Formda safkan BABA TAMER'in yine kazanmasını bekliyorum "İZMİR"

1.Ayak: Bu pist-mesafede Şartlı-5'deki başarılı ikinciliğinin ardından katıldığı koşusunu 1600'de 1.54.09 ile çıktığı gibi kazanırken ne denli formda bir isim olduğunu belli eden grubun en formda ismi (4) BABA TAMER'in yine kazanmasını bekliyor, N.Avci ile günün bankosu olarak öneriyorum.

2.Ayak: Kocaeli'deki son koşusunu 1200'de önde istediği tempoyu bulup 1.15.17 ile çıktığı gibi kazanarak İzmir'e formda gelen (7) TOPAÇ SELAHATTİN önemli kilo avantajı ve ideal mesafesinde en şanslı isim. Aynı koşuyu virajı gerilerde dönmesine rağmen sondaki güçlü sprintiyle dördüncü bitirirken ilgimi çeken M.Çiçek'li (4) LIGNIN ENERGY hücumda geç kalmaz ise kazanabilir. Bu kez dişine göre rakiplerini bulan (1) DARTAGNAN'ın bu aralar formunda ilerlemeler var, K.Gökçe ile ihmal edilmemeli. Gücü nispetinde başarılı ve istikrarlı yarışlar koşarak kolay kolay tabeladan düşmeyen form durumu iyi (3) KINGSA şanslı bir başka isim olup ağır sikletine rağmen yarışlarını beğendiğim M.Kaya'nın bindiği (2) İZMİT ASLANI kuponlara işaretlenmeli.

3.Ayak: Mesafe ayırt etmeksizin kum pistte üst üste başarılı koşular sergileyebilen, özellikle ilk kez çıktığı uzun mesafedeki son yarışını 1900'de 2.20.71 ile kazanmayı başaran (1) HÜKÜMSÜZ ağır kilosuna rağmen bu formuyla favorim. Son iki koşusunu bu pistte 1600-1900'de kazanırken fazla zorlanmayan süratli stile sahip (4) DERYADİL yakaladığı güzel formuyla birinciliklerine bir yenisini ekleyebilir. Son koşusunda tabela dışı kalsa da bir yarış önce İstanbul'da 1500 sentetik pistte kazanırken beğendiğim (2) UZUN TAY'dan bu kez farklı bir koşu bekliyorum. Uzun mesafelerde daha başarılı yarışlar koşacağını İzmir'de ve Bursa'daki son etkili yarışları ile belli eden (4) HAS TARKAN yakaladığı güzel formuyla ihmale gelmez. Böyle bir mesafedeki son yarışında ikinci olurken önde verdiği mücadelesini verdiğim (5) KRALEMİR bir diğer şans verdiğim isim.

4.Ayak: Koştuğu üç yarışının ikisini bu pist-mesafede diğerini ise 1200'de kazanırken fazla zorlanmayan ve idman pistinde formda bir görünüm sergileyen (4) BEFORE OR AFTER bir kez daha kazanmaya en yakın isim. Antalya kum pistindeki başarılı koşularının ardından İzmir'e gelip bu koşusu için yaptığı pist çalışmalarında genel görüntüsü ve formu iyi görünen (2) OTTOWA adeta bütünleştiği pilotu U.Temur ile bence Before Or After'ın en ciddi rakibi olup bu iki safkan arasındaki mücadeleden bence binicisi az hata yapan kazanır. Ayrım yapmıyorum.

5.Ayak: Bu pist-mesafede Dragon Fire'ye aynada geçildiği Gr-3 yarışı ardından sonraki koşusunda 2100'de önde Mavi Kılıç rahat bırakmayınca yine ikinci kalan (4) DELAWERA ve bu pist-mesafede 2.08.12 ile Gr-3'de kazanıp son koşusunda 1600'de ikincilikte kalan grubun bir diğer formda ismi (5) DRAGON FIRE arasında bir nevi rövanş mücadelesi geçecek. Bu iki safkan arasında binicisinin iyi taktik uygulayanın kazanacağını düşünüyorum.

6.Ayak: Kapalı gözlük aksesuarı çıkartıldığı son koşusunu 1600'de kazanmayı başarıp idman pistinde formunu koruduğunu belli eden (1) SMYRNA ROMANCE'ye ilk çarpıyı atıyorum. İyi bir çıkış yakalayıp her yarışını bir öncekinden daha başarılı koşmaya başlayan elverişli kilolu (7) MY GİRL LİSA ve son yarışlarına nispeten bu kez dişine göre rakiplerini bulan starttan düzgün çıkış yapması halinde (13) KIZIM ÇINAR favorimin öncelikli rakipleri. Altı ay ara vermesine rağmen bu koşusuna ilgilileri tarafından itina ile hazırlanarak yeterli form ve kondisyona sahip görülen (14) LAVENDER bu grupta ihmale gelmeyecek kaliteye sahip. Sürekli formunun üzerine koyan (11) CRAZY HORSE süratli tempoda başlamasını beklediğim bu yarışta sondaki sprintiyle bu kez birinciliğe uzanabilir. Sürprizi ise idman pistindeki iyi görünümünü yarışına taşıyabilmesi halinde kaba kumu seven (5) VESPER'den bekliyorum.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5

2.Ayak: 7-4-1-3-2

3.Ayak: 1-3-4-2-5

4.Ayak: 4-2

5.Ayak: 2-5

6.Ayak: 1-7-13-14-11-5

İdeal pist ve mesafesinde KING BERKAY bankom "ADANA"

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2-4-1

2.Ayak: 2-3

3.Ayak: 5-4-1-2

4.Ayak: 2

5.Ayak: 1-5-3-2

6.Ayak: 4-3-6-1-7