YÜCEKIZ Bu Gruptan Bir Adım Önde "İZMİR"

1.Ayak: Arap safkanlarının 1400 kumdaki Satış Koşusu'nda son koşusunu 1900 kum pistte ikinci bitiren (4) CANIMBABAM'ı denk rakiplerinin yanında en şanslı isim olarak görüyorum. Grubun formda isimlerinden olan ve son koşularında tabeladan düşmeyen (1) ABHER en ciddi rakibidir. İstikrarlı yarışlar sergileyen ve mesafeyi seven (7) AKSU NEHİR güven verirken, üçüncü tamamladığı son koşusunda dikkatimi çeken (5) OĞLUM YAMAN formda jokeyi N.Avci ile değerlendirilmelidir. (8) KENANLI her ne kadar beklenen yarışlarını yapamasa da bu koşusu ile çıkış yakalamasını beklediğim isimdir.

2.Ayak: Yarış hayatının ilk startındaki ikinciliğinde kabiliyetli bir isim olduğunu gösteren (10) WARRIOR CAT ile yine ilk koşusunu ikinci tamamlayıp idman pistinde gelişme kaydeden (8) STORM BLOOD en ciddi rakip gördüğüm isimdir.

3.Ayak: 3 yaşlı İngiliz taylarının 1600 kum pistteki koşusunda; istikrarlı yarışlarıyla formda olduğunu gördüğüm (2) DANGEROUS TOCCET'a ilk şansı tanıyorum. 1400 kumdaki son koşusunu 1.29.61 ile ikinci bitiren (1) COWARD QUEEN biraz ağır olan kilosuna rağmen rakip görünürken, kısa mesafedeki son ikinciliğinde formda gördüğüm (6) THE FAMILY OF ADA mutlaka yazılmalıdır. 1600 kum pistteki son Maiden koşusunu 60 kilo ile kazanan (5) ULTRA FAST ilgi çeken idman görünümü ile dikkate alınmalıdır.

4.Ayak: 1600 kum pistteki son Gr-3 koşusunu zorlanmadan kazanırken buradaki rakiplerini geride bırakan (3) RÜZGARDAHAN İstanbul'daki hazırlıklarında fit durumunun devam ettiğini gösterirken formda jokeyi Ö.Yıldırım ile yine ilk şansa sahiptir. Her geçen gün daha iyi duruma ulaşan (2)CANMETE dördüncü tamamladığı yarışı sonrası 600/38.5 25.0 R sprintinde tüm dikkatleri üzerine çekmesiyle en ciddi rakibi olacaktır.

5.Ayak: Bursa 1400 kum pistindeki son yarışında virajı 15.dönerek sprint kulvarını geç bulup sonlardaki müthiş ataklarıyla yakın ara üçüncü olan (1) YÜCEKIZ bu kez daha uygun rakipleri arasında ve jokeyi A.Sözen ile benim tek önerimdir.

6.Ayak: Maiden koşu ile sona erecek yarış gününde; 1200 kum pistteki son ikinciliğinde 1.15.57 derece yapan (1) ALSANCAK BEYİ'nden birincilik bekliyorum. (2) ATEŞ PRENS ikinci tamamladığı yarışı sonrası beş ay kadar geri alınsa da etkili koşmasını beklediğim bir isim olup, (11) GOŞENAY grubun formda isimlerinden olması ve 1400 kumdaki son ikinciliğinde 1.28.97 derece yapmasıyla yazılmalıdır. (6) HAZARŞAH son günlerde formunda gelişme gösterirken, (5) ENGİNTRON her yarışını bir öncekinden daha iyi koşmasıyla yazılmalıdır. (10) SOLE EMPEROR idman pistinde son günlerde daha fazla dikkat çekerken, (8) KAAN HAN jokeyi K.Tokaçoğlu ile bu ayağın sürpriz ismidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.1.7.5.8

2.Ayak: 10.8

3.Ayak: 2.1.6.5

4.Ayak: 3.2

5.Ayak: 1

6.Ayak: 1.2.11.6.5.10.8

REAL PATEK Formunu Koruyor "ANTALYA"

1.Ayak: Etkili sprinti ile gelerek dördüncü tamamladığı son yarışında dikkatimi çeken (2) KIZIL GEZEGEN'e ilk şansı tanıyorum. Tabelada yer bulduğu son koşusunda gelişme gösteren (1) BARANEFE ile hazırlıklarında gelişme içerisinde olduğunu belli eden (3) MUNZUR en ciddi rakipleridir. (7) SUZİ İMREN 1400 metrede kazandığı Maiden koşusu ile formda olduğunu gösterirken, (5) KARA KORSAN zorlanmadan kazandığı Maiden yarışı ardından devam eden iyi durumuyla yazılmalıdır. (6) OZANKAYA fotoyu önde geçtiği koşusu sonrası formunu sürdürürken, (4) ASAF BABA'dan sürpriz gelebilir.

2.Ayak: İstikrarlı yarışlarıyla iyi durumda olduğunu gösteren (1) BEDİZ DE FAUST mesafenin kısa olması avantajıyla rakiplerini geride bırakabilir. (4) MADAM ELLİ güçlü sprintiyle gelerek son koşusunu 1600 metrede kazanırken, yakın aralarla beşinci bitirdiği son yarışında dikkatimi çeken (2) BOZKIRIN GÜCÜ değerlendirilmelidir. Tabelada göründüğü koşularında çıkış yakaladığını gösteren (11) BERSUN ATEŞİ ile son beşinciliklerinde toparlandığını gözlemlediğim (10) BERRENKIZ sırasıyla dikkate alınması gereken diğer kısraklardır.

3.Ayak: Antalya pistine çok iyi uyum sağlayıp son yarışlarında gösterdiği performans ile formunun zirvesinde gördüğüm (8) REAL PATEK kendisini tanıyan jokeyi M.Kaya ile tek yazılabilir.

4.Ayak: Maiden kazandıktan sonraki koşusunu üçüncü bitiren (4)UYANIŞANADOLU kusursuz idman görünümü ile formunu devam ettiren bir isim olup, 1600 sentetik pistteki son yarışını kazanıp iyi durumunu sürdüren (1) BABAMERDO bu safkandan sonra değerlendirilmelidir. Bence aralarındaki sıkı mücadele birinciyi tayin edecektir.

5.Ayak: Son üç koşusunu Bursa, İzmir ve Kocaeli kumunda üst üste kazanarak müthiş bir form tuttuğunu gösteren (1) CLEVER SPIRIT biraz ağır olan kilosuna rağmen yine rakiplerine hakim olabilir. Son Kv-7 yarışını dördüncü tamamlayıp daha iyi duruma ulaşan (3) DEL CARMEN en ciddi rakip gördüğüm isim olup, Diyarbakır'daki son ikinciliğinde kendini bulduğunu belli eden (2) MY LION GIRL mutlaka değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer kısraktır.

6.Ayak: Kalabalık gruptaki son koşusunu yakın aralarla beşinci bitiren (6) ANADOLU PERİSİ'nden birincilik bekliyorum. 1600 kum pistteki son yarışını kazanırken böyle bir grubu geride bırakan (2) LA CUCARACHA en ciddi rakip gördüğüm isimdir. Son koşusunu güçlü sprinti ile üçüncü tamamlarken tekrar çıkış içerisinde olduğunu belli eden (4) FAITHFUL SPIRIT mesafe avantajıyla bu ayağın dikkate alınması gereken diğer ismidir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.1.3.7.5.6.4

2.Ayak: 1.4.2.11.10

3.Ayak: 8

4.Ayak: 4.1

5.Ayak: 1.3.2

6.Ayak: 6.2.4