06 NİSAN CUMARTESİ İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 2000Sent.

MAGNETIC STORM: Uzun mesafede yarışı önde götüren safkan düzlüğe çıkıldıktan sonra temposunu bozmayıp Nos Pasaran'a fotoya kadar karşı gelerek kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

NO PASARAN: Son virajı öndeki Magnetıc Storm'un 10 boy gerisinde dönen safkan dışından yaptığı ataklarıyla farkı fotoya kadar 1.5 boya düşürüp 2.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

RUN FOR HOPE: Öndeki Magnetıc Storm'u kovalayan safkan rakibiyle arasındaki farkı düzlükten sonra azaltamayıp No Pasaran'a da karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

SERBEST HAN: 61 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan sonlarda dış kulvardan etkili ataklarıyla gelerek 4.olurken o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. İlk yarışında daha farklı koşacak olup dikkat edilmelidir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1400Sent.

EL AUDAZ: Öndeki Panagea'i kovalayan safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla rakibini son 150'de yakalayıp verdiği başa baş mücadeleden boyun farkıyla kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

PANAGEA: 189 gün aradan sonraki yarışında önde numara götüren safkan son 150'de El Audaz'a yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine boyun farkıyla geçilerek 2.olurken bundan sonra adından sıkça söz ettirir.

PILOTS BOY: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelip 3.olurken fotoya canlı girişiyle formda görünüp yakın takibe alınmalıdır.

WHITE KHAN: 267 gün aradan sonraki yarışında viraj dönüldükten sonra iç kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grubu yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşar.

JACK SPARROW: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla ön grupta iyi mücadele vererek yakın aralarla koşuyu 5.bitiren safkanın formu gayet iyi olup ilk yarışında dikkat edilmelidir.

HARLAN DRAKA: Bariyer dibinden sonlarda etkili sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 6.tamamlayan safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.

WINNER GETS IT ALL: Düzlüğe grubun gerisinde çıkarak bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla 7.olurken ilk yarışında geç kalmazsa çok daha farklı sonuç alacak güçtedir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW/D) 2100Sent.

GELİBOLU RÜZGARI: Son virajı 6.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ÇAĞLAYANŞELALE: İç kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek 2.olan safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

SUBİKE: Son düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan ataklarına başlayan safkan içinden gelen Çağlayanşelale'ye fotoya yakın geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 2000Sent.

COOKIE DOUGH: Düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan temposunu yükselterek yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan Rulıng Lady'e fotoya kadar direnerek kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

RULING LADY: Orta kulvardan yaptığı atakları Cookıe Dough'u yakalamaya yetmese de fotoya kadar iyi mücadele vererek 2.liği ile formda görünen safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

STASERA: Rakiplerine göre biraz ağır kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprintiyle gelip Cookıe Dough ve Rulıng Ladyi ile arasındaki farkı eriterek 3.olurken o gelişiyle 50 metre daha olsa farklı sonuç alabilirdi. Yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili koşar.

5.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1500Sent.

UÇANKUTLUTAY: Startla birlikte liderliği alan safkan temposunu hiçbir metrede bozmayıp rakiplerini yanına yaklaştırmadan 5 boy farkla kazanırken 1.39.30 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat diyoruz.

HIZLI AYAK: Dış kulvardan yaptığı atakları öndeki Uçankutlutay'ı yakalamaya yetmese de 2.liği kurtarıp fotoya canlı girişiyle yakaladığı formunu koruduğu görülen safkan ilk yarışına da ışık tutmuştur.

KRALBATUR: Makineden 4 boy geç çıkarak avantaj kaybeden safkan iç kulvardan ataklarına başlayıp tüm çabalarına rağmen Hızlı Ayak'ı geçimeyerek koşudan 3.ayrılırken bugün için düzgün çıkabilse 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında etkili formu ile değerlendiriniz.

YENİSİSTEM: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de kuvvetli atakları ile gelerek yakın aralarla 4.olurken o gelişiyle daha iyi sonuç alabilirdi. Yükselişe geçen bir isim olup ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2200Sent.

GIATRES: Öndeki Tanyıldız'ı kovalayan safkan rakibini düzlüğe çıkıldıktan sonra yakalayıp son 300'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken 7 boy fark yapıp fazla zorlanmadığı görülmesiyle ilk yarışı için de ümit vermiştir.

TANYILDIZ: Önde yarışı forse eden safkan son 300'de Gıatres'e yakalanıp karşı gelemese de 2.liği vermezken formunda gelişmeler görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

EKO BABA: Orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 3.tamamlayan safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

MİRA LİNDA: Rakiplerine göre ağır kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda etkili gelerek 4.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

ÇAKIRLAR: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 5.tamamlarken o gelişiyle çok daha iyi sonuç alabilirdi. Formunu bulmaya başlamasıyla takibe alınmasını öneririz.

06 NİSAN CUMARTESİ ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1300Çim

ALTIN NİGAR: Son 400'de 5.durumda olan safkan en dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de rakiplerine hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

KARAKAŞMEMO: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de ön grubu yakalayıp başa baş mücadele veren safkan Altın Nigar'a karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

BEŞİRAĞA: Son 400'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuyu 3.bitirirken formunu bulmaya başlamasıyla ilk yarışında değerlendirilmelidir.

2.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (SATIŞ-2) 1900Kum

LE ROI DANSE: Dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan 200'e gelinmeden rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanırken farkı fotoya kadar açmasıyla bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

ALAGİDİN: Son düzlüğü 6.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan sonlarda kuvvetli sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ONİKS: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 200'e gelinmeden Le Roı Danse'a yakalanıp 2.liği de Alagidin'e kaptırarak 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1400Kum

HAMASET: Son düzlüğü 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 300'de koşuya hakimiyetini hissettirip 4 boy farkla kazanarak formunu bulduğunu gösterirken 1.28.35 bitiriş derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

JOHN BALEYCORN: 217 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan son 200'de etkili ataklarıyla gelerek 2.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

AEGEAN TOUCH: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın formunda gelişmeler görülüp ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

ANADOLU KASIRGASI: 347 gün aradan sonraki yarışında iç kulvara girerek bariyer dibinden son 200'de etkili ataklarıyla gelen safkan 4.lüğü ile gayet iyi koşarken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1300Çim

KÖMÜRHANBEY: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken 1.27.38 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Ertuğbeyi'nin 1.27.59, Altın Nigar'ın 1.28.42 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

BOĞAZINBOĞASI: Son 400'de 7.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili sprinti ile koşuyu 2.tamamlayıp fotoya canlı girişiyle formunu bulmaya başladığını belli ederken yakın takibe alınmasını öneririz.

SIZIRLI YİĞİT: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan dışından gelen Boğazın Boğası'na karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

GÜÇLÜBEY MAVİSİ: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1300Çim

INVITABLE: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alan safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp 3 boy farkla kazanırken 1.17.46 derecesiyle ilerki yarışlarında adından söz ettirmeye devam eder.

MY JULIETTE: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın fotoya canlı girişiyle formda olduğu görülüp ilk yarışında değerlendiriniz.

LAST SHOT: 153 gün aradan sonraki yarışında düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki My Julıette'e karşı gelemeyerek 3.olurken bundan sonraki yarışlarında adından sıkça söz ettirecek güçte bir isimdir.

EL LORD: Son 50'de orta kulvardan iç kulvara geçerek bariyer dibinden yaptığı güçlü sprinti ile koşuyu 4.tamamlayan safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

DOĞAN UMUT: Öndeki Inevıtable'ı kovalayan safkan rakibini yakalayamayıp sonlarda düşen temposuyla geriden gelen rakiplerine de karşı gelemeyerek koşuyu 5.bitirirken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

BOUCHERON: Yarışa adapte olmakta geciken safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek yakın aralarla koşuyu 6.tamamlarken ilk yarışında sprint mesafesini kısaltması durumunda devreye girecek güçtedir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖ) 1300Çim

HATTAT: Son virajı 6.dönen safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla Balbalam ile son 100'de başa baş birincilik mücadelesi verip rakibine hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

BALBALAM: 139 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Hattat ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine az farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında çok daha iyi sonuç alır.

KIRATKIZI: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan 3.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösterirken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

KASAP ENDER: Son 200'de 10.durumda olan safkan en dış kulvardan yaptığı güçlü sprinti ile 4.lüğü son anda kurtarıp fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında takibe alınız.

GUBAZ: Yarışa ön grupta başlayan safkan sonlarda rakiplerine karşı gelemese de fotoya kadar mücadelesini sürdürerek yakın aralarla 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16/D) 2000Kum

KARSAMBAÇ: Son 300'de 3.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla son 50'de rakiplerine hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat diyoruz.

AMELİA: 154 gün aradan sonraki yarışında viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Sıestra'yı yakalasa da Karsambaç'a karşı gelemeyerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında çok daha iyi sonuç elde eder.

SIESTRA: Yarışı ön tarafta kabullenerek yüksek tempo veren safkan virajı 10 boy farkla üstün dönerken son 100'de rakiplerine yakalanarak 3.oldu. İlk yarışında fazla acele etmediği taktirde çok daha iyi sonuç elde eder.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Kum

BAŞYAPIT: Yarışın liderliğini son düzlüğe çıkıldığında alan safkan üstünlüğünü fotoya kadar koruyup kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

KARACABEY ŞAHI: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan 2.liği Karakurt Beyi'nden kurtarıp formda görünürken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

KARAKURT BEYİ: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki Karacabey Şahı'na karşı gelemeyerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1300Çim

ERTUĞBEYİ: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp dışından gelen Demir Şövalye'ye fotoya kadar direnerek kazanırken 1.27.59 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Altın Nigar'ın 1.28.42 derecesinden daha iyi olmasıyla takibe alınız.

DEMİR ŞÖVALYE: Öndeki Ertuğbeyi'nin dışından yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmese de 2.liği ile formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmalıdır.

10.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Kum

UĞURLAR: Dört gün arayla start aldığı yarışında dış kulvardan son 400'den itibaren ataklarına başlayan safkan rakiplerine fotoya yakın hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

DÜNYA KRALI: İç kulvardan ataklarına başlayıp bariyer dibinden gelerek Pamukcu ile arasındaki farkı sonlarda azaltan safkan dıştaki Uğurlar'a fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Formu gayet iyi olup ilk yarışında değerlendiriniz.

PAMUKCU: İç kulvardan son 200'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken Uğurlar ve Dünya Kralı'na fotoya yakın geçilerek az farkla koşudan 3.ayrıldı. Etkili formu ile ilk yarışında dikkat diyoruz.

BELALI TUMBUL: İlk metrelerden itibaren ön grupta giden safkan rakiplerine fotoya yakın yakalanarak koşuyu 4.tamamlarken ilk yarışında etkili formu ile dikkate alınmasını öneririz.

OĞLUMBENİM: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 100 geçildiğinde güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.