TAÇSIZ KRAL Pist ve Mesafesinde Yine Çok Şanslı "İZMİR"

1.Ayak: 3 yaşlı İngilizlerin Maiden yarışında; 1200 kum pistteki son ikinciliğinde 1.16.79 derece yapan ekürilerden (3) BLACK TIMES'i ilk planda değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. İki yarış koştuktan sonra sürekli daha iyiye giden (7) LOWER SPIRIT ile İstanbul sentetik kumundan sonra bu kez kaba kuma çıkacak olan (9) NO PASARAN'ı rakip görüyorum. Üç ay aradan sonraki yarışında dördüncü olan (4) BOLD OF ÖKE güven verirken, (8) MR FIRE artan yarış tecrübesiyle ses getirmeye çalışacaktır. Her yarışı bir öncekinden başarılı olan (5) ENGİNTRON kazanacak gücü bulurken, idman görünümü gayet iyi (11)STORMBLOOD bu ayağın sürprizidir.

2.Ayak: Sulu kum pistteki son koşusunu kazandıktan sonra kısa bir süre dinlendirilerek bu yarışına dinç girecek olan (2) AKKUŞBEY ile tabela dışında kaldığı koşularından sonra gücüne ulaşmaya çalışan (4) RUSDAMAT arasında mücadele bekliyorum.

3.Ayak: 4 ve yukarı İngilizlerin Satış-1 Koşusu'nda; geçen hafta uzun mesafede beşinci olan (1) BIG SADDLER bu defa daha uygun grubu bulmasıyla en güvendiğim isimdir. Pist ve mesafeye yatkın olan (2)COCOJAMBOO birincilik mücadelesi vermesini beklediğim isim olup, formunu bulmaya başladığını son dördüncülüğünde belli eden (7) DEV YİĞİT mutlaka yazılmasını önereceğim isimdir.

4.Ayak: Antalya 1200 kum pistindeki son koşusunu 1.21.26 gibi çok iyi bir derece ile kazanan (1) TAÇSIZ KRAL'ın fit durumunun devam ettiğini görüyor, yine pist ve mesafe avantajıyla fotoyu önde geçmesini bekliyorum.

5.Ayak: 1600 kum pistte Maiden kazandıktan sonra Handikap-14 koşuda üçüncülük elde eden (5) ULTRA FAST önde gelen isimdir. Bu pist ve mesafedeki son koşusunda fotoyu önde geçen (3) SUNDAY SURPRISEE ayağına çabuk bir isim olmasıyla yakın rakip görünürken, süratli diğer tay (2) APOLOGIZE 1600 kum pistteki son koşusunu üçüncü bitirip bu defa mesafenin kısalmasıyla rakiplerine üstünlük kuracak güçtedir.

6.Ayak: Kocaeli'deki son beşinciliğinde makineden geç çıkmasına rağmen iyi bir performans gösteren (4) SULTAN NENE'yi ilk planda tavsiye ediyor, en ciddi rakip olarak üçüncü tamamladığı koşusu sonrası daha iyi duruma gelen (5) HUMAY KIZIM'ı görüyorum. (2) ARSLAN PRENSES kısa bir istirahatin ardından kendisini geliştirirken, (6) MALKA MOMA son haftalarda gelişme göstermesiyle ses getirebilir. (7) PRENSESBÜŞRA'nın son koşusu fazla ölçü alınmadan sürpriz yapabilecek gücü olup, (9) ANGEL OF MOUNTAİNS 1400 kum pistteki son Maiden yarışını kazanmasıyla yine etkili koşabilir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 3.7.9.4.8.5.11

2.Ayak: 2.4

3.Ayak: 1.2.7

4.Ayak: 1

5.Ayak: 5.3.2

6.Ayak: 4.5.2.6.7.9

SİNOPLU MERVE Bu Grupta Rİsk Edilebilir "KOCAELİ"

1.Koşu: 1.4

2.Koşu: 10.4.5

3.Koşu: 6.3.1

4.Koşu: 4 ve yukarı Dişi İngilizlerin 1200 kumdaki mücadelesinde; İstanbul'daki son üçüncülüğüne göre (4) LORA HANIM rakiplerinden bir adım öndedir. (3) LET CROPS LAUGH mesafenin kısa olması avantajı ile rakip görünürken, bu kez farklı sonuç almasını beklediğim (5) LACRIMOSA'yı mutlaka değerlendiriniz. Kilosu ağır olmasına rağmen grubun en formda isimlerinden (1) TIROL HOPE güven verirken, iki yarış önce İstanbul'da üçüncü tamamladığı koşusuna göre (8) PRENSES DALAKA bu kez farklı sonuç alabilir. Ayağına çabuk olması ile (6) TIME MAGIC ise bu ayağın sürprizidir.

5.Koşu: Müthiş bir form yakalayıp seri ikincilikler elde eden (3) AUCKLAND jokeyi Ö.Yıldırım ile bu kez kazanmasını beklediğim isimdir. Bursa'daki son koşusunu ikinci tamamlayan (2) GRAND MISSION yakın rakip görünürken, uzun mesafede kazandıktan sonra Bursa'da üçüncü olan (6)CLYMORE mutlaka şans tanınması gereken isimdir. (8) OVERTHROWN bu pist ve mesafede kazandıktan sonra formunu sürdürürken, eküri avantajına sahip bulunan (7) CHUMLEE son ikinciliği ve uygun kilosuyla bu ayağın ses getirebilecek diğer ismidir.

6.Koşu: 1200 kum pistteki son yarışını 1.22.63 ile ikinci bitiren (6) SİNOPLU MERVE bu kez himcinslerinin yanında ve daha uygun grupta kazanmasını beklediğim isimdir.

7.Koşu: Bursa 1300 kum pistinde kazandıktan sonra Antalya 1400 kumunda da fotoyu önde geçerek mükemmel bir form yakaladığını gösteren (5) MİRBEY seri yapısıyla ilk şans tanıdığım isimdir. 1600 kum pistteki son koşusunda fotoyu önde geçerken gücüne ulaştığını gösteren (4) LITE STARS en ciddi rakip gördüğüm isim olup, üst sıralardan düşmeyen (2) AKINCI'dan yine etkili bir performans bekliyorum.

8.Koşu: Kocaeli kumunda Maiden kazandıktan sonra Bursa'ya giderek start aldığı iki yarışında da üst sıralarda yer bulan (4)MUSCLED rakiplerine göre bir adım önde gördüğüm isimdir. Üst üste ikinci tamamladığı koşuları sonrası tabela dışında tamamladığı yarışını ölçü almadığım (2) ARAKASKA kısa mesafede ciddi rakip gördüğüm taydır.

9.Koşu: Bölünen Maiden koşuda; Bursa 1400 kum pistindeki son ikinciliğinde 1.29.15 derece elde eden (9) VOLİ bu kez kazanarak birincilikle tanışabilir. Şanlıurfa'dak koştuğu yarışlarıyla form ve tecrübesini geliştiren (1)AFTER DARK güvendiğim diğer isim olup, her geçen gün gelişme gösteren (3) DEA FORTUNA'yı jokey H.Çizik ile dikkate almanızı öneririm. Bugüne kadar start aldığı üç yarışında da tabelada yer bularak kazanacak güce ulaşan (5) GENÇAY NALAN jokeyi Ö.Yıldırım ile şansı yüksek diğer kısraktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 4.3.5.1.8.6

2.Ayak: 3.2.6.8.7

3.Ayak: 6

4.Ayak: 5.4.2

5.Ayak: 4.2

6.Ayak: 9.1.3.5