09 NİSAN SALI ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

THE GREAT KHAN: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettirerek farkı 4 boya çıkartıp rakiplerini yanına yaklaştırmadan kazanan safkanın fazla zorlanmadığı görülüp 1.30.41 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sevnçli'nin 1.31.16 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

JUNIOR ISKOCH: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği Chıllı Charlıe'den kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğunu söyleyebiliriz.

CHILLI CHARLIE: 101 gün aradan sonra iç kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan son ana kadar 2.durumdayken Junıor Iskoch'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 1900Kum

AŞKARTAY: 62 kilo ile start aldığı yarışında öndeki Akdağ Fırtınası'nın dışından ataklarına başlayıp rakibiyle giriştiği başa baş birincilik mücadelesinden son 50'de hakim olarak kazanan safkan ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AKDAĞ FIRTINASI: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan Aşkartay'a son 200'de yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden fotoya 50 metre kala geçilerek koşuyu 2.tamamlarken bugün için uzun mesafede gayet iyi koşup ilk yarışında da dikkat diyoruz.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 1900Kum

MAMBA MENTALITY: Grubun en gerisinde giderek virajı 7.dönen safkan dış kulvardan iç kulvara girerek yaptığı güçlü sprinti ile Dream Of Honour'a tam fotoda hakim olup kazanırken ilk yarışı için de ümit vermiştir.

DREAM OF HONOUR: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çeken safkan viraj dönüldüğünde Faıthful Spırıt'e yakalansa da mücadeleden hiçbir metrede kopmayıp rakibiyle başa baş gelirken içindeki Mamba Mentalıty'e tam fotoda geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Yakaladığı formu ile ilk yarışında etkili koşar.

FAITHFUL SPIRIT: Öndeki Dream Of Honour'u boş bırakmamak için rakibini erken markaja alıp düzlüğe çıkıldığında liderliği ele geçiren safkan sonlara kadar başa baş mücadele verip yakın ara 3.olurken ilk yarışında fazla acele etmediği taktirde daha iyi sonuç alır.

ARSİYAN: 61 kilo ile start aldığı yarışında en dış kulvardan ataklarına başlayan safkan yakın aralarla 4.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

BATI KASIRGASI: İç kulvardan son 200 geçildiğinde canlı atakları ile gelerek yakın aralarla koşuyu 4.bitiren safkanın ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1400Kum

KNIGHT OF THE ROAD: Son düzlüğe çıkıldığında öndeki God Of War'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibine son 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip farkı 2.5 boya çıkartarak kazanırken 1.29.18 derecesiyle ilk yarışında da etkili koşar.

GOD OF WAR: Yarışın ilk 300 metresi geçildikten sonra liderliği alan safkan dışından gelen Knıght Of The Road'a son 200 geçildiğinde karşı gelemese de boşlukta 2.olurken 1.29.64 derecesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

DEMSEY: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

SEVİNÇLİ: Bekleme yaparak virajı 6.dönen safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip The Puıssant'a fotoya yakın hakim olarak baş farkıyla kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

THE PUISSANT: Yarışa son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Sevinçli'ye tam fotoda baş farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

ŞAH BABA: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayan safkan istediği gibi artıramayıp koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

SUPER ALEX: Bariyer dibinden yaptığı etkili ataklarıyla koşuyu yakın ara 4.bitiren safkanın fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

GRANDE STORM: Dış kulvara saparak yarışı derecesiz bitirmiştir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-7/SARIÇAM BLD.BŞKL. KŞ.) 2200Kum

ŞANLITAY: Temposunu viraj dönüldüğünde yükselterek iç kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya son 400'de hakimiyetini hissettiren safkan rakiplerine fotoya kadar direnerek kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da dikkat diyoruz.

BLENDE RENDE: Yarışın hakimi olan Şanlıtay'ın dışından son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Sharp Glass'a 2.liği vermeyip fotoya canlı girişiyle dikkat çekerken ilk yarışında değerlendiriniz.

SHARP GLASS: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar başa baş mücadele eden safkan yakın aralarla koşuyu 3.tamamlayıp etkili formunu koruduğunu gösterirken ilk yarışında adından söz ettirir.

REBEL KING: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan yakın aralarla koşuyu 4.tamamlayıp formda görünürken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1800Çim

QUEEN PROTEO: Kum piste alınan yarışta virajı önde koşunun üstünü olan Adamant Warrıor'un 5 boy gerisinde dönen safkan dış kulvardan etkili sprinti ile gelip rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

ADAMANT WARRIOR: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Queen Proteo'ya yarım boyla geçilip 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

8.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1400Kum

KILIÇ İBO: Yarışı ön tarafta kabullenerek numara götüren safkan son 300'de Ömürünoğlu'na yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden rakibine fotoya kadar direnerek yarım boy farkla kazanırken ilk yarışına da ışık tutmuştur.

ÖMÜRÜNOĞLU: Öndeki Kılıç ibo'yu kovalayıp son 300'de rakibini yakalayarak başa baş mücadele veren safkan tüm çabalarına rağmen geçemeyip yarım boy gerisinde 2.olurken iyi formuyla ilk yarışında dikkat ediniz.

SER ŞÖVALYE: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

PUCCA: Startla birlikte yarışın liderliğini alan safkan rakiplerini hiçbir metrede yanına yaklaştırmayıp 6.5 boy farkla kazanırken 1.28.71 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sevinçli'nin 1.31.16 derecesinden çok daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

EL KİNG: Bekleme yaparak son 400'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan etkili sprintiyle gelip 2.liği kurtarırken 1.29.84 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sevinçli'nin 1.31.16 derecesinden çok daha iyi olmasıyla yakın takibe alınmalıdır.

EPICENTER: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla ikincilik mücadelesi veren safkan dışından gelen El King'e tam fotoda geçilerek burun farkıyla koşudan 2.ayrılırken 1.29.85 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Sevinçli'nin 1.31.16 derecesinden çok daha iyi olmasıyla ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

10.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW/D) 1400Kum

HOŞSEDA: Son viraj dönüldüğünde iç kulvara girerek bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan 300'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip üstünlüğünü fotoya kadar koruyarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

GÖKÇEKURT: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan Hoşseda'yı tüm çabalarına rağmen yakalayamasa da 2.liği kurtarırken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

İKİMİZ: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenerek numara götüren safkan son 300'de Hoşseda'ya yakalanıp 2.liği de Gökçekurt'a kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

KIRHATUN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla fotoya kadar mücadeleden tam kopmayıp 4.lüğü ile formunu bulmaya başladığını gösteren safkanı yakın takibe almanızı öneririz.

IRMAK SU: Makineden teredddütlü çıkarak yarışa geç adapte olan safkan bariyer dibinden yaptığı atakları ile ancak 5.olabilirken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında etkili formu ile takibe alınmalı.

CALİBE YAVRUSU: Yarışa geç adapte olarak düzlüğü kalabalık grupta gerilerde dönen safkan orta kulvardan güçlü sprinti ile gelip koşuyu 6.tamamlarken ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

ILGAZHATUN: Son virajı ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelip yakın ara 7.olurken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

09 NİSAN SALI ANTALYA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2000Sentetik

DAYWALKER: Son düzlüğe çıkıldığında yarışın liderliğini ele geçiren safkan dışından gelen Danger Zone'un tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da yakaladığı formuyla söz sahibi olur.

DANGER ZONE: Son 400'den itibaren Daywalker'ın dışından ataklarına başlayan safkan rakibini geçemeyerek 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınız.

FIRING BULLETS: İki ay aradan sonraki yarışında dış kulvardan son 300 geçildiğinde Daywalker ve Danger Zone'un dışından ataklarına başlayan safkan fotoya canlı girişiyle yakın ara 3.olarak dikkat çekerken ilk koşusunda değerlendiriniz.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 2000Kum

OĞLUM YUNUS: Son 300'den itibaren öndeki Mahmut Usta'nın içinden ataklarına başlayan safkan rakibine 200 geçildiğinde hakum olup dışındaki Munzur'a da karşı gelerek kazanırken ilk yarışında değerlendiriniz.

MUNZUR: Dış kulvardan son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla içindeki rakipleriyle mücadele veren safkan pistte biraz gezinmesine rağmen 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

MAHMUT USTA: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip Oğlum Yunus'a geçilerek 2.liği de Munzur'a kaptırıp koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında daha iyi sonuç elde eder.

3.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-17/DHÖW) 2200Sentetik

KIZIL GEZEGEN: Son virajı 6.dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek Çivici'ye son anda hakim olup baş farkıyla kazanırken ilk yarışında da iyi formuyla adından söz ettirir.

ÇİVİCİ: Yarışı ön tarafta kabullenip uzun mesafede tüm yükünü çeken safkan son ana kadar üstünlüğünü korurken dışındaki Kızıl Gezegen'e tam fotoda baş farkıyla geçilerek 2.olurken formunu bulduğu görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

SONEMİR: Bekleme yaparak grubun gerisinde yarışı takip eden safkan en dış kulvardan sonlarda kuvvetli sprinti ile gelerek 3.olurken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

YAHYABEY GÜLÜ: İç kulvara girerek bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp yakın ara 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1700Sentetik

İSMET BEY: 116 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan ataklarına başlayıp son 200 geçildiğinde rakiplerine hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan bundan sonraki yarışına da ışık tutmuştur.

BÜYÜKEJDER: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan içerdeki İsmet Bey'e karşı gelemese de 2.liği vermezken bu formuyla Maiden'dan çıkması yakındır.

KUKİTAY: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan İsmet Bey ve Büyükejder'e karşı gelemeyerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1300Sentetik

LA GASOLINA: Son virajı 2.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de koşuya hakimiyetini hissettirip rakiplerini yanına yaklaştırmadan 3 boy farkla kazanarak ikide iki yaparken ilk yarışında da söz sahibidir.

DAYWATCH: Bariyer dibinden son 200'den itibaren yaptığı ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken iyi formuyla ilk yarışında değerlendiriniz.

TORNADO MAIDEN: En dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü sprintiyle gelerek koşuyu Ebrarım ile atbaşı 3.tamamlayan safkana ilk yarışında dikkat edilmelidir.

EBRARIM: Orta kulvardan sonlarda etkili ataklarıyla gelerek dışındaki Tornado Maıden ile koşuyu atbaşı 3.bitiren safkan ilk yarışında takibe alınmalıdır.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8) 1700Sentetik

CAPTAIN FANTASTIC: Ön tarafta istediği tempoyu bularak numara götüren safkan jokeyi ile adeta bütünleşip rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek çıktığı gibi kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili olur.

MAMBA FOREVER: Son düzlüğü 3.dönen safkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Extractıon'dan kurtarırken iyi formuyla ilk yarışında adından söz ettirir.

7.KOŞU: 4 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

ANOTHER PLACE: Son 400'den itibaren öndeki Kohi Noor'un dışından ataklarına başlayan safkan en dıştan gelen Surprıse Storm ile üç at verdikleri başa baş mücadeleden kazanarak galip ayrılırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da değerlendiriniz.

SURPRISE STORM: En dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayıp Another Place ve Kohi Noor ile mücadele vererek koşuyu 2.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında takibe alınmalıdır.

KOHİ NOOR: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan dışından gelen Another Place ve Surprıse Storm'a yakalanıp verdiği mücadeleden yakın ara 3.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile ilk yarışında dikkat ediniz.

8.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW) 1300Kum

GERÇEKÇİOĞLU: Önde yarışın lideri olan Dağ Avcısı'nı kovalayan safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 150'de rakibine hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışında da etkili sonuç alır.

DAĞ AVCISI: İlk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan içinden gelen Gerçekçioğlu'na son 200 geçildiğinde yakalansa da mücadelesini sürdürüp yarım boy farkla 2.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

ÖNDER: Dört gün arayla start aldığı yarışında dış kulvardan son 200 geçildiğinde kuvvetli atakları ile gelerek koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında mutlaka değerlendririlmelidir.

IŞIK GECE: 206 gün aradan sonraki yarışında iç kulvardan yaptığı atakları ile ancak 4.olabilen safkanın ilk yarışında çok daha farklı koşabilecek güçte bir isim olduğu belirlenmiştir.