Ankara'da İyi Hazırlanan MANGUSTA Geçilmezliğini Korur "İSTANBUL"

1.Koşu: 9.1.4.7.6.2.8

2.Koşu: 1.3.2.4.5.6

3.Koşu: 2.3

4.Koşu: İlk defa start alacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının mücadelesinde; uzun zamandır idman pistinde görünerek dereceli hazırlıklarında güçlü bir isim olduğunu belli eden (5) ALCHEMILLA ile yine yeterli kondisyona sahip bulunarak çim pistte ümit veren kan hattıyla (4) RUN FORWIN bu ayakta birlikte değerlendirilmeliler.

5.Koşu: Ankara çim pistinde dörtte dört yaparak güç ve kalitesini kanıtlayan (7) MANGUSTA kış sezonunu kusursuz bir şekilde değerlendirerek idmanlarını aralıksız sürdürmesi ve ilerisi için gözü yükseklerde bir isim olmasıyla kendisini tanıyan jokeyi Ö.Yıldırım ile tek yazılabilir.

6.Koşu: 4 yaşlı Arapların 1600 çim pistteki koşusunda; tam mesafesinde start alacak olan (4) HÜKÜM'ün ilgi çeken yarış hazırlıklarıyla rakiplerine göre bir adım önde olduğunu söyleyebilirim. Beş ay aradan sonra Adana çim pistinde kazanarak dönüş yapan (8) SOYLUŞAH ile müthiş bir form yakalayıp üst üste kazanan (5) JAFAR yakın rakipleridir. 144 gün aradan sonraki yarışını üçüncü bitiren (10) ZİNCİR KOPARAN çok daha iyi duruma ulaşmasıyla güven verirken, sentetik pistte dörtte dört yaparak ilk defa çim piste çıkacak olan (6) ÖZTEKBEY fit durumuyla dikkate alınmalıdır.

7.Koşu: Dişi İngiliz safkanlarının 1400 sentetik pistteki Kv-8 koşusunda; son yarışında Bonny Bomb'a geçilerek etkili ikinciliğinde formda gördüğüm (1) ANABELLA'dan bu kez birincilik bekliyorum. Bir süre ara verdikten sonraki koşusunu tabela dışında bitirip çok daha iyi duruma gelen (5) OPERASYON farklı koşmasını beklediğim bir isim olup, 1400 sentetik pistteki son yarışını kazanıp formunu sürdüren (4) LAVENDER'i yine değerlendirmenizi öneririm.

8.Koşu: İlk kez start alacak olan 2 yaşlı İngilizlerin bölünen Şartlı-1 mücadelesinde; İzmir'deki son yarışını üst grupta yakın aralarla beşinci bitiren (11) ÖZÜDOĞRU birinciliğin en güçlü adayıdır. Bir süre aradan sonra sentetik pistte yarış gören (6) HAZNEDAR çok daha iyi koştuğu çim pistte bu kez farklı sonuç alacak güçtedir. Seri ikincilikleri ile fit durumda olduğunu gösteren (1) NİĞBOLU güven verirken, dikkat çeken üçüncülüğünde çıkış yakaladığını belli eden (7) SUBİKE ses getirecek güçtedir. Gücüne ulaşmaya başlayan (3) BAŞKASAP ile önde boş bırakılması halinde (2)CANASLANIM'dan sürpriz gelebilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 5.4

2.Ayak: 7

3.Ayak: 4.8.5.10.6

4.Ayak: 1.5.4

5.Ayak: 11.8.1.3.10.4

6.Ayak: 11.6.1.7.3.2

Formunu Koruyan FIRAT BABA Yine Çok Şanslı "BURSA"

1.Koşu: 6.4.8.2.3.7.1.5

2.Koşu: 7

3.Koşu: 3.1.2

4.Koşu: 4.3

5.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin 1300 çim pistteki Handikap-14 koşusunda; İstanbul'daki son uzun mesafeli yarışını kazanan (7) KING UĞUR koruduğu formuyla ilk şansa sahiptir. Yine İstanbul sentetik pistinde kazandıktan sonraki koşusunda tabela dışı kalsa da (10) YELE DILO bu grupta şanslı konumda olup, çim pistteki başarılı performansı ile (5)HIGHVOLUME mutlaka yazılmalıdır. Altı ay aradan sonra start alacak olsa da denk rakipleri arasında (2) FAST AND CLEVER, İzmir'deki son dördüncülüğü etkili (9)GRAVITY OF LOVE ve idmanlarında gelişme gösteren (6) SAMURAI NAKANO sırasıyla sırasıyla şansları yüksek diğer isimler.

6.Koşu: 4 yaşlı Arapların 1700 çim pistteki Kv-6 yarışında; her geçen gün daha iyiye gittiğini gördüğüm (12) RÜZGAR BARIŞ'ı rakiplerine göre biraz daha ön planda değerlendirmenizi tavsiye ediyorum. Kum pistteki son ikinciliğinde etkili sprinti ile gelerek dikkatimi çeken (6) KAŞMİR TAY çim piste de yatkın olmasıyla kazanacak güçtedir. Bugüne kadar çim pistteki dört yarışının üçünü kazanan bir isim olan (14) ŞAFAK ZAMANI ile iyi hazırlanarak yatkın olduğu pistte koşacak olan (5) GÜRSUYUM'un da değerlendirilmesi taraftarıyım.

7.Koşu: 3 yaşlı İngilizlerin 1500 çim pistteki koşusunda; bugüne kadar dört defa koşup ikisinde fotoyu önde geçen (8)TALEOF THE DREAM'in ilk çim yarışı olmasına rağmen etkili performans sergilemesini bekliyor ve ilk planda tavsiye ediyorum. İstanbul sentetik pistinde üç defa kazanan (2) LOOT AT THE STAR yakaladığı formunu aynı şekilde sürdürmesiyle rakip görünürken, İzmir'deki son Gr-3 koşusunu altıncı tamamladıktan sonra formunu üst seviyeye çıkartan (9) MAKUL bu ayağın şansı yüksek diğer isimleridir.

8.Koşu: Yarış yaşamlarına yeni başlayacak olan 2 yaşlı İngiliz taylarının çim pistteki koşusunda; grubun en pişkin isimlerinden olan ve sergilediği dereceli yarış hazırlıklarında ilgi çeken (1) CAN AYVALIK ilk şansı almayı hak ediyor. Hafta sonundaki 1000 metrelik galobunda çok iyi gördüğüm (3) PANFOFARO güvendiğim diğer hazır bir isim olup, gün geçtikçe daha iyi duruma gelen (2) LORD GÖKHAN ile çim pistte ümit veren orijiniyle (7) KIZIM BERİL dikkate alınmalılar.

9.Koşu: Bir süre aranın ardından start alacak olsa da kısa mesafeli çim pist yarışlarındaki başarılı performansıyla (10)POINTOFFINALLY kazanmaya daha yakın gördüğüm isimdir. İzmir'deki son koşusunu yakın aralarla tamamlarken verdiği mücadele ile dikkatimi çeken (9) İSEN BUGA bu kez çok daha iyi sonuç elde edebilir. Son yarışının kum piste alınmasından etkilenen (5) VECTOR bu kez çimde çok daha iyi koşacak güçte olup, tabeladan düşmeyerek kazanacak kıvama ulaşan (6) ZORRO rakiplerine üstünlük sağlayabilir.

10.Koşu: İzmir çim pistindeki son uzun mesafeli yarışını kazanırken zorlanmayıp farkı sürekli açarak fit durumda olduğunu gösteren (2) FIRAT BABA yine jokeyi M.Çiçek ile bence tek yazılabilir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.10.5.2.9.6

2.Ayak: 12.6.14.5

3.Ayak: 8.2.9

4.Ayak: 1.3.2.7

5.Ayak: 10.9.5.6

6.Ayak: 2