözen ve eküri avantajıyla favorimdir. (7) SOUND OF HEART beyaz bayrak ayna yaparak kazandığı yarışından sonra etkili formunu sürdürmesiyle rakip görünürken, 61 kilo ile son koşusunu üçüncü bitirerek bu kez hafifleyen sıkletiyle (6)UMUTBEY mutlaka değerlendirilmelidir. Antalya pistine çok iyi uyum sağlayıp sık koşmasına rağmen adından söz ettiren (2) REAL PATEK ile uzun aradan sonra yarış gören (8) TENDÜBAY hafif kilosunun verdiği avantaj ile farklı sonuç alabilir.

2.Ayak: Dişi Arap safkanlarının Maiden koşusunda; grubun en formda isimlerinden olan (1) KUKİTAY'ı ilk planda değerlendirmenizi öneririm. Tabeladan düşmediği son yarışlarında fit duruma ulaştığını gösteren (2) ÇAKIRGÖZLÜM rakip görünürken, artan forma sahip bulunan (8) YEŞİL VADİ üst sıralarda kendisine yer bulabilecek güçtedir.

3.Ayak: İzmir'den geldikten sonraki yarışını üçüncü bitiren (3) UZUN MEHMET ideal pist ve mesafesinde start alacak olması ve bu defa jokeyi M.Çiçek ile kazanmasını beklediğim isim olup, tek yazılmasını tavsiye ederim.

4.Ayak: Antalya'da iki de iki yaparak gücünü kanıtlayan (3) OTTOWA'yı ilk şanslı isim olarak görüyorum. İzmir 1200 çim pistinde kazandıktan sonra kısa bir süre istirahate çekilen (6) CLEVER CANDY ilk ciddi rakip gördüğüm isim olup, 1400 kumda Maiden kazandıktan sonra yine aynı pist ve mesafede start alarak ikincilik elde eden (4) ABİDE MİNE güvendiğim diğer isimdir. İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son koşusunda ilgi çeken üçüncülük yapan (2) MISS EMILIA bu ayağın dikkate alınması gereken tayıdır.

5.Ayak: Start aldığı üç yarışında da etkili koşarak üzerine sürekli koyan (2) HIZLI ÖZLEM bu kez kazanarak Maiden'dan çıkabilir. Grubun tecrübeli ismi (6) SUZİ İMREN İstanbul'dan geldikten sonra 1700 metrede ikincilik elde etmesiyle rakip görünürken, tabelada yer bulduğu koşusu sonrası aşama kaydeden (4) SAHİLKIZI'ın yazmanızı öneririm. Yarış koştukça daha iyiye giden (1) ARYAMAVİ ise sürprizde tavsiyemdir.

6.Ayak: 172 gün aradan sonra start alacak olsa da kalitesi bu gruptan fazla olan (6) FULL THROOTLE en güvendiğim isimdir. Son koşularında biraz daha iyi gruplarda mücadele veren (4) GÖKHAN BABAM en yakın rakibi olacaktır. Ara verdikten sonra Adana kumunda yarış gören (8) IRISH MILLIONS ise ekürisiyle birlikte bu ayakta sürprizde önereceğim isimdir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.7.6.2.8

2.Ayak: 1.2.8

3.Ayak: 3

4.Ayak: 3.6.4.2

5.Ayak: 2.6.4.1

6.Ayak: 6.4.8