O BİR ÇELİK ve BOMBACAN Günün Tek İsimleri "İZMİR"

1.Ayak: Dişi İngiliz safkanlarının Kv-6 mücadelesinde; kum pistte iyi koşan ve son yarışını 1600 metrede 1.43.29 ile kazanan (8) NO HARD ilk şans tanıdığım isimdir. Bursa kum pistindeki son iki koşusunu 1400 ve 1300 mesafelerde üst üste kazanan (6) GALYAS CANDY formunu korurken, 61 kilo ile 1400 kum pistteki son koşusunda 1.28.29 ile fotoyu önde geçen (9)SUPERSWEET mutlaka yazılmalıdır. Üst sıralardan düşmeyen (2) AYURNAMAT yapacağı düzlük sprinti ile bu kez özlediği birinciliğe ulaşacak güçte görünürken, 1400 kumdaki son yarışını üçüncü bitirerek bu kez mesafenin kısalması avantajıyla (3) LADY MİRAM ve idman görünümü ilgi çekici (1) ADA KIZI değerlendirilmesini tavsiye edeceğim diğer kısraklardır.

2.Ayak: Her geçen gün daha iyi duruma geldiğini son koşusunu iç kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla dördüncü bitirerek gösteren (2) BRILANTE bu kez kazanacak güçtedir. Tabela dışında bitirdiği yarışı sonrası iyi hazırlanan (3) THE FAMILY OF ADA bu kez farklı koşmasını beklediğim isim olup, üst üste kazandıktan sonra biraz daha güçlü rakipleri arasında beş gün önce tabela dışı kalan (6) APOLOGIZE seri yapısının verdiği avantajı iyi değerlendirmesi halinde beyaz bayrak ayna yapabilir. Kum pistte etkili koşabilen (5) MERT ABİ bu grupta adından söz ettirmesini beklediğim diğer isimdir.

3.Ayak: 1600 kum pistteki son yarışını 1.42.84 ile kazanan (2) BIRTWOOD devam eden iyi durumu ve formda jokeyi N.Avci ile bir adım önde gördüğüm isimdir. Bu pist ve mesafede kazandığı son koşusu ile formda gördüğüm (3)BERİD uzun mesafelerde ümit vermesiyle rakip görünürken, üst üste ikinci bitirdiği son yarışlarında fit durumda gördüğüm (1) THUNDER rakiplerine üstünlük kurabilir.

4.Ayak: İstanbul'da üst üste kazandığı yarışlarıyla mükemmel bir form tutan (6) O BİR ÇELİK daha önce İzmir kumunda da fotoyu önde geçen bir isim olmasıyla program üzerindeki birinci tekimdir.

5.Ayak: 1900 kum pistteki son koşusunu önde iyi bir tempo bularak beyaz bayrak ayna kazanan (2) BOMBACAN kendisini tanıyan jokeyi K.Tokaçoğlu ve rakiplerinin de uygun olmasıyla bence yine fotoyu önde geçecek güçtedir, günün ikinci tek ismi olarak öneriyorum.

6.Ayak: 4 ve yukarı İngilizlerin Şartlı-3 yarışında; uzun mesafelerde üst üste kazandıktan sonra Handikap-17 koşusunu dördüncü bitiren (1)KAFKASBEYİ ilk şansa sahiptir. (4) BIG SADDLER tabeladan düşmediği son yarışlarında iyi durumda olduğunu gösterirken, (5) EVERTYTHING ALRIGHT 159 gün aradan sonra start alacak olsa da ses getirebilir. Kilosu biraz ağır olsa da mesafeye yatkın (2) TOUCH OF HEAVEN güven verirken, (3) DICAPRIO ön tarafta iyi bir tempo bulması durumunda bitirmeye çalışacaktır. Tabelada yer bulan (7) RIBANDO ile bu aralar idman pistinde farklı görünen (8)SEDDÜLBAHİR sürprizlerim.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.6.9.2.3.1

2.Ayak: 2.3.6.5

3.Ayak: 2.3.1

4.Ayak: 6

5.Ayak: 2

6.Ayak: 1.4.5.2.3.7.8

Formda MİRBEY'in Bu Gruba Geçilmesi Zor "ANTALYA"

1.Ayak: İzmir kum pistindeki son yarışlarında adından söz ettiren (3) NOEL DAY bu kez daha müsait rakiplerinin yanında kazanmasını beklediğim isimdir. 1400 metredeki son Maiden koşusunu zorlanmadan kazanan (2) BELLICOSO yakın rakip görünürken, aralarındaki mücadelenin birinciyi belirlemesini bekliyorum.

2.Ayak: 4 yaşlı Arapların Maiden koşusunda; eküri avantajına sahip (6) ZORLUBEY'in formunu bu grup için yeterli karşılıyorum. 1200 metredeki son yarışını ikinci tamamlarken kendini bulduğunu gördüğüm (8) KAKULE ile bu grupta farklı koşacak güçte olan (1) BOSS rakipleridir. Kolay kolay tabeladan düşmeyen (2) ÇAĞLAYANBEY güven verirken, (4) KARA ATLIBEY İstanbul'da iki yarış koşup bir süre geri alındıktan sonra açıklarını gidermeye başlamasıyla sürpriz yapabilir. Tabeladan düşmeyen (7) HIÇGIDIK her geçen gün üzerine koymasıyla dikkate alınmasını tavsiye edeceğim diğer isimdir.

3.Ayak: Bursa 1300 kum pistindeki son koşusunu 1.19.65 ile çıktığı gibi kazanırken zorlanmayan (5 MİRBEY'in yine jokeyi A.Sözen ile bu grupta fotoyu önde geçmesini bekliyorum.

4.Ayak: 1400 kum pistteki son yarışını üçüncü bitirerek formunu daha da geliştiren (2) BOĞAZ ÇOCUĞU bu kez mesafenin uzamasının verdiği avantaj ile kazanmasını beklediğim isimdir. İstanbul'daki son uzun mesafeli Kv-6 koşusunu kazanan (6) TUNÇ SİPERİ formunu düzenli çalışmalarıyla sürdürürken jokeyi A.Kurşun ile en ciddi rakibidir.

5.Ayak: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; formunu bulmaya başladığını son üçüncülüğünde gösteren (2) CÜREKLİBALA'yı ilk planda değerlendirmenizi öneririm. Üç ay aradan sonraki yarışını dördüncü bitiren (3) GÖKOĞLUM geliştirdiği kondisyonuyla rakip görünürken, her geçen gün daha farklı duruma ulaşan (8) ARYAMAVİ'yi mutlaka yazmanızı öneririm. Geri alındıktan sonraki koşusunu beşinci tamamlayan (6) QUATRO ile grubun tecrübeli isimlerinden (5) KOÇERİM'e de dikkat etmek gerekir.

6.Ayak: Altılının son ayağı sürprize açık görünürken; kısa mesafede kazandığı son yarışı ile (6) BERSUN ATEŞİ yine en güvendiğim isimdir. İkinci tamamladığı koşuları sonrası bekleneni veremediği yarışını ölçü almadığım (4) BECERİKLİ EZGİ ve formu yeterli (3) YAŞARSERAP rakipleridir. (1) CANCAZIM 1400 sentetik pistte kazandıktan sonra formunu korurken, (2) ANEMON ÇİÇEĞİ 63 kiloya rağmen bu grupta adından söz ettirebilir. Tabela diplerinde bitirdiği son yarışlarında çıkış içerisinde olduğunu gösteren (7) BERRENKIZ ve bu koşusuna daha iyi hazırlanan (8) DELAYLA güvendiğim diğer kısraklardır.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.2

2.Ayak: 6.8.1.2.4.7

3.Ayak: 5

4.Ayak: 2.6

5.Ayak: 2.3.8.6.5

6.Ayak: 6.4.3.1.2.7.8