15 Ocak Pazartesi günü Şanlıurfa Hipodromu'nda 1400 metre kum pistte yapılan, 4 ve Yukarı Arap safkanlarının katıldığı günün 6.Koşusu olan Şartlı-5 İsmail Çizik Koşusu’nda 11 safkan start aldı. Start ile birlikte koşunun liderliğini OĞLUM KAYRA aldı. ALGANHAN ikinci durumda ve BABA BALIKHAN üçünçü durumda koşuyu takip etti. Son viraj dönülürken ALGANHAN koşunun liderliğini alarak 2 boy da fark yaptı. Son 150’de BOZKARA liderliği alıp son 50 metrede dışından gelen BABA MERCAN’ın ataklarına karşı koyarak 1.39.02’lik derecesi ve A.Akdemir ile kazanırken, son 800: 59.44 oldu. İkinci BABA MERCAN oldu. ALGANHAN, erken başa geçmesiyle koşuyu beşinci bitirirken, koşacağı bir sonraki ilk yarışında acele etmeyip sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşacak olup notlarınıza alınız. 912 yarışta at binen İsmail Çizik, 52'sini birincilikle bitirdi. 2020 yılında geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Apranti İsmail Çizik'i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

Koşu sonrası düzenlenen törende, merhumun babası M. Ali Çizik, kazanan atın sahibi Mahmut Karakeçi’ye plaketini takdim etti.

Safkanın aprantisi Aziz Akdemir’e plaketini Mehmet Velat Çizik verdi.

Kazanan atın antrenörü adına Mahmut Karakeçi’ye plaketini Murat Kızılkaya verdi.

Mehmet Emin Ayata ise Şanlıurfa Hipodrom Müdürü Eyyüp Ege’ye günün anısına plaket takdim etti.

2000 yılında Şanlıurfa’da doğan İsmail Çizik, Viranşehir Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndan mezun oldu. Atlara ve biniciliğe küçük yaşlardan itibaren ilgi duyan Çizik, ailesinin de desteğiyle 2016 yılında Ekrem Kurt Apranti Eğitim Merkezi’ne girdi. Eğitimini tamamlayarak 2017 yılında mezun olan Çizik 2018 yılında Şanlıurfa Hipodromu’nda katıldığı ilk yarışı başarıyla tamamladı. Kariyeri boyunca toplam 912 yarışta at binen İsmail Çizik, bu yarışlardan 52’sini birincilikle bitirdi. 2020 yılında geçirdiği talihsiz trafik kazası sonucu aramızdan ayrılan Apranti İsmail Çizik’i anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz.