05 NİSAN CUMA İZMİR ŞİRİNYER HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (SATIŞ-2/DHÖW) 1200Kum

TAMARİ: İlk 200 metre geçildikten sonra liderliği alıp koşuya tempo veren safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp 6 boy farkla fazla zorlanmadan kazanırken 1.22.82 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

NEDİMİNOĞLU: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Tamari'nin farkı açıp birinciliği garantilemesiyle boşlukta koşuyu 2.bitirirken 1.23.91 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1800Çim

WARRIOR CAT: Startla birlikte liderliği alarak numara götüren safkan içinden farkı azaltarak gelen Cool Power'ın tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelip kazanırken 1.53.43 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Tyatır'ın 1.53.45, Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

COOL POWER: Dış kulvardan ataklarına başlayıp öndeki Warrıor Cat'i yakalamaya çalışan safkan son 50'de rakibinin içinden sprintini devam ettirip 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken 1.53.57 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla yakın takibe alınmalıdır.

PERFECT ILLUSION: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 1800Çim

GÜNYELİ: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan viraj dönüldüğünde rakiplerinin sıkı markajına rağmen üstünlüğünü koruyup Selcan Hatun'a karşı gelerek boyun farkıyla kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

SELCAN HATUN: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Günyeli ile arasındaki farkı fotoya kadar boyuna düşürüp 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

ŞİNTAY: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Günyeli'yi yakalamaya çalışıp farkı azaltarak gelen safkan içerdeki Selcan Hatun'a 2.liği ed kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

SEMBOL TAY: Aşırı bekleme yaparak düzlüğü 9.dönen safkan ve 200'de halen 7.durumda olan safkan dış kulvardan sonlarda iyi gelmesine rağmen yetiştiremeyip 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

ÖZÜMCAN: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 5.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1200Çim

BEULIEU: 76 gün aradan sonraki yarışında viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayan safkan daha sonra orta kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprinti ile son 100'de Rotasız Kaptan'a hakim olup kazanırken 1.10.59 derecesiyle ilk yarışında da dikkat diyoruz.

ROTASIZ KAPTAN: Yarışın liderliğini startla birlikte alarak numara götüren safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken Beulıeu'ya bu metrelerde karşı gelemeyerek 1.10.87 derecesiyle 2.olurken formunu bulmaya başlamasıyla takibe alınız.

DR AZİZ: 153 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de etkili sprinti ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

BIG GAMBLE: İç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek yakın aralarla koşudan 4.ayrılan safkanın ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

HIPPIE WINNER: Son düzlüğe ön grubun gerisinde çıkan safkan dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken fotoya canlı girişiyle dikkat çekip ilk yarışında takibe alınız.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1800Çim

TYATIR: Son virajı 4.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla ön grupla arasındaki farkı azaltıp daha sonra orta kulvara açılarak gerçekleştirdiği sprinti ile son 50'de rakiplerine hakim olarak kazanırken 1.53.45  derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat ediniz.

ASİLİKOM: Orta kulvardan son 200'den etkili ataklarıyla gelen safkan 2.liği kurtarıp formunu bulmaya başladığını belli ederken 1.54.15 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınmalıdır.

BORN WITH GRACE: 81 gün aradan sonra start aldığı yarışında son 300'de 6.durumda olan safkan en dış kulvardan etkili sprintiyle gelip 3.olurken 1.54.16 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında çok daha farklı sonuç elde eder.

PREMIER POWER: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar verdiği mücadele ile dikkat çeken 4.lük elde ederken 1.54.26 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

BIG BAD WOLF: Dört gün arayla start aldığı yarışını ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan rakiplerine son 200'de yakalanıp fotoya kadar düşen temposuyla 5.olurken 1.54.32 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla  ilk yarışında daha farklı koşabileceği not edilmiştir.

PEHLİVAN KIZIM: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 50'de güçlü atakları ile gelerek yakın ara koşudan 6.ayrılırken 1.54.41 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Naldöken Rüzgarı'nın 1.54.56 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-6/DHÖW) 1900Çim

ŞIKTURBO: 1000 startı geçildiğinde yarışın liderliğini alarak virajı üstün dönen safkan rakipleriyle arasındaki farkı 7 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanırken bu formuyla koşacağı ilk yarışına da ışık tutmuştur.

COLEGA: Bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki Şıkturbo'nun farkı açıp birinciliği garantilemesiyle 2.liği kurtarırken ilk yarışında etkili formu ile değerlendiriniz.

BAY TURBO: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde canlı ataklarıyla gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/D/OSMAN AKSOY KŞ.) 1400Kum

ADA KIZI: Son virajı Lady Miram'ın arkasında 2.dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibini 200'de yakalayıp verdiği mücadeleden son 50'de hakimiyetini hissettirerek 2.5 boy farkla kazanırken 1.27.07 derecesiyle ilk yarışında da dikkat ediniz.

LADY MİRAM: Startla birlikte numarayı ele geçiren safkan son 200'de dışından gelen Ada Kızı'na yakalanıp verdiği mücadeleden fotoya 50 metre kala rakibine karşı gelemeyerek 2.olurken 1.27.41 derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

KIZIM ÇINAR: Makineden 4 boy geç çıkarak koşuya dezavantajlı başlayan safkanın dış kulvardan sonlarda yaptığı atakları 3.olmasına yeterken iyi formuyla ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-7/TSYD İZMİR ŞUBESİ KŞ.) 1900Kum

BATMAN ÇOCUĞU: Son 400 geçildiğinde dış kulvardan ataklarına başlayan safkan öndeki Yurt Başı ile arasındaki farkı azaltarak gelip rakibine son 100'de hakim olarak kazanırken uzun mesafelerde ileride adından söz ettirecek güçte bir isim olduğunu belli etmiştir.

KING DEVIL: Son 200'de orta kulvardan iç kulvara geçerek gerçekleştirdiği etkili atakları ile 2.liği Yurt Başı'ndan kurtaran safkanın iyi formuyla ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

YURT BAŞI: Koşuyu ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken dışından gelen Batman Çocuğu'na bu metrelerde geçilip 2.liği de Kıng Devıl'e kaptırarak 3.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1800Çim

NALDÖKEN RÜZGARI: Bekleme yaparak son 200'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü gelip Kızıl Tegin ile birbirlerini sürükleyerek gerçekleştirdiği sprinti ile fotoda kazanma başarısını gösterirken ilk yarışında da dikkat ediniz.

KIZIL TEGİN: Son düzlüğü ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan sonlarda Naldöken Rüzgarı ile birbirlerini sürükleyerek gerçekleştirdiği güçlü sprintiyle yakın ara koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında değerlendiriniz.

TOROS EXPRESS: 63 gün aradan sonra iç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de koşuya hakimiyetini hissettiren safkan dışından gelen iki rakibine fotoya yakın geçilerek az farkla 3.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

REMZİYENİN OĞLU: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ROİ BEY: Yarışa ön grupta başlayıp son 600'den itibaren dış kulvarları biraz fazla dolaşan safkan buna rağmen fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 6.lığı ile formunda gelişme gösterirken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

05 NİSAN CUMA ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1600Sentetik

AKINLARBEYİ: Son düzlüğe 6.çıkarak bekleme yapan safkan orta kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 100 geçildiğinde Escanor'a hakim olup kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

ESCANOR: Yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan üstünlüğünü son 100'e kadar korurken bu metreler geçildiğinde Akınlarbeyi'ne karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında iyi formuyla dikkate alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖ/Y2) 2100Sentetik

BERTAN BİR: Yarışın liderliğini son 600'de ele geçiren safkan dışından gelen Zeybek Ağa'nin tüm ataklarına karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ZEYBEK AĞA: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp Bertan Bir'in dışından gelen safkan rakibini yakalayamayıp boşlukta koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 1400Kum

MARIE LU: Önde yarışın liderliğini yapan Zephyr West'i kovalayan safkan dışından yaptığı ataklarıyla rakibine son 100'de hakimiyetini hissettirip farkı 5 boya çıkartarak fazla zorlanmadan kazanmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ZEPHYR WEST: İlk metrelerden itibaren liderliği alan safkan kendisini kovalayan Marıe Lu'ya son 100'de karşı gelemese de 2.liği vermezken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

MY ORPHAN: Bariyer dibinden ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde dış kulvara açılarak mücadelesini sürdüren safkan bugün için 2.olabileceği yarıştan zaman kaybı yaşamasıyla 3.ayrılırken ilk yarışında daha iyi netice elde eder.

FLYING MAN: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

4.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 1400Kum

UZUN MEHMET: Son virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 200'de hakimiyetini hissettirip 4.5 boy farkla kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

KAZANCI: Son 400'de 6.durumda olan safkan bariyer dibinden etkili ataklarıyla gelip 2.liği Power Of Quatro'dan kurtarırken iyi bir form yakalaması ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

POWER OF QUATRO: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan içinden gelen Kazancı'ya 2.liği son anda kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

BABA ZAMAN: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan özellikle son 100'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla 4.olurken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında etkili formu ile mutlaka değerlendiriniz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Sentetik

STORM BLOOD: Yarışa ilk metrelerden itibaren ön grupta başlayan safkan bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 400 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanırken 1.40.11 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Oğlum Mustafa'nın 1.40.45 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

KING FATİH: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili atakları ile koşuyu 2.bitiren safkanın bu formuyla Maiden'dan çıkmasının yakın olduğunu söyleyebiliriz.

GOLDEN SNITCH: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla 3.lüğü kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

BOLDİ: Yarışa biraz geç adapte olan safkan orta kulvardan son 100 geçildiğinde kuvvetli sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8) 2000Kum

JEFE DE JEFES: Öndeki Masterclassman'i sıkı markaja alarak yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde rakibinden devralan safkan dışından gelen Raınbow Storm'a karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

RAINBOW STORM: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip Jefe De Jefes ile arasındaki farkı fotoya kadar biraz azaltarak koşuyu 2.tamamlarken yakaladığı formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

MASTERCLASSMAN: Yarışı önde kabullenen safkan Jefe De Jefes'in kendisini sıkı markaja almasıyla fazla boş kalmayıp virajda rakibine üstünlüğü kaptırırken Raınbow Storm'a da karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrıldı. İlk yarışında daha farklı sonuç elde eder.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-21) 1400Sentetik

CONTINIOUS: Bekleme yaparak virajı 5.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip son 100 geçildiğinde rakiplerine hakim olarak kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

BRAVE THE STORM: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar başa baş birincilik mücadelesi verip Contınıous'a tam fotoda burun farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

BRIGHT FIRE: Bariyer dibinden son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığı görülüp yakın takibe alınmalıdır.

SOUND OF HEART: Öndeki Persıan Rose'u erken kovalayıp süratine ayak uydurunca son 100 geçildiğinde rakiplerine karşı gelemeyerek düşen temposuyla 5.olan safkan ilk yarışında acele etmediği taktirde daha iyi sonuç elde eder.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (KV-8/DHÖW/ADRASAN KOYU KŞ.) 1600Sentetik

O BİR ÇELİK: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenerek numara götüren safkan düzlükten sonra kendisini yakalamaya çalışan Bay Taylan'a karşılık verip dışından gelen Aktaşkaya'ya direnerek kazanırken ilk yarışında da etkili olur.

AKTAŞKAYA: Dış kulvardan yaptığı canlı atakları O Bir Çelik'i yakalamaya yetmese de 2.liği Bay Taylan'dan kurtarıp sahip bulunduğu etkili formunu koruduğu görülen safkan ilk yarışında adından söz ettirir.

BAY TAYLAN: Son düzlüğe çıkıldığında O Bir Çelik'i bir ara yakalar gibi olmasına rağmen istedigi gibi devam ettiremeyip 2.liği de dışından gelen Aktaşkaya'ya kaptırarak koşudan 3.ayrılan safkan ilk yarışında iyi formuyla daha iyi sonuç elde eder.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1600Sentetik

OĞLUM MUSTAFA: İlk metrelerden itibaren yarışı önde götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp rakiplerine karşı gelerek kazanmasıyla ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

BONİTO: Yarışa biraz geç adapte olarak son 400'e 6.giren safkan iç kulvardan dış kulvara açılarak gerçekleştirdiği atakları ile koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

DALLAS GIRL: Son viraj dönüldüğünde öndeki Oğlum Mustafa'nın dışından ataklarına başlayan safkan rakibini atlayamayıp 2.liği de Bonito'ya kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

ŞAHİN ALP: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grubu yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

QUEEN ARTEMİSA: Son virajı ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç alır.

THE SHOCKING: Orta kulvardan son 100 geçildiğinde etkili sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 6.bitiren safkanın bugün için biraz geç kaldığı görülüp ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda daha iyi sonuç elde edebilir.