Kısa Mesafede DEMİRKARDEŞLER'in Kazanmasını Bekliyorum "BURSA"

1.Koşu: 3.5.6.1.4

2.Koşu: 2

3.Koşu: 1

4.Koşu: 1800 kum pistteki 4 yaşlı Arap safkanlarının Maiden yarışında; formunda gelişmeler olduğunu son ikinciliğinde gösteren (8) UÇARER HAN'ı eküri avantajıyla en şanslı isim olarak görüyorum. Daha güçlü rakipleri arasındaki son koşusu ölçü olmayan (4) ÇAKARMAN ile dikkat çeken yarışlar sergileyerek idman görünümü gayet iyi olan (3) BEHRAMKALE rakipleridir. Bu tip mesafelerde ümit veren (2) AYHANBEYİM ile her yarışı bir öncekinden daha başarılı olan (1) ATOM ENERJİSİ bu koşunun şanslı diğer isimleridir.

5.Koşu: İngiliz safkanlarının Handikap-15 koşusunda; mesafe ayırt etmeden tabeladan düşmeyerek dereceli hazırlıklarında da ilgimi çeken (2) ÇAVDARLI bu kez fotoyu önde geçebilir. Kilosu ağır olmasına rağmen grubun formda ve istikrarlı isimlerinden (3) ISLAND BREEZE önde iyi bir tempo bulursa bitirmeye çalışacaktır. 800 metrelik yarış galobunda gayet iyi görünen (5) AĞUSTOS AHMET süratli yapısıyla güven veren diğer isim olup, tabeladan düşmeyen (1) BRAVE HORSE bu ayağın ıskalanmaması gereken safkanıdır. Etkili sprintiyle son koşusunu ikinci bitirirken formda gördüğüm (8) FORTUNELLO ile uygun kilosu ve son beşinciliği ışıklı olmasıyla (12) ANZAKLI'yı da yazmanızı öneririm.

6.Koşu: 1400 kum pistteki son koşusunu 1.37.74 ile kazanan (5) BAYELMAS'ı uyum sağladığı jokeyi M.Çiçek ile yine ilk planda değerlendiriniz. Daha uzun mesafedeki son yarışında tabela dışı kalan (4) SON ŞAMPİYON yeterli formu ve jokeyi N.Avci ile yakın rakibi olup, Kocaeli 1500 kum pistinde kazanan (3) TARSUSLU mutlaka şans tanınması gereken isimdir. Kilosunun biraz ağır olmasına rağmen dikkat çeken hazırlıklarıyla (1) NUSRAT ETKİSİ ve bir süre ara verdikten sonra yarış görerek açıklarını gideren (6) GARİPLERBEYİ'ne de dikkat çekmek isterim.

7.Koşu: Süratli bir isim olan (2) DEMİRKARDEŞLER'in bu kez kısa mesafeyi bulmasıyla rakiplerini etkili formuyla geride bırakmasını bekliyorum, tek yazabilirsiniz.

8.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; bir süre aranın ardından start alacak olan (3) TUĞKANBEY'in ciddiyet kazandırdığı hazırlıklarıyla formunu bulduğu görülüp favorimdir. Her ne kadar son koşuları gücünün karşığılı olmasa da aşama içerisindeki (2) MEHMET BEY ile koştuğu yarışları ardından gelişme içerisindeki (5) CENNETOĞLU rakipleri olacaktır.

9.Koşu: Formunu bulduğunu son yarışlarını 1800 ve 1300 kum pistteki başarılı ikinciliklerinde gösteren (2) BALIK KIZ rakiplerinden bir adım önde gördüğüm isimdir. 1800 ve 1900 kum pistte üst üste kazandıktan sonra 1400 kum pistteki koşusunu üçüncü bitirirken etkili formunun devam ettiğini gördüğüm (4) BERCA TORUNU yakın rakibi olup, birlikte yazılmalılar.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 8.4.3.2.1

2.Ayak: 2.3.5.1.8.12

3.Ayak: 5.4.3.1.6

4.Ayak: 2

5.Ayak: 3.2.5

6.Ayak: 2.4

APPROVE MAN Süper Durumda "ŞANLIURFA"

1.Koşu: 4.1.5

2.Koşu: 6

3.Koşu: 4.6.1.2

4.Koşu: Geçen hafta 1400 kum pistte kazanan (5) OGANER'i yine ilk şanslı isim olarak tavsiye ediyorum. Son koşusunu tabela dışında tamamlasa da (8) BARGIRAN bu grupta iyi koşmasını beklediğim bir isim olup, jokeyi F.Yardımcı ile (12) ÖZDEĞER mutlaka şans tanınması gereken diğer safkandır. Formu yeterli olan (4) JARGON altıncı bitirdiği yarışından sonra daha iyi duruma gelmesiyle adından söz ettirecek güçtedir.

5.Koşu: Uzun mesafedeki son yarışını etkili sprintiyle gelip üçüncü bitiren (3) DAR SOKAK bu kez kazanmaya biraz daha yakındır. Grubun formda diğer ismi (12) KING OF THE FIRE yakın rakip görünürken, mesafeyi iyi koşan isimlerden (2) BILLY KID mutlaka şans tanınması gereken safkandır. Ekürilerden (13) ZEA BIDDY son yarışındaki ikinciliğinde gücüne ulaşmaya başladığını belli ederek bu ayağın bana göre olmazsa olmazıdır.

6.Koşu: Uzun ara verdikten sonra yarış gören (12) UÇAN DİLBER bu yarışına çok daha iyi durumda girecek olup farklı sonuç almasını beklediğim isimdir. Denk rakipleri arasında koşacak olan (4) ALACAATLI üst sıraların şanslı diğer ismi olup, form durumu bu grubu geçmek için yeterli olan (1) OĞLUMBENİM mutlaka yazılmalıdır. Son koşusu etkisiz olsa da önde boş bırakılması durumunda (6) ONKUT ses getirecek güçte olup, iyi hazırlanan (10) KAFA OKTAY ise sürprizde değerlendirilmeye alınmalıdır.

7.Koşu: Start aldığı beş yarışın üçünü kazanarak güç ve kalitesini ortaya koyan (2) APPROVE MAN jokeyi F.Yardımcı ile uyum sağlaması ve formunu devam ettirmesiyle tek yazılabilir.

8.Koşu: Eküri avantajına sahip bulunmasının yanısıra başarılı yarışlarıyla fit durumda olduğunu gösteren (7) KING BALOTELLI ile 1300 kum pistteki son yarışını kazanarak formunu bulduğunu gösteren (3) GÖKYILDIZ bu ayakta ayırt edilmemesi gereken isimlerdir.

9.Koşu: 1200 kum pistteki son ikinciliğini beğendiğim (3) PERELİNA KIZI'nı kısraklara ait olan Handikap-14 koşuda en şanslı isim olarak görüyorum. 1200 kum pistteki son koşusunu 1.16.78 ile kazanırken bu rakibini geride bırakan (1) HAT MATRA yine şanslı görünürken, sonlardaki sprintine güvendiğim (2) KUTUP KIZI'nı mutlaka yazmanızı tavsiye ederim. (5) ŞİRİN KAN kısa mesafedeki son üçüncülüğünde aşama içerisinde olduğunu belli ederken, jokeyi N.Altın ile (16) VAMOS PEPPA dikkate alınmalıdır. (12) TOWSON Adana kum pistindeki üçüncülüğü sonrası daha iyi duruma ulaşmasıyla bu ayağın sürprizi olacaktır.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.8.12.4

2.Ayak: 3.12.2.13

3.Ayak: 12.4.1.6.10

4.Ayak: 2

5.Ayak: 7.3

6.Ayak: 3.1.2.5.16.12