24 MART PAZAR İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-2) 2100Kum

ANOTHER PLACE 184 gün aradan sonraki yarışında virajı 4.dönen safkan dış kulvardan güçlü ataklarıyla gelip Junıor Çınar'a son anda hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

JUNIOR ÇINAR: 350 gün aradan sonraki yarışında numara götürüp koşunun tüm yükünü çeken safkan dışındaki Another Place'a son anda geçilerek baş farkıyla 2.olurken ilk yarışında çok daha iyi koşar.

SEDDÜLBAHİR: Bekleme yaparak orta kulvardan ataklarına başlayan safkan aralarda kalmasından dolayı son 100 geçildiğinde en dışa açılarak zaman kaybı yaşayıp 4.olurken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1900Kum

BALKI TAY: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Oğlum Yunus'a son 50 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da iyi netice alır.

OĞLUM YUNUS: Yarışın liderliğini ilk metrelerden itibaren alarak numara götüren safkan son 50'ye kadar üstünlüğünü korurken bu metreler geçildiğinde Balkı Tay'a karşı gelemese de kolay teslim olmayıp 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında değerlendiriniz.

3.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1400Kum

EFSANEAT: Bu yarışında “Dilbağı" takısı denenip kolay tempoda virajı dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Güvenhan'a hakim olup farkı 5 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirecek güçte bir isimdir.

GÜVENHAN: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında alan safkan dışından gelen Efsaneat'a son 200'de karşı gelemese de 2.liği vermezken iyi formuyla ilk yarışında dikkat edilmelidir.

RAŞİT BABA: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 3.lüğü vermeyen safkan ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

OĞLUMHAN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-14/DHÖW/D) 1400Kum

NAZLI HİLAL: Düzlüğü 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'e gelinmeden koşuya hakim olup farkı 7 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ÖZKEHRİBAR: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde kuvvetli ataklarıyla gelerek 2.olan safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

BAL PERİSİ: Önde yarışın liderliğini yapan safkan son 200'e gelinmeden Nazlı Hilal'e yakalanıp düşen temposuyla 2.liği de Özkehribar'a kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

YÜREĞİDERİN: Makineden 7 boy geç çıkış yapınca ilk metrelerde ön grubun gerisinde kalan safkanın iç kulvardan yaptığı atakları ancak 6.olmasına yeterken ilk yarışında çok daha farklı koşar.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/ÇAKABEY KŞ.) 1400Kum

DARLÖY: Önde yarışın hakimi olan Gökçestar'ı viraj dönüldüğünde yakalayan safkan rakibine son 300'de hakim olup farkı 4 boya çıkartarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

GÖKÇESTAR: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan son 300'de Darlöy'e yakalanıp karşı gelemese de 2.liği vermeyip formda görünürken ilk yarışında değerlendiriniz.

UZUN MEHMET: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Gökçestar'ın kendisine sonlarda dışa itmesinden etkilenip 2.bitirebileceği koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında dikkat diyoruz.

TAÇSIZ KRAL: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grubu yakalamaya çalışan safkan istediği gibi artıramayarak 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-9/SMYRNA KŞ.) 1700Çim

DRAGON WINGS: Düzlüğü Dıcaprıo'nun arkasında 2.dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

DICAPRIO: Startla birlikte liderliği alan safkan son 300 geçildiğinde Dragon Wıngs'e karşı gelemese de 2.liği vermeyerek formda görünürken ilk yarışında değerlendiriniz.

HARDMET: Son virajı 7.dönerek bekleme yapan safkan orta kulvardan son 50'de geç kalan atakları ile 3.olurken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda daha farklı koşacak güçtedir.

ZORRO: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 4.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isim olduğu görülmüştür.

OĞLUM UTKUN: Dış kulvardan son 50'de etkili sprintiyle gelerek yakın aralarla koşuyu 5.bitiren safkanın fotoya canlı ve diri girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

NIKKO: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan blir ara gelir gibi olan safkan son 100 geçildiğinde dışından gelen rakiplerine karşı gelemeyerek yakın ara 6.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

THUNDER JEST: Düzlüğe ön grubun gerisinde çıkarak bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile 7.olurken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Etkili bir form yakalamasıyla ilk yarışında adından söz ettirir.

İSEN BUGA; Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 8.bitiren safkanın ilk yarışında  takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 1600Kum

YURT BAŞI: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan dışından gelen Before Or After'a fotoya kadar direnerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

BEFORE OR AFTER: Son virajı 3.dönen safkan Yurt Başı'nın dışından yaptığı ataklarıyla rakibi ile arasındaki farkı fotoya kadar yarım boya düşürüp 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında da iyi netice alır.

KOLO: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla 3.olan safkanın fotoya canlı girişiyle formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1800Çim

WEDNESDAY BUS: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde Gel Kızım'dan liderliği alarak kazanan safkan 64 gün aradan sonra gayet iyi koşup bundan sonraki yarışında da değerlendirilmelidir.

SQUEAK AND BUZZ: Bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelip Gel Kızım'dan 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında da dikkate alınmalıdır.

GEL KIZIM: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan son 200 geçildiğinde Wednesday Bus'a geçilip 2.liği de son anda Squeak And Buzz'a kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

CELENIE: 60.5 kilo ile start aldığı yarışında blekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek yakın aralarla 4.olurken ilk yarışında adından söz ettirir.

OYEN YOUR EYES: Çim pistte ilk defa koşarak bekleme yapan safkan iç kulvardan son 50'de güçlü sprintiyle gelip yetiştiremeyerek 5.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç elde eder.

CAN BELGİN: Öndeki Gel Kızım'ı ilk metrelerden itibaren kovalayan safkan son 100 geçildiğinde düşen temposuyla rakiplerine karşı gelemeyip 6.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

24 MART PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN/D) 1900Kum

THE FERİŞDAH: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 8 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

OPERETTE: Son 300'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

CHARK: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde yaptığı ataklarıyla 3.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınız.

GÜZTAY: 96 gün aradan sonra orta kulvardan yaptı ataklarıyla koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu görülmüştür.

SUNSET LOVER: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu yakın ara 5.bitiren safkanın ilk yarışında sürpriz yapabilecek güçte bir isim olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1900Çim

KESRİK AĞASI: Düzlüğü 6.dönen safkan orta kulvardan iç kulvara girerek bariyer dibinden yaptığı güçlü sprintiyle son 100'de rakiplerine hakim olup kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

FAST PILOT: Orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan içinden gelen Kesrik Ağası'na geçilerek koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

KING DAVUT: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Kesrik Ağası ve Fast Pılot'a karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında etkili formuyla adından söz ettirir.

PALM ANGEL: Dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek koşuyu Express ile atbaşı 4.tamamlayan safkan iyi formu ve fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

EXPRESS: Dış kulvardan sonlarda etkili sprintiyle gelerek koşuyu Palm Angel ile atbaşı 4.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 1200Çim

BABA DALLAS: Ön gruba yakın giderek virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Serseri Hat'a hakim olup farkı 3.5 boya çıkartarak kazanırken 1.10.18 derecesiyle ilk yarışında da etkili koşar.

GEL OGLİM: Önde yarışın liderliğini yapan Serseri Hat'ı kovalayan safkan son 100'de Baba Dallas'a yakalansa da 2.liği vermeyip formda görünürken 1.10.65 derecesiyle ilk yarışında adından söz ettirir.

TEMPESTA MIA: İç kulvardan son 100'de yaptığı güçlü ataklarıyla koşuyu 3.bitiren safkanın 1.10.81 derecesiyle formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

SERSERİ HAT: Startla birlikte liderliği alıp numara götüren safkan son 100'de rakiplerine yakalanıp koşuyu 4.tamamlarken 1.10.94 derecesiyle ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

AMADIS: Bariyer dibinden son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

YILDIRIM HANIM: Son virajı ön grubun gerisinde dönen safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile yakın ara koşuyu 6.tamamlarken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

FINALE DUTY: 161 gün aradan sonraki yarışına 3 boy geç başlayıp kısa mesafede avantaj kaybeden safkan iç kulvardan sonlarda güçlü gelerek yakın ara 7.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

MADAM ORACLE: Orta kulvardan sonlarda etkili ataklarıyla gelmesine rağmen yetiştiremeyerek koşuyu yakın aralarla 8.bitiren safkan ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç alır.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW) 1400Kum

TUMBUL SERHAN: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde ataklarına başlayıp Furkanmert ve Tekozan ile arasındaki farkı azaltarak gelip tamk fotoda kazanma başarısını gösteren safkan ilk yarışı için  de ümit vermiştir.

FURKANMERT: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 20'de Tekozan'a hakim olup kazanır gibi olmasına rağmen dışındaki Tumbul Serhan'a tam fotoda geçilerek 2.olan safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

TEKOZAN: Yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan Furkanmert'e son 20'de yakalanıp dıştaki Tumbul Serhan'a da geçilerek koşuyu az farkla 3.bitirirken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-8/A.RIZA ONGUN KŞ.) 2000Kum

PEKERİM: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan bariyer dibinden güçlü atakları ile gelip son 200'de rakiplerine hakim olarak kazanırken iyi formuyla bundan sonraki yarışında da adından söz ettirir.

ŞERDİL: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan Pekerim'e karşı gelemeyerek koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

SUPER DAY: Dış kulvardan ataklarına başlayıp içindeki Pekerim ve Şerdil'i tüm çabalarına rağmen geçemeyerek koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında daha farklı koşar.

WE ARE THE STAR: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyal yakın aralarla koşuyu 4.bitiren safkanın iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmesini öneririz.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-5) 2000Kum

ESPINOZA: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan koşuya 300'de hakimiyetini hissettirip farkı 5 boya çıkartarak kazanmasıyla formunu bulduğunu gösterirken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

REBEL KING: 126 gün aradan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar iyi mücadele vererek 2.liği vermezken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

CLYMORE: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW/D) 1800Çim

HABBE: Son 400'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Nezengül ile başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışına da ümit vermiştir.

NEZENGÜL: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'den itibaren Habbe ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoya yakın az farkla geçilerek 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

DAMLA: 89 gün aradan sonraki yarışında orta kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 3.lüğü ile formunda gelişme gösterirken ilk yarışında değerlendiriniz.