BURGAS ve DENİZ EFE Günün Tek İsimleri "İSTANBUL"

1.Koşu: 4.1.6.8

2.Koşu: 1

3.Koşu: 4.3.1.2

4.Koşu: 3 ve yukarı Dişi İngilizlerin 2100 çim pistteki koşusunda; sentetik pistteki son yarışlarında iyi neticeler alarak çimde çok daha iyi koşan (7) BİZİM İÇİN ilk şans verdiğim isimdir. Beşinci bitirdiği koşusu ardından daha iyi duruma gelen (3) HARD OFF HÜSNE ile uzun süredir start almasa da hazırlık yönünden eksiksiz (9) DEFIANT önde gelen kısraklardır. İyi gidişine son altıncılığında son verse de (1) ANADOLU PRENSESİ güven verirken, ciddi hazırlıklarıyla (5) SPLENDID devreye girebilir. Aşama içerisindeki (11) FİLYOS ile uzun ara vermiş olsa da eksiksiz hazırlanan (8) ÇAKALIN KIZI'na dikkat edilmeli.

5.Koşu: Maiden koşuda; her yarışı bir öncekinden daha başarılı olmasıyla (6) RUN FOR HOPE jokeyi A.Çelik ile kazanmaya bir adım daha yakındır. Dereceli yarış hazırlıklarıyla ilgimi çeken (5) RIGHT AS RAIN ile ikinci tamamladığı son yarışında beğendiğim (4) NOX ATRA yakın rakipleridir. Her geçen gün daha farklı duruma gelen (11) FLYING JO güvendiğim isimlerden olup, (7) SERDARI KEREM idman pistinde kazanacak güce ulaştığı görülmesiyle yazılmalıdır. Grubun tecrübeli isimlerinden (2) HITMAN, koştuğu yarışlarıyla kendini bulan (3) LOWER SPIRIT ve bu yarışında daha iyi koşacak güce ulaşan (14)SIMAZE sırasıyla dikkate alınması gereken diğer taylar.

6.Koşu: Kış sezonunu dinlenerek geçirdikten sonra Ankara'daki hazırlıkları gayet iyi ve eksiksiz olan (1) BURGAS kendisini tanıyan jokeyi V.Abiş ile programdaki birinci tek önereceğim isimdir.

7.Koşu: Dört buçuk ay aradan sonra start aldığı koşusunu 1500 sentetik kum pistte kazanarak güç ve kalitesini gözler önüne seren (2) DENİZ EFE yine jokeyi A.Çelik ile rakiplerine üstünlük kuracak güçtedir, ikinci tek olarak öneriyorum.

8.Koşu: Dişi 3 yaşlı İngilizlerin mücadelesinde; Adana 1400 kum pistinde kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (2) ROSMERTA'dan yine birincilik bekliyorum. Yarış yaşamına parlak birincilikle başlayıp gücünü gösteren (3) CALYPSO yine etkili koşacak güçte bir isim olup, rakiplerine göre daha ağır kilo taşıyacak olsa da (1) CHIQUTITA mutlaka yazılmalıdır. 1400 sentetik pistte kazandığı son koşusu ile Maiden'e veda eden (5) WIN HER LOVE ile bugüne kadar üç startında da jokeyi N.Avci ile mücadele ederek etkili formu süren (6) TİZY devreye girmesini beklediğim diğer kısraklardır.

9.Koşu: Bölünen Maiden koşunun diğer ayağında; üst üste ikincilikleriyle fit durumda olduğunu gösteren Kurtel ekürisinin (12) SWIFT PASSING isimli safkanı ilk şansı almayı hak ediyor. İlk startındaki dördüncülüğü etkili olan (10) BRIDE WEALTH ile grubun tecrübeli isimlerinden olup tabeladan düşmeyen (1) AGENT ZERO mutlaka yazılmalıdır. Yarış koştukça daha farklı duruma ulaşan (6) ROSE CROWN ile tabelada yer bulduğu son yarışı ışıklı (13) VICTORIOSO BUSE daha sonraki ihtimallerdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 7.3.9.1.5.11.8

2.Ayak: 6.5.4.11.7.2.3.14

3.Ayak: 1

4.Ayak: 2

5.Ayak: 2.3.1.5.6

6.Ayak: 12.10.1.6.13

Eküri Avantajlı SHADOW MAN Uygun Grubu Buldu "ELAZIĞ"

1.Ayak: 2000 kum pistteki son yarışını düzlükten sonra aldığı liderlikle kazanan (6) VİTAL formunu sürdürmesiyle yine bir adım öndedir. Uzun mesafelerde üst üste kazanarak son Kv-6 yarışında üst grupta dördüncü olan (1) HAFYAN en ciddi rakibi olacaktır. Son yarışında daha güçlü rakiplerden etkilenen (5) BAŞ ALP güven verirken, (2) GÖMEÇ Şanlıurfa 2000 kum pistindeki son koşusunu kazanmasıyla ses getirecek güçtedir. Bir süre aradan sonra yarış gören (7) DAYI AHMET ise bu ayağın sürprizi olacaktır.

2.Ayak: Uzun mesafelerde ilerisi için ümit veren bir isim olan ve son koşusunu 1800 kumda kazanan (2) ŞANSLI ENES jokeyi F.Yardımcı ile önde gelen isimdir. 1400 kum pistteki son Şartlı-5 yarışını kazanan (3) TARGUTAY devam eden etkili formu ile ciddi rakip görünürken, geri alındıktan sonra koşacak olsa da (6) ÖZARAS'ı mutlaka yazmanızı öneririm.

3.Ayak: Denk güçte isimlerin bir araya geldiği Handikap-14 yarışta Dişi İngilizler start alacak olup; kilosu biraz ağır olsa da (1) POWERFUL GIRL jokeyi FYardımcı ile ilk şans tanıdığım isimdir. Bu koşusu ile çıkış yakalayacağını beklediğim (2) QUEEN OF THE NORTH ve Adana 1900 kum pistinde kazanan (3) DENİZ SESİ rakipleri olacaktır. İstirahat ettirildikten sonra aşama kaydeden (6) KAMALİYA güven verirken, tabela dışında tamamladığı koşusu sonrası toparlanan (4) ÇEVİK VAKTİ ile formu bu grup için yeterli (5) MIRAGE EFFECT sırasıyla tavsiye edeceğim diğer isimlerdir.

4.Ayak: İyi bir form yakalayıp bu tip mesafelerdeki son koşularında adından söz ettiren (2) İLKAYOĞLU kazanmaya yakın gördüğüm safkandır. Tabela dışında tamamladığı yarışı ardından tekrar çıkış içerisindeki (4) DİKME AĞASI ile süratli bir stile sahip bulunarak vasat son koşuları ardından gücüne ulaşmaya başlamakta olan (5) OĞLUM KAYRA'yı da dikkate almanızı tavsiye ederim.

5.Ayak: İlk defa start alacak olan 2 yaşlı İngilizlerin yarışında; uzun süredir idmanda olan ekürilerden (5) SECRET PARTNER rakiplerine göre biraz daha hazır durumda gördüğüm isim. (6) BELLAFINA itinalı hazırlanarak sürekli kondisyonunu geliştirirken, ciddiyet kazandırdığı çalışmalarıyla gücüne ulaşan (2) KÜÇÜK OSMAN rakipleridir. İç starttan çıkacak olmasıyla (3)MUZAHAN avantajlı görünürken, bu haftaki idman görünümü farklı olan (7)ENDAMGÜZELİ'ni de dikkate almanızı tavsiye ederim.

6.Ayak: Kendisi kadar iyi durumda olan ekürisi Emin Amca ile birlikte start alacak olan (2) SHADOW MAN son koşusunda üst gruptan etkilenirken uzun mesafelerde farklı koşan safkan bu defa bence fotoyu önde geçecektir.

ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 6.1.5.2.7

2.Ayak: 2.3.6

3.Ayak: 1.2.3.6.4.5

4.Ayak: 2.4.5

5.Ayak: 5.6.2.3.7

6.Ayak: 2