16 Ocak Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 1.Koşu’da; 2 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKOĞLUM isimli atın binicisi Cemal PASO son düzlükte 2024 yılı At Yarışları Genel Hükümlerinde belirtilenden fazla sayıda (5 Adetten fazla) kamçı kullanarak yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı aynı gün savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını 23.01.2024 günü Komiserler Kurulu’na vermiştir. 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi 1 inci fıkrası (b/1) ve (c/2) bentleri gereğince 2.949 TL PARA CEZASI ve 24 Ocak - 30 Ocak 2024 tarihleri arasında 7 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

16 Ocak Salı günü Antalya Hipodromu’nda yapılan 2.Koşu’da; 6 numaraya kayıtlı olarak koşan MATHIİLDA isimli atın binicisi Cemal PASO, son düzlükte arkasına dönüp diğer binicileri kontrol ederek içten dışa doğru usulsüz kulvar değiştirerek kendisinden sonra gelen atların koşu yolunu daraltması sebebiyle yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Hakkında Kanunun 4.maddesi 1 inci fıkrası (b/1) ve (c/2) bentleri gereğince 2.949 TL PARA CEZASI ve 31 Ocak - 06 Şubat 2024 tarihleri arasında 7 GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili her türlü yerlerde sanat icrasından geçici yasaklanması cezası ile cezalandırılmıştır.

23 Ocak Salı günü Adana Yeşiloba Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu 'nun son 50 metresi Kurulumuz tarafından incelenmiş olup, sıralamada herhangi bir değişiklik olmamıştır. İnceleme sonucu; 4 numaralı ANADOLU EDASI isimli atın binicisi Fesih ÇETİNBAŞ, son 50 metreden sonra iç kulvardan dış kulvara doğru açılıp usulsüz kulvar değişikliği yaparak yarış usul ve nizamlarına aykırı hareket etmesinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiş olup, kendisinin isteği üzerine aynı gün savunması alınmıştır. Savunması Kurulumuzca yetersiz görülmüştür. Adı geçen binici cezasının 24.01.2024 tarihinden itibaren başlamasını talep etmiştir. Bahse konu olayla ilgili olarak 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (c-2) bendi uyarınca (24.01.2024 gününden başlamak üzere) 10 (on) GÜN süreyle idman yeri dışında yarışlarla ilgili yerlerden geçici sanat icra etmekten yasaklanmasına karar verilmiştir.

17 Ocak Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 4.Koşu’da; 3 numaraya kayıtlı olarak koşan GÖKTUĞTAY isimli atın aprantisi Cem ALTUN, start çıkışı ve sonrasında usulsüz kulvar değiştirerek yarış usul ve esaslarını ihlal ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra Kurulumuza iletmemiştir. Apranti Cem ALTUN, 6132 sayılı At Yarışları Kanununun 4. maddesinin (a) bendi uyarınca ihtar cezası ile cezalandırılmıştır.

GÖKTUĞTAY isimli atın aprantisi Cem ALTUN, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı ve suçunu tekerrür ettiğinden dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra Kurulumuza iletmemiştir. Apranti Cem ALTUN, 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 14 (on dört) gün süreyle idman yeri dışında, tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 2949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.

17 Ocak Çarşamba günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yapılan 5.Koşu’da; 5. koşuda 10 numaraya kayıtlı olarak koşan ŞEN ANA isimli atın jokeyi Akın SÖZEN, son düzlükte fazla sayıda (6 ADET) kamçı kullandığından dolayı Komiserler Kuruluna çağırılmış ve savunma tutanağı tebliğ edilmiştir. Konu ile ilgili savunmasını tebliğ edildiği tarihten 7 (yedi) gün sonra 24.01.2024 tarihinde Kurulumuza iletmiştir. Savunması Kurulumuzca yetersiz görüldüğünden 6132 sayılı At Yarışları Kanunu ve buna dayanılarak çıkartılan At Yarışları Yönetmeliğinin 123. maddesinin 6. fıkrası uyarınca 7 (yedi) gün süreyle idman yeri dışında, tribün ve eklentileri dışında, yarışlarla ilgili yerlerde geçici sanat icra etmekten yasaklanması ve ayrıca 2949 TL para cezası ile cezalandırılmıştır.