23 MART CUMARTESİ İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 2000Sent.

AFRAŞAH: Düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Mertat'ın kendisini son 200 geçildiğinde sürekli dışarı savurmasına rağmen rakibine fotoda burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

MERTAT: Uzun mesafede yarışın önde tüm yükünü çeken safkan son 200 geçildiğinde dış kulvara açılarak Afraşah'a tam fotoda geçilip burun farkıyla 2.olurken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

PİYANİST: Makineden 4 boy geç çıkarak  virajı 7.dönüp bekleme yapan safkan en dış kulvardan ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde Mertat'ın dışa açılması ve Afraşah'ın da bundan etkilenmesiyle sprint kulvarının daralmasından  dolayı ciddi faullere maruz kalıp son 10 metre içerisinde jokeyi atını içeriye almak zorunda kalmasıyla 3.olurken bugün için çok daha iyi sonuç elde edebilirdi. Etkili formu ile yakında Maiden'dan çıkar.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 1300Sent.

SADEKAR: Grubun gerisinde yarışı takip ederek son 400'de 8.durumda olan safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile Canaslanım'a fotoya yakın hakim olarak kazanırken formunu bulması ve son 800'ü 0.50.88 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat diyoruz.

CANASLANIM: Yarışın liderliğini bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 400'de alan safkan üstünlüğünü son ana kadar koruyup dışındaki Sadekar'a son anda geçilerek boyun farkıyla 2.olurken yakaladığı formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

TORHAN TAY: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100'de güçlü sprintiyle gelip yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Formunu bulduğu görülüp ilk yarışında adından söz ettirir.

BABA ZAMAN: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya canlı ve diri girişiyle 4.olurken ilk yarışında etkili formuyla takibe alınmasını tavsiye ederiz.

EGETAY: Son viraj dönüldüğünde yarışa biraz geç adapte olan safkan orta kulvardan son 50'de Turbodizel ile birbirlerini sürükleyerek yaptığı etkili sprintiyle yakın ara 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

TURBODİZEL: Orta kulvardan son 50'de Egetay ile birbirlerini sürükleyerek güçlü sprintiyle gelip yakın aralarla koşudan 6.ayrılan sasfkanın ilk yarışında sürpriz yapabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

BAŞKASAP: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki rakiplerine karşı gelemese de mücadeleden tam kopmayıp yakın ara 7.liği ile formunda gelişme gösterirken ilk koşusunda dikkate alınmalıdır.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖ/D) 2000Sent.

TATLIÇAĞ: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan Silahlı Kız ve Sembol Tay ile giriştiği birincilik mücadelesinden fotoya yakın rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

SİLAHLIKIZ: Son 200'den itibaren Tatlıçağ'ın dışından etkili ataklarıyla gelen safkan içerden gelen Sembol Tay ile üç at verdikleri başa baş birincilik mücadelesinden az farkla 2.ayrılırken ilk yarışında değerlendiriniz.

SEMBOL TAY: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla Tatlıçağ ve Silahlıkız ile son 100'de başa baş birincilik mücadelesi veren safkan yakın aralarla koşuyu 3.tamamlarken yakaladığı formuyla ilk yarışında yine etkili koşar.

AĞDAŞLI: Temposunu son 400'de yükselterek orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip son 100'de rakiplerine karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-9/MEVLANA KOŞUSU) 1500Sent.

FESTIVAL FEVER: 153 gün aradan sonraki yarışında önde numara götüren safkan son 400'de Perfect Player'a yakalanıp bir ara geçilir gibi olmasına rağmen son 50'de tekrar vererek rakibine fotoya yakın hakim olup kazanırken 1.29.61 derecesiyle ilerki yarışları için de oldukça ümit vermiştir.

PERFECT PLAYER: Son 400'de Festıval Fever'ın dışından gelip yakalayan safkan bir ara kazanacak pozisyonundayken rakibinin sonlarda tekrar tazelelemesiyle yarım boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

SONG RISING: İç kulvardan son 200 geçildiğinde yaptığı etkili ataklarıyla 3.lüğü Blue Sunset'den kurtaran safkan ilk yarışında iyi formuyla değerlendirilmelidir.

BLUE SUNSET: 153 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 300'de ataklarına başlayıp istediği artıramayarak koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşacaktır.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 2000Sent.

EFSANE CAN:  Düzlüğü 7.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olup 2.5 boy farkla kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

GÖKDOĞAN: 63 kilo ile start aldığı yarışında bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan kendisinden 10 kilo daha avantajlı olan rakibi Efsane Can'a geçilerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla değerlendiriniz.

SÖNMEZ YİĞİT: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla sonlara kadar iyi mücadele verip 3.lüğü Fiçiçiçu'ya kaptırmayan safkanın ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

FİÇİÇİÇU: 61 kilo ile start aldığı yarışına viraj dönüldükten sonra geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek ancak 4.olabilirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında çok daha farklı koşacaktır.

ADAL: Bariyer dibinden son 100'de yaptığı etkili ataklarıyla yakın ara koşudan 5.ayrılan safkanın ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması halinde daha farklı koşabilecek güçte olduğu görülmüştür.

MURODJON: Uzun mesafede yarışın önde tüm yükünü çeken safkan son 200'den itibaren düşen temposu ile koşuyu 6.tamamlarken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1400Sent.

EFAHİM: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Cidalı Kenan'a hakim olup farkı 5 boya çıkartarak kazanıp üçte üç yapan safkan müthiş formu ve son 800 bitiriş derecesinin 0.50.80 olmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

SÜRGÜN KRAL: Son virajı 8.dönerek bekleme yapan safkan 400'de iç kulvardan dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği etkili sprintiyle 2.liği Cidalı Kenan'dan kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

CİDALI KENAN: Ön gruba yakın giderek koşuya son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan Efahim'e son 200'de geçilip Sürgün Kral'a da fotoda 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

MAKARACI KIZ: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan orta kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi koşabilecek güçte görülmüştür.

RİGEL: En dış kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek fotoya canlı girişiyle koşuyu 5.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1500Sent.

WINNER GETS IT ALL: Son düzlüğü 8.dönerek bekleme yapan safkan iç kulvardan etkili sprintiyle gelip son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olup kazanırken son 800 bitiriş derecesinin 0.46.64 olmasıyla formunu bulduğu görülüp ilk yarışına da ışık tutmuştur.

JACK SPARROW: 61 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan gelip son 150'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan içinden gelen Wınner Gets It All'a karşı gelemeyerek 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

MR BIG SHOT: Düzlüğü gerilerde dönerek yarışa biraz geç adapte olan safkan bariyer dibinden son 100'de güçlü atakları ile gelip 3.lüğü kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

DİSPERGATÖR: 332 gün aradan sonraki yarışını önde kabullenerek numara götüren safkan son 200'den itibaren nefes yönünden zorlanmaya başlayıp rakiplerine karşı gelemeyerek 5.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşar.

23 MART CUMARTESİ ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14/Y2) 1400Kum

FAITHFUL SPIRIT: Son düzlüğü 7.dönen safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp 200'de dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprintiyle rakiplerine son 100'de transit hakim olup farkı 6.5 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken 1.28.67 derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

FEDERICO: 61.5 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1900Kum

GÖKÇEKIZ: Bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip Erciş Güzeli'ne tam fotoda hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ERCİŞ GÜZELİ: 61.5 kilo ile yarışın önde tüm yükünü çeken safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Gökçekız'a tam fotoda baş farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

CİHANIN GÜLÜ: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip 3.lüğü kurtarırken etkili formu ve  fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

TUĞBATAY: Son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan 3.lüğü Cihanın Gülü'ne son anda kaptırarak 4.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

MELİKENUR: Son metrelere kadar verdiği mücadele ile yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Kum

TÜMER BEY: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan temposunu fotoya kadar düşürmeyip rakiplerine karşı gelerek kazanırken 1.15.76 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da adından söz ettirir.

JUNIOR ISKOCH: 223 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelip 2.liği kurtaran safkan ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

SILK SPECTRE: 70 gün aradan sonraki yarışında öndeki Tümer Bey'i kovalayan safkan rakibini yakalayamayıp 2.liği de son anda Junıor Iskoch'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

EPICENTER: En dış kulvardan son 50 metre içerisinde güçlü sprinti ile gelerek 4.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

MR RAGNER: İlk defa start aldığı yarışına iyi başlayamayıp koşuya adapte olmakta konusunda sıkıntı yaşayan safkan kendi halinde koşudan 7.ayrılırken ilk yarışını bu koşusuyla fazla kıyaslamayınız, çok daha iyi sonuç alacaktır.

GRYPHON: Makineden çıkmayıp yarışı derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1300Çim

MARTİNA: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp öndeki Noır Prıncess'e güçlü sprintiyle fotoya yakın hakim olarak kazanan safkan bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirecektir.

NOIR PRINCESS: Startla birlikte liderliği alıp koşuya tempo veren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken Martına'ya fotoya yakın geçilerek yarım boy gerisinde 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

YAVUZ SALİM: Kısa mesafede yarışa geç adapte olan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprintiyle yakın ara 3.olurken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Etkili formuyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

MY JULIETTE: Orta kulvardan son 100'de güçlü ataklarıyla gelerek koşudan 4.ayrılan safkanın fotoya canlı ve diri girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

ROSE OF ROSES: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1400Kum

GÖKÇEKURT: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla rakiplerine son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın ilk yarışında da dikkate alınmasını öneririz.

HAYATIMINCANI: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta birincilik mücadelesi veren safkan Gökçekurt'a geçilerek 1 boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat ediniz.

CALİBE YAVRUSU: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupta son 200'den itibaren mücadele veren safkan Hayatımıncanı'na baş farkıyla 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken yakın takibe alınmasını öneririz.

İKİMİZ: Yeni ilgililerinde ilk defa start alan safkan viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp son 50'de rakiplerine karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

ILGAZHATUN: Makineden 10 boy geç çıkarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan bariyer dibinden sonlarda etkili gelerek 5.olurken ilk yarışında sürpriz yapabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

BAALBEK: Yarışa biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 6.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (G3/TENDÜREK KOŞUSU) 1800Çim

TOR GOLD: Son virajı Son Of The West'in 6-7 boy gerisinde 2.dönen safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirip farkı fotoya kadar açarak fazla zorlanmadan kazanırken ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirecektir.

SON OF THE WEST: Startla birlikte liderliği alarak virajı 6-7 boy farkla üstün dönen safkan son 200'de Tor Gold'a yakalansa da 2.liği vermeyip formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

SEVERUS SNAPE: İç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü ataklarıyla gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

KOMİK KOMEDYEN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek koşuyu 4.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

ÇELİ BEZA: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 5.bitirirken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

CHARIOT: İlk çim pist yarışında makineden 3 boy geç çıkarak önünde Wolf Seyfo'nun jokeyini düşürmesinden etkilenip binicisi tarafından koşu içerisinde hiç zorlanmadan kendi halinde yarışı tamamlayan safkanın formu gayet iyi olup ilk koşusunda çok daha farklı sonuç elde eder.

WOLF SEYFO: Start çıkışında jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/D) 2100Kum

MY SARAYYERLİM: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan düzlükten sonra Donatella'ya karşı gelip farkı azaltarak gelen Real Chance'a direnerek beyaz  bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da etkili koşacak güçte bir isimdir.

REAL CHANCE: Son düzlüğü dış kulvara savrularak dönen safkan en dıştan güçlü gelip My Sarayyerlim ile arasındaki farkı eriterek koşuyu 2.tamamlarken o gelişiyle kazanabilirdi. Formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

DONATELLA: Öndeki My Sarayyerlim'i son 200'de yakalayıp başa baş mücadele veren safkan son 20 metrede dıştan gelen Real Chance'e de karşı gelemeyerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1200Kum

SKY SPY: İyi bir makine çıkışı ile yarışın liderliğini alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 2 boy farkla kazanırken 1.15.54 bitiriş derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Tümer Bey'in 1.15.76 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

SILENCE OF REALITY: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı canlı atakları öndeki Sky Spy'ı yakalamaya yetmeyip koşuyu 2.bitiren safkanın 1.15.81 bitiriş derecesiyle Maiden'dan çıkması yakındır.

MS GROLY: 132 gün aradan sonraki yarışında makineden tereddütlü çıkış yaparak son 400'de 8.durumda olan safkan iç kulvardan etkili ataklarıyla gelip 3.lüğü kurtarmasıyla ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1400Kum

DADY: Kalabalık grupta bekleme yaparak virajı gerilerde dönen safkan en dış kulvardan etkili sprintiyle gelip rakiplerine son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

RUŞEN ALİ: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

DÜNYA KRALI: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla yarışa son 100'de hakimiyetini hissettiren safkan fotoya yakın Dady ve Ruşen Ali'ye geçilerek az farkla koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

HÜKÜMHAN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek koşuyu yakın aralarla 4.bitiren safkanın ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

NAKKAŞTEPE: İç kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla 5.olan safkan ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

CAMBAZOĞLU: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşacağının izlenimlerini bırakmıştır.