28 NİSAN PAZAR İSTANBUL VELİEFENDİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1300Sent.

DİSPERGATÖR: Startla birlikte liderliği alan safkan son 400'de Panagea'ya yakalansa da giriştiği birincilik mücadelesinden rakibine fotoya kadar karşı gelerek kazanırken 1.16.96 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat ediniz.

PANAGEA: Öndeki Dispergatör'ü kovalayan safkan son 400'de rakibini yakalayıp başa baş mücadele verirken tüm çabalarına rağmen rakibini geçemeyerek 2.oldu. Etkili formu ile ilk yarışında adından söz ettirir.

TOYGARIM: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki iki rakibini yakalayamasa da fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

JACK SPARROW: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın formunun iyi olduğu görülüp fotoya canlı girişiyle takibe alınmalıdır.

GET OUT THE WAY: 210 gün aradan sonraki yarışında bekleme yaparak dış kulvardan ataklarına başlayan safkan daha sonra iç kulvara geçerek koşuyu yakın ara 5.bitirirken ilk yarışında çok daha iyi netice alır.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 2000Sent.

MUTEBER: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettirip 3 boy farkla kazanan safkan ilk yarışında da dikkate alınmalı.

CEVDETBEY: Son 300'de tam sprinte kalkacağı anda iki atın arasında kalarak temposu bozulan safkan dış kulvardan tekrar gelerek fotoya canlı girişiyle 2.olurken ilk yarışında çok daha iyi netice alır.

MALAGUENA: Son 400'de yarışa hakimiyetini hissettiren safkan Muteber'e 200 geçildiğinde yakalanıp Cevdetbey'e de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

SARI SEREN: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1500Sent.

MAD RUNNER: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde kabullenen safkan düzlüğe çıkıldığında Sumel Kızı'na yakalanıp hatta bir ara gerisine düşse de içinden tekrar tazeleyerek gelip kazanırken ilk yarışında da değerlendiriniz.

SUMEL KIZI: Öndeki Mad Runner'ı viraj dönüldüğünde yakalayıp son 300 geçildiğinde hakim olarak öne geçen safkan rakibinin tekrar tazelemesiyle bir boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat ediniz.

SOMEBODY STOP ME: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 100'de canlı atakları ile gelerek koşuyu 3.bitirirken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde çok daha iyi sonuç alacak güçtedir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-17/CAP GRIS NEZ KŞ.) 1400Sent.

SHIELD MAIDEN: 196 gün aradan sonraki yarışında bekleme yapan safkan orta kulvardan etkili atakları ile gelip Prınce Of Darkness'ın dışından güçlü sprintiyle son 100'de rakibine hakim olup kazanırken 1.22.86 derecesiyle ilk yarışına da ışık tutmuştur.

GUTSHOT: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelen safkan Shıeld Maıden'ın yarım boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat ediniz.

PRINCE OF DARKNESS: Koşuya son 300'de hakimiyetini hissettiren safkan Shıeld Maıden'e son 100'de yakalanıp Gutshot'a da geçilerek koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında acele etmediği taktirde daha iyi sonuç elde eder.

FLATYOS: Düzlüğü ön grubun gerisinde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında takibe alınız.

MR BIG SHOT: Makineden tereddütlü çıkarak grubun gerisinde yarışı takip edip bekleme yapan safkan sonlarda dış kulvardan etkili atakları ile gelerek 6.olurken fotoya canlı girişiyle ilk yarışında daha farklı sonuç alabilir.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1000Çim

PRUVA NETA: Startla birlikte yarışın liderliğini ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

ŞAHİNİNOĞLU: Orta kulvardan son 300'den itibaren yaptığı atakları öndeki Pruva Neta'yı yakalamaya yetmese de 2.liği vermeyen safkan ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

BENDENİZ: Keskin virajları dış kulvarları dolaşarak dönüp rakiplerinden biraz fazla yol kateden safkan yarışa adapte olmakta gecikerek 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (G3/D/TALİ ÇALBATUR KŞ.) 1400Çim

PRENSES SYLVESTER: İlk metrelerden itibaren yarışın liderliğini alan safkan içinden ve dışından gelen rakiplerine fotoya kadar direnerek kazanırken 1.22.29 bitiriş derecesiyle bundan sonra da adından söz ettirir.

CHAİKA: 183 gün aradan sonraki yarışında bekleme yaparak virajı 7.dönen safkan iç kulvara girerek biraz aralarda kalırken güçlü sprintiyle Prenses Sylvester ile arasındaki farkı yarım boya düşürerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

ANABELLA: Dış kulvardan son 200'den itibaren kuvvetli ataklarıyla gelerek yakın ara koşuyu 3.bitiren safkanın iyi formu ile ilk yarışında etkili koşacak güçte olduğu görülmüştür.

OPERASYON: İç kulvardan son 200'den itibaren etkili ataklarıyla gelerek yakın ara koşuyu 4.bitiren safkanın formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmasını tavsiye ederiz.

SIDNEYS STAR: Düzlüğe çıkıldıktan sonra orta kulvardan ataklarına başlayan safkan rakiplerine son 50'de karşı gelemese de mücadelesini fotoya kadar sürdürerek 5.olurken ilk yarışında daha iyi koşacak güçtedir.

THE BEAUTIFUL ECE: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de canlı atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 6.bitirirken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1400Çim

MEANING OF TIME: 239 gün aradan sonraki yarışında bekleme yaparak virajı 4.dönen safkan dış kulvardan etkili ataklarıyla gelip boh 50'de rakiplerine hakim olarak kazanırken bundan sonraki yarışı için de ümit vermiştir.

MY ORPHAN: Düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan dıştan gelen Meanıng Of Tıme'a karşı gelemese de 2.liği kurtarırken ilk yarışında dikkat ediniz.

WHISTLE ARROW: Yarışı startla birlikte önde götüren safkan üstünlüğünü son 50'ye kadar korurken Meanıng Of Tıme ve My Orphan'a karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

LAST TANGO: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 300'de ön grubu yakalayıp başa baş mücadele veren safkan rakiplerine fotoya kadar direnemeyerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1000Çim

EZHATIM TAY: Son 400'den itibaren orta kulvardan yaptığı ataklarıyla koşuya 300 geçildiğinde hakimiyetini hissettiren safkan farkı 7 boya çıkartarak zorlanmadan kazanırken 1.06.26 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Pruva Neta'nın 1.06.97 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

CAMOKAY: En dış kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla 2.liği kurtaran safkanın formunu bulduğu görülüp fotoya canlı girişi ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

KAHRAMAN EVLAT: Son 400'de 7.durumda olan safkan iç kulvardan yaptığı ataklarıyla bir hayli ara kapatarak gelip 3.olurken o gelişiyle 2.liği kurtarabilirdi. İlk yarışında dikkat ediniz.

ÇAĞLAYAN DENİZ: Makineden tereddütlü çıkarak yarışa adapte olmakta geciken safkan bariyer dibinden güçlü atakları ile gelip 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçtedir.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW) 1600Çim

HAZNEDAR: Son düzlüğü kolay tempoda 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 200'de ön grupta başa baş birincilik mücadelesi verip fotoya yakın rakiplerine hakim olarak kazanırken formunu bulmasıyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

ÖZÜDOĞRU: Bariyer dibinden yaptığı ataklarıyla son 200'den itibaren ön grupta başa baş birincilik mücadelesi veren safkan dışındaki Haznedar'a bir boy farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında yakaladığı formu ile dikkat diyoruz.

BANA MÜSADE: Bekleme yapan safkan en dış kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek koşuyu 3.tamamlarken formunu bulmaya başlamasıyla yakın takibe alınız.

İLLEDE SÜRMELİ: İç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan etkili sprinti ile gelip yakın aralarla 4.olurken formunu bulmaya başlaması ile takibe alınmalıdır.

28 NİSAN PAZAR ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1900Kum

DADY: Düzlüğe 2.çıkarak orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200 geçildiğinde koşuya hakimiyetini hissettiren safkan Uğurlar'a karşı gelip kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

UĞURLAR: Son virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla Dady ile arasındaki farkı kapatarak gelip koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

YAĞMUR GÜZELİ: Uzun mesafede 61 kilo ile yarışın tüm yükünü çeken safkan rakiplerine son 200'de yakalanıp düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

2.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1400Kum

BOLD STREAK: Önde yarışın lideri olan Ceyar'ı kovalayan safkan rakibine son 300'de hakim olup kazanırken 1.27.31 bitiriş derecesiyle başarılı koşmaya devam eder.

CEYAR: Önde yarışın liderliğini yapan safkan son 300'de Bold Streak'a karşı gelemese de 2.liği vermezken 1.27.92 derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1300Çim

CARDINAL SHOT: Son virajı 3.dönen safkan orta kulvardan ataklarına başlayıp Kıng Eren ve Ez Gül Hanım'ın dışından yaptığı etkili sprintiyle kazanırken bundan sonraki yarışında da dikkat ediniz.

KING EREN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Es Gül Hanım'ı viraj dönüldükten sonra takibe alan safkan dışından gelen Cardınal Shot'a geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında adından söz ettirir.

ES GÜL HANIM: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan rakiplerine son 200 geçildiğinde yakalanıp fotoya kadar karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha iyi netice elde edebilir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15/D) 1200Çim

KABA RÜZGAR: Son virajı 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili sprinti ile son 50 geçildiğinde Secret Lav'a hakim olarak kazanırken 1.11.69 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkate alınmalı.

SECRET LAV: Ön gruba yakın giderek düzlüğü 2.dönen safkan koşuya son 200'de hakimiyetini hissettirirken dışından gelen Kaba Rüzgar'a fotoya yakın geçilerek koşudan 2.ayrıldı. Formu iyi olup 1.11.83 bitiriş derecesiyle ilk yarışında değerlendiriniz.

MY JULIETTE: Kısa mesafede aşırı bekleme yapan safkan sonlarda dış kulvardan iyi yüklenmesine rağmen yetiştiremeyerek 3.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

MUKTADİR: Beş gün arayla start aldığı yarışında iç kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan 4.lüğü ile formda görünürken yakın takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

MY EVERYTHING: Yarışa ön grupta başlayıp iç kulvardan ataklarına başlayan safkan son 300'de orta kulvara açılarak sprintini devam ettirip son anda rakiplerine hakim olup kazanırken 1.18.07 derecesi aynı gün diğer Şartlı-1 kazanan Kuzgun Bey'in 1.18.09 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

NECMİ BABA: Dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprintiyle gelip koşuyu az farkla 2.bitiren safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında söz sahibidir.

HIZLI MEHMET: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan sonlara kadar mücadelesini sürdürerek yakın ara 3.lüğü ile formda görünürken ilk yarışında değerlendiriniz.

ENDORFİN: Yarışa geç adapte olarak ilk metrelerde ön grubun gerisinde kalan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

BÜYÜK YÜREKLİ: Makineden tereddütlü çıkarak yarışa adapte olmakta geciken safkan düzlüğü 12.dönerken orta kulvardan sonlarda yaptığı atakları ile dikkat çeken 6.lık elde ederek ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHT) 2100Çim

FUAT AGA: Son düzlüğe çıkıldığında bariyer dibinden ataklarına başlayan safkan Şahin Mahmut'u yakalayıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanmasıyla ilk yarışında da etkili olur.

ŞAHİN MAHMUT: Yarışı önde kabullenerek numara götüren safkan içinden gelen Fuat Aga ile son 200'de verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine az farkla geçilerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

DENİZ ŞÖVALYESİ: Dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek yakın ara koşuyu 3.bitiren safkanın formunun iyi olduğu görülüp takibe alınmalıdır.

KILINÇBEY: Orta kulvardan son 200'den itibaren yaptığı atakları ile ön grupta başa baş mücadele veren safkan yakın ara 4.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini öneririz.

7.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 2000Çim

BEDOBEY: Temposunu viraj dönüldükten sonra yükselterek dış kulvardan ataklarına başlayan safkan son 200'de içindeki Oğlum Faruk'a hakim olarak kazanırken ilk yarışında da yakaladığı formuyla adından söz ettirir.

OĞLUM FARUK: Son düzlüğe çıkıldığında iç kulvardan ataklarına başlayan safkan dışındaki Bedobey'e karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

EYYAMI BAHUR: Dış kulvardan yaptığı atakları öndeki iki rakibini yakalamaya yetmese de 3.lüğü ile formda görünen safkanı ilk yarışında değerlendiriniz.

MADENCİ: Bekleme yapan safkan son 200 geçildiğinde dış kulvardan güçlü atakları ile gelerek 4.olurken ilk yarışında yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-16) 2000Kum

CLYMORE: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla Faıthful Spırıt'in içinden etkili gelen safkan rakibine fotoya yakın hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

FAITHFUL SPIRIT: Yarışa son 200'de hakimiyetini hissettiren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken içinden gelen Clymore'a tam fotoda geçilerek koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında dikkat diyoruz.

MUSHARRAF: Orta kulvardan ataklarına başlayıp daha sonra iç kulvara geçerek mücadelesini sürdüren safkan 3.lüğü vermeyip formda görünürken yakın takibe alınmasını öneririz.

KARSAMBAÇ: 61 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 4.olan safkan o gelişiyle 3.lüğü kurtarabilirdi. Yakaladığı formunu koruduğu görülmesi ile ilk yarışında dikkat edilmelidir.

RÜZGAR UĞUR: Yarışı ön tarafta kabullenerek forse eden safkan son 200'de rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

9.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-1/DHÖW) 1100Kum

KUZGUN BEY: Yarışa iyi başlayıp önde numara götüren safkan rakiplerine fotoya kadar direnip temposunu bozmadan kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

SEROKCAN: Orta kulvardan yaptığı atakları öndeki Kuzgun Bey'i yakalamaya yetmese de 2.liği kurtaran safkanın ilk yarışında etkili koşacak güçte olduğu görülmüştür.

LUXOR BOY: Orta kulvardan yaptığı etkili ataklarıyla Serokcan ile arasındaki farkı azaltarak gelip koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında çok daha farklı koşacak güçtedir.

LALİŞKOM: Makineden 10 boy geç çıkış yaparak grubun çok gerisinde kalan ve virajı 13.dönen safkan orta kulvardan yaptığı atakları ile koşuyu 5.bitirirken bugün için düzgün çıkabilse çok daha iyi sonuç alırdı. İlk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.