27 MART ÇARŞAMBA İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Sent.

YELE DILO: Makineden 3 boy geç çıkarak virajı 10.dönen safkan orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 100'de Çikok Ağa'ya hakim olup kazanırken 1.24.66 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Cemhan İkizler'in 1.25.22,, Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de güven vermiştir.

SERBEST HAN: Bekleme yaparak düzlüğü 9.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili sprinti ile 2.liği kurtarırken 1.24.98 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Cemhan İkizler'in 1.25.22, Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla fotoyu önde geçmesi yakındır.

ÇİKOK AĞA: Startla birlikte liderliği alıp son 100'e kadar üstün gelen safkan bu metrelerde Yele Dılo'ya yakalanıp 2.liği de Serbest Han'a kaptırarak 3.olurken 1.25.03 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Cemhan İkizler'in 1.25.22, Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

RUN FOR HOPE: İç kulvardan son 100'de güçlü ataklarıyla gelerek yakın ara 4.olan safkanın 1.25.22 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

RISING BOY: Bariyer dibinden sonlarda canlı ataklarıyla gelerek yakın ara 5.olan safkan 1.25.32 derecesiyle aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi derece elde etmesiyle takibe alınmasını öneririz.

LOWER SPIRIT: Yarışa geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de yaptığı güçlü atakları ile koşuyu 6.tamamlarken 1.25.58 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla  ilk yarışında daha farklı koşabilir.

ZAFAROV: İlk kez start aldığı yarışında dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta son 100'e kadar mücadele veren safkan fotoya yakın düşen temposuyla rakiplerine karşı gelemeyip 7.oldu. İlk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1500Sent.

CİDALI KENAN: Yarışın liderliğini düzlüğe çıkıldığında alan safkan son 200'de Hızlı Ayak ile başa baş mücadele verip rakibine burun farkıyla hakim olarak kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

HIZLI AYAK: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de Cidalı Kenan ile başa baş mücadele veren safkan rakibine az farkla geçilerek koşudan 2.ayrılırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

ÇELİK MURAT: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla koşuyu 3.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

YENİSİSTEM: Makineden 5 boy geç çıkarak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan dış kulvardan yaptığı güçlü atakları ile 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. İlk yarışında değerlendiriniz.

YELBEĞEN: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 200 geçildiğinde gerçekleştirdiği ataklarıyla koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (SATIŞ-3) 1500Sent.

EXPECTANCY: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp 3.5 boy farkla kazanırken 1.30.18 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da etkili sonuç elde eder.

LUMINESCENCE: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Expectancy'i yakalayamasa da 2.liği vermezken formunda gelişmeler görülmesi ile takibe alınız.

PRINCESS KHAN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Lumınescence ile ikincilik mücadelesi veren safkan boyun farkıyla gerisinde koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında adından söz ettirir.

ELİMİNATÖR: Son 800'de pistin dışına savrularak öndeki mücadeleden koparak koşuyu kendi halinde 8.bitiren safkanın ilk yarışını bu koşusuyla kesinlikle ölçü almayınız, çok daha iyi netice elde edecektir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Sent.

CEMHAN İKİZLER: İlk defa start aldığı yarışına ön grupta başlayıp virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla Amadeus'a son anda hakim olarak kazanırken 1.25.22 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AMADEUS: 74 gün aranın ardından önde numara götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Cemhan İkizler'e fotoda geçilerek yarım boy farkla 2.olurken 1.25.30 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında daha farklı koşar.

SERDARI EKREM: 102 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar Amadeus ve Cemhan İkizler ile iyi mücadele verip yakın ara 3.olurken 1.25.47 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Mad Runner'ın 1.25.73 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında çok daha farklı netice alabilir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14/D) 1400Sent.

MARIE CURIE: Düzlüğü 5.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili atakları ile gelip son 100'de rakiplerine hakim olarak kazanırken iyi formuyla bundan sonraki yarışında da dikkat edilmelidir.

DARK BREEZE: 95 gün aradan sonraki yarışında son 400'e 6.durumda giren safkan dış kulvardan güçlü ataklarıyla gelip Marıe Curıe'nin yarım boy gerisinde koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında çok daha farklı koşar.

TİZY: Ön gruba yakın giderek viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan mücadelesini fotola kadar sürdürerek 3.olurken ilk yarışında değerlendirilmelidir.

NARMANLI ELİF: Bekleme yaparak yarışa adapte olmakta geciken safkan iç kulvardan son 100 geçildiğinde etkili sprinti ile gelip koşuyu yakın ara 4.bitirirken yakaladığı formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

RAIN WATER: Jokeyini düşürerek koşuyu derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/ÇORLU BLD.BŞKL. KŞ.) 2000Sent.

FEDAİ: Son 400'den itibaren orta kulvardan ataklarına başlayıp dışındaki Niğbolu ile son 200 geçildiğinde başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine hakim olup kazanırken iyi formuyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

NİĞBOLU: En dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde Fedai ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında yine adından söz ettirir.

SOYDERE: İç kuvlardan yaptığı ataklarıyla Fedai ve Niğbolu'yu yakalayamamasına rağmen 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığı tespit edilen safkan yakın takibe alınmalıdır.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Sent.

SANCAR: Son virajı 3.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp son 200'de Duman ile verdiği birincilik mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanırken 1.31.79 bitiriş derecesiyle bundan sonraki yarışında da dikkat edilmelidir.

DUMAN: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'den itibaren Sancar ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine fotoaya yakın karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

BANA MÜSADE: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken yakın takibe alınmasını öneririz.

LEONİDAS: Bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 4.lüğü kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2200Sent.

TIMELORD: Ön tarafta boş kalınca istediği tempoyu bularak virajı 10 boy farkla üstün dönen safkan rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmayıp kazanırken 2.14.84 derecesiyle pist ve mesafe rekoru kıran safkan ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KOCA SEYİD: Son virajı 10 boy farkla üstün dönen Tımelord ile arasındaki farkı orta kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar ancak 5 boya  düşürerek 2.olan safkan iyi formuyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

OKLAHOMA: Dış kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Sent.

MAD RUNNER: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan etkili sprintiyle gelip rakiplerine son 100'de hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

HAGRID: Üç ay aradan sonra start aldığı yarışında virajı 10.dönen safkan dış kulvardan yaptığı güçlü sprintiyle 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken ilk yarışında çok daha farklı koşacat güçte bir isimdir.

LIFEGUARD: Yarışa ön grupta başlayıp orta kulvardan son 300'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen Mad Runner'a son 100'de geçilip 2.liği de Hagrıd'e son anda  kaptırarak 3.olurken ilk yarışında acele etmediği taktirde çok daha iyi koşar.

PRENS KAYRA: İç kulvardan yaptığı canlı ve diri ataklarıyla koşuyu yakın aralarla 4.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

27 MART ÇARŞAMBA ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

KING TATAR: 105 gün aradan sonraki yarışında önde numara götüren safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp 9 boy farkla zorlanmadan kazanırken 1.32.50 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Korfalı'nın 1.32.77 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

SEA PIRATE: İlk defa start aldığı yarışında orta kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayıp 2.lik elde eden safkanı bundan sonraki yarışında mutlaka değerlendiriniz.

ENGADIN: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan tüm çabalarına rağmen Sea Pırate'yi yakalayamayıp 3.olurken ilk yarışında dikkat ediniz.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖ/D) 1800Kum

ERVANAZ: Yarışın liderliğini son 600'de alan safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyup rakiplerini yanına yaklaştırmadan kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

BEYAZ GÖLGE: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan Ervanaz'ı yakalayamayıp koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında etkili formuyla takibe alınmalıdır.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17) 1900Kum

SHADOW MAN: Son düzlüğü öndeki Magıc Boom'un arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 100'de hakim olup farkı 6 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

MAGIC BOOM: Yarışın liderliğin ilk metrelerden itibaren ele geçiren safkan dışından gelen Shadow Man'e son 100'de karşı gelemese de 2.liği ile formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-5/D) 1800Kum

LLEVAME CONTIGO: Son virajı Frejya'nın arkasında ikinci dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 200'de hakimiyetini hissettirip farkı 7.5 boya çıkartarak kazanırken fazla zorlanmadığı görülmesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

FREJYA: 61 kilo ile yarışı önde kabullenip numara götüren safkan son 200'de Llevame Contıgo'ya yakalanıp karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

POWERFUL GIRL: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde kuvvetli ataklarıyla gelip son 50'de orta kulvara açılarak koşuyu 3.tamamlayan safkan o gelişiyle 2.olabilirdi. Formu iyi olması ile ilk yarışında adından söz ettirir.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/SURUÇ KAYMAKAMLIĞI KŞ.) 1900Kum

YAROVA: 1400 startından itibaren aldığı liderliği fotoya kadar koruyup rakipleriyle arasındaki farkı düzlüğe çıkıldıktan sonra açarak kazanan safkanın yakaladığı formuyla ilk yarışında da söz sahibi olabileceği görülmüştür.

ŞANSLI ENES: Son viraj dönüldüğünde en dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Yarova'nın farkı açıp birinciliği garantilemesiyle koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

6.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

KORFALI: Son düzlüğü 11.durumda dönerek ön grubun oldukça gerisinde kalan safkan dış kulvardan müthiş sprinti ile gelip rakiplerine son 20'de hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

KEEP GOING: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Lord Of The Black ile arasındaki farkı son 50'de azaltan safkan dıştan gelen Korfalı'ya karşı gelemeyerek koşudan 2.ayrıldı. Formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

LORD OF THE BLACK: 1000 startı geçildiğinde yarışın liderliğini alarak son 200'de 5 boy farkla üstün olan safkan fotoya yakın düşen temposu ile rakiplerine karşı gelemeyip 3.olurken ilk yarışında biraz daha sabırlı davranması durumunda daha farklı sonuç elde eder.

SUPER ALEX: 99 güan aradan sonraki yarışında bariyer dibinden etkili sprinti ile gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkan o gelişiyle 3.olabilirdi. İlk yarışında çok daha farklı koşacak güçte olup dikkat edilmelidir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 1400Kum

İLKAYOĞLU: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Dumrul ile arasındaki farkı her geçen metrede azaltarak fotoya yakın hakimiyetini hissettirip kazanan safkan ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

DUMRUL: Yarışın liderliğini startla birlikte alarak virajı 7 boy farkla üstün dönen safkan içinden gelen İlkayoğlu'na fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında yakaladığı formuyla yine etkili koşar.