JUNIOR ISKOCH Maiden'dan Çıkacak Güçte Bir İsim "ADANA"

1.Koşu: 2.9.3.4.5.8.1

2.Koşu: 1

3.Koşu: 1.3.2

4.Koşu: 1300 çim pistte kazandığı yarışından sonra yine kısa mesafede dördüncülük elde eden (11) AMANDERO'nun iyi bir form tuttuğunu görüyor ilk şansı veriyorum. Çim pistte farklı koşarak bunu son üçüncülüğünde gösteren (7)MASALMİNA jokeyi Müs.Çelik ile rakip görünürken, 1200 çim pistteki son üçüncülüğünde ara verdikten sonra 1.10.17 derece elde eden (1) STEEL HAWK bu kez kazanabilir. Çimci kısrak (3) YILDIRIM HANIM son yarışına göre adından söz etirecek güçte olup, pist ve mesafeye yatkın (2) TEMPESTA MIA'yı yazmanızı öneririm.

5.Koşu: 1600 çim pistte kazandığı yarışı sonrası formunu sürdüren (10) AZİMLİ yine fotoyu önde geçmeye en yakın isimdir. 1300 çim pistteki son koşusunda rakiplerine üstünlük sağlayan (1) ALTIN MAHİR 63 kiloya rağmen şansı yüksek diğer safkan olup, Adana 1800 çim pistindeki son yarışını iyi bir bekleme ile kazanan (2) ALTINEKEN dikkate alınmalıdır. Formunu bulmaya başladığını son üçüncülüğünde gösteren (6) KIRATKIZI ise sürprizim olacaktır.

6.Koşu: Adana 1300 çim pistindeki son yarışını kazanırken formda gördüğüm (1) ÖZNİLAY ile aynı koşuyu bu rakibinin bir boy gerisinde ikinci tamamlayan (3) NEZENGÜL arasında rövanş mücadelesi izleyeceğimize inanıyorum.

7.Koşu: 161 gün aradan sonra Ankara çim pistinde etkili üçüncülük elde eden (3) NEUROSURGEON çok daha iyi duruma gelmesiyle bu kez birinciliğe yakındır. Son yarışlarında üst gruplarda bile adından söz ettiren (2) GEL OGLİM ciddi rakip gördüğüm ilk isim olup, 62 kilo ile çıktığı gibi son koşusunu kazanan (1) AMADIS'in de mutlaka değerlendirilmesi taraftarıyım. Formunu bulmaya başladığını son dördüncülüğünde gösteren (6) SANTORINI ile çime yatkın (9) TARSUS RÜZGARI bu ayağın sürprizleridir.

8.Koşu: Adana kum pistindeki son ikinciliklerinde kazanacak güce ulaştığını belli eden (4) JUNIOR ISKOCH idman pistindeki kusursuz görünümü ile bence tek yazılabilir.

9.Koşu: Rakiplerine göre ağır kilo ile start alacak olmasına rağmen (1) KAFKAS PINARI'nın iyi durumu ile bu kez kazanabileceği görüşündeyim. Tabelada yer bularak sürekli daha farklı duruma ulaşan (4) ALMAKAY ile son koşusunda makineden geç çıkarak etkisiz kalan (3) SIZIRLI YİĞİT rakipleri olacaktır. Form durumu bu grup için yeterli olup son yarışlarında adından söz ettiren (9) PARLAKDEMİR güven verirken, zaman zaman ses getiren (8)KARAKAŞMEMO ile Ankara'daki son ikinciliği ışıltılı (5) RÜZGARKIRAN sürprizlerimdir.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 11.7.1.3.2

2.Ayak: 10.1.2.6

3.Ayak: 1.3

4.Ayak: 3.2.1.6.9

5.Ayak: 4

6.Ayak: 1.4.3.9.8.5

Eküri Avantajlı ORQUİDEA BLANCA Kazanmaya Yakın "KOCAELİ"

1.Koşu: 2

2.Koşu: 2.4

3.Koşu: 4.2.3

4.Koşu: Yarışları üst üste gelmesine rağmen (2)BENEKLİ yakaladığı formu ile ön planda değerlendirilmeli. İstanbul sentetik kumunda uzun mesafede Maiden kazanan (6) OLİVA ile iyi durumunu sürdüren (4)TILISIM rakip gördüğüm isimlerdir. Son günlerde çıkış yakalayan (3) BARANIN GÜCÜ güven verirken, idman pistinde aşama kaydeden (5) ENVER KAN dikkate alınmalıdır. (1) ESESLİ AKİF'in Bursa 1200 kumunda 1.20.86 derece ile kazandığı son yarışı ilgi çekici olup, 102 gün aradan sonraki koşusunu ikinci bitiren (9) MUHLİSHAN sürpriz yapabilir. (10) AZARAKS uzun mesafelerde ümit verirken, (7) BOĞAZKALE ile (8) YÜREK KIZI bu ayakta daha sonra dikkate alınması gereken isimler.

5.Koşu: Son yarışlarında tabeladan düşmeyen (4) EĞİLCE'yi  rakiplerinden bir adım önde görüyorum. 1400 kumdaki son koşusunu bariyer dibinden yaptığı atakları ile dördüncü bitiren (1) AŞK VE GURUR yakın rakibi olup, İstanbul'daki son beşinciliğinde gelişme gösteren (2) SUFLE dikkate alınmalıdır. Uzun mesafelere yatkın olan (3) CİĞERPARE ile bu aralar gelişmekte olan forma sahip bulunan (7) FADİK'in de değerlendirilmesi taraftarıyım.

6.Koşu: Üst üste kazandığı yarışlarından sonra daha güçlü rakipler arasında mücadele ederek üçüncü olan (6) KAZE NI KATSU önemli kilo avantajına sahip bulunmasıyla önde gelen isimdir. Antalya ve İzmir'deki son koşularını üst üste kazanarak fit durumda olduğunu belli eden (1)JEFEDEJEFES birinciliklerine devam edebilecek güçte görünürken, ön tarafta istediği tempoyu bulması halinde (2) MAVİ KILIÇ beyaz bayrak ayna yarışı yapmaya çalışacaktır.

7.Koşu: 3 yaşlı Arap taylarının Maiden yarışında; ilk startını dördüncü tamamlayıp formunu sürekli geliştiren bir isim olan (2) GÖZDENİN BULUTU'na güveniyorum. Dikkat çeken üçüncülüğü sonrası sürekli daha iyiye giden (7) HAREM SULTAN bu kez kazanacak kadar formda görünürken, daha farklı durumda gireceği bu yarışında (3) İZMİRLİ BEYİ ile ilk startından beşincilikle ayrılan (8) POLYCHROMO bu ayağın dikkate alınması gereken diğer taylarıdır.

8.Koşu: Üst üste kazandığı yarışlarından sonra üst gruptaki Kv-7 koşusunu altıncı bitiren (1) ORQUİDEA BLANCA'nın uyum sağladığı aprantisi E.Bozdağ ile fotoyu önde geçmesini bekliyorum, tek yazılabliir.

9.Koşu: Altılının kapanış ayağında; 380 gün aranın ardından start aldığı koşusunu İstanbul sentetik pistinde üçüncü bitirirken oldukça başarılı bir performans gösteren (7) İLK PARILTI ile her koşusu bir öncekinden başarılı olup 1200 kumdaki son ikinciliğinde 1.21.38 derece elde ederek dikkatimi çeken (2) ŞAH DRAGON arasında mücadele bekliyorum.

İKİNCİ ALTILI GANYAN TAHMİNİM

1.Ayak: 2.6.4.3.5.1.9.10.7.8

2.Ayak: 4.1.2.3.7

3.Ayak: 6.1.2

4.Ayak: 2.7.3.8

5.Ayak: 1

6.Ayak: 7.2