29 NİSAN PAZARTESİ BURSA OSMANGAZİ HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1000Kum

MÜZEYYEN ABLA: İyi bir çıkış ile önde liderliği alan safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken ilk yarışında da etkili koşabilecek güçte görülmüştür.

LADY ŞERMİN: Son 400'de orta kulvarda 5.durumda olan safkan dış kulvara açılarak ataklarını devam ettirip koşuyu 2.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

TİRAJENTA: İç kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 3.lüğü ile gelişme gösterirken takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2100Kum

KAYAALPBEY: Yarışın uzun mesafede tüm yükünü çeken safkan temposunu bozmayıp düzlük boyunca Aydınefesi'ne karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

AYDINEFESİ: Son viraj dönüldüğüned orta kulvardan ataklarına başlayıp Kayaalpbey'i yakalamaya çalışan safkan bunu başaramasa da 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

RİMERBEY: Bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 100'de öndeki iki rakibi ile arasındaki farkı azaltarak gelip 3.olurken ilk yarışında takibe alınmalıdır.

3.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

BEYOND REDEMPTION: Son virajı 3.dönen sasfkan orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 200 geçildiğinde Lord Of Yıldızer'e hakim olup kazanırken 1.13.75 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da değerlendiriniz.

GURME: Grubun gerisinde yarışı takip ederek bekleme yapan safkan son 50'de dış kulvardan etkili sprinti ile gelerek 2.liği kurtarırken 1.13.94 bitiriş derecesiyle ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçte bir isimdir.

LORD OF YILDIZER: Ön grupta yarışa başlayıp düzlüğe çıkıldıktan sonra birincilik mücadelesi veren safkan Beyond Redemptıon'a karşı gelemeyip Gurme'ye son anda 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında 1.14.07 derecesiyle değerlendiriniz.

DARTAGNAN: Bekleme yaparak grubun gerisinde düzlüğü dönen safkan dış kulvardan sonlarda etkili sprinti ile gelerek 4.olurken 1.14.13 bitiriş derecesiyle ilk yarışında mutlaka değerlendirilmelidir.

4.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-15) 1800Kum

BADUTURU: Ağır kilosu ile yarışı forse eden safkan son 200'de Kıng Çağdaş'a yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine fotoya kadar direnerek kazanırken iyi formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

KING ÇAĞDAŞ: Dış kulvardan gelip son 200'de öndeti Baduturu'yu yakalayarak başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibini tüm çabalarına rağmen geçemeyip burun farkıyla gerisinde 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

HELLBOY: Düzlüğe çıkıldıktan sonra yarışa biraz geç adapte olan safkan dış kulvardan son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini belli etmiştir.

5.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 2000Kum

ÇAVDARLI: 61 kilo ile start aldığı yarışında düzlüğe çıkıldığında dış kulvardan yürüyüp son 300 geçildiğinde Emin Baba'ya hakim olarak 3.5 boy farkla kazanan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında da dikkat diyoruz.

EMİN BABA: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan dışından gelen Çavdarlı'ya son 300 geçildiğinde karşı gelemeyerek 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

EL TRANSTABRICO: En dış kulvardan yaptığı ataklarıyla 3.lüğü Peace Ruby'den kurtaran safkanın ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte olduğu belirlenmiştir.

PEACE RUBY: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla El Transtabrıco ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında dikkat diyoruz.

6.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (KV-8/DHT) 1400Kum

CANMETE: Bekleme yaparak orta kulvardan gerçekleştirdiği atakları ile son 200'de koşuya hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın 1.35.92 derecesiyle formunu bulduğu görülüp ilk yarışında da adından söz ettirir.

SALUKİ: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan Canmete'ye karşı gelemese de 2.liği vermezken 1.36.16 bitiriş derecesiyle ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

SİNOPLU MERVE: Orta kulvardan özellikle son 200'de yaptığı etkili ataklarıyla koşuyu 3.bitiren safkanın formunun iyi olduğu görülüp ilk yarışında dikkat edilmelidir.

ALTINTEPE: Dış kulvardan son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek yakın ara 4.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

HALİM AĞA: Makineden tereddütlü çıkarak grubun gerisinde yarışı takip edip bekleme yapan safkan bariyer dibinden güçlü atakları ile gelip yakın ara 5.olurken ilk yarışında fazla geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç alacaktır.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 2000Kum

KANDIRABEYİ: Startla birlikte önde koşuyu forse eden safkan viraj dönüldüğünde üstünlüğünü koruyup dışından farkı azaltarak gelen Selanik Prensi'ne karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da etkili koşar.

SELANİK PRENSİ: Bekleme yaparak son 100'de öndeki Kandırabeyi'nin halen 5-6 boy gerisinde olan safkan dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip farkı 1 boya düşürüp 2.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında adından söz ettirir.

SEA OF REALITY: Viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp Kandırabeyi'ni yakalamaya çalışan safkan dıştan gelen Selanik Prensi'ne de karşı gelemeyerek 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

BATMAN ÇOCUĞU: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp ön grupta mücadele veren safkan sonlarda rakiplerine karşı gelemeyerek 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW/D) 1000Kum

UMUDUMUZ: Dış kulvardan kolay temposu ile düzlüğü dönerek son 300'de rakiplerine hakimiyetini hissettirip 4 boy farkla kazanan safkanın zorlanmadığı görülüp 1.09.03 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Müzeyyen Abla'nın 1.10.59 derecesinden daha iyi olmasıyla ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirecek güç ve kalitede bir isimdir.

ÖZSERÇE: Bariyer dibinden son 200'den itibaren ataklarına başlayan safkan Umudumuz'un farkı açmasıyla 2.olurken 1.09.64 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Müzeyyen Abla'nın 1.10.59 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkate alınmalıdır.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/D) 2000Kum

BALMELDA: Yarışın liderliğini startla birlikte ele geçiren safkan viraj dönüldüğünde temposunu bozmayıp rakiplerine fotoya kadar direnerek beyaz bayrak ayna kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışı için de ümit vermiştir.

AYDURU: Bu defa önde gitmeyip bekleme yapmayı tercih eden safkan iç kulvardan son 200'de etkili atakları ile gelerek koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında değerlendiriniz.

GİDEROS: Son virajı 2.dönerek öndeki Balmelda'yı yakalamaya çalışan safkan içerden gelen Ayduru'ya karşı gelemeyip koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

ÇAMSAKIZI: Son 300'den itibaren pistin en dışına açılarak zaman kaybeden safkan buradan yaptığı atakları ile koşuyu 4.bitirirken bugün için çok daha iyi sonuç alabilirdi. İlk yarışında dikkat diyoruz.

CANIM ÇITIR: Bekleme yapan safkan orta kulvardan son 200 geçildiğinde etkili atakları ile gelerek koşuyu 5.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

ÖZÜMCAN: Son viraj dönüldüğünde bariyer dibine girerek yaptığı atakları ile koşuyu 6.bitiren safkanın fotoya kadar verdiği mücadele dikkat çekerken ilk yarışında daha farklı koşabileceği tespit edilmiştir.

29 NİSAN PAZARTESİ ŞANLIURFA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 2000Kum

HANDSOME LAKE: Yarışı ön tarafta kabullenen safkan son 100'de dışındaki Sonato Vıe'ye yakalanıp verdiği başa baş mücadeleden rakibine karşı gelerek kazanırken yakaladığı formuyla ilk yarışında da etkili sonuç alır.

SONATO VIE: Önde yarışın hakimi olan Handsome Lake'in dışından yaptığı ataklarıyla rakibini son 100'de yakalayıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan az farkla 2.olurken ilk yarışında dikkat edilmelidir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1400Kum

SABIR BEY: Son viraj dönüldüğünde dış kulvardan ataklarına başlayıp rakiplerine 200'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkanın formunu bulmasıyla bundan sonraki yarışında da dikkate alınmasını öneririz.

ELİTTAY: Orta kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği Bülent Bra'dan kurtaran safkanın yakaladığı formu ile ilk yarışında mutlaka değerlendirilmesini tavsiye ederiz.

BÜLENT BRA: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde ele geçiren safkan Sabır Bey'e son 200'de yakalanıp 2.liği de Elittay'a kaptırarak koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1300Kum

ÇAKAL JUNIOR: Düzlüğe dış kulvardan 4.çıkarak son 200'de orta kulvara geçip sprintini devam ettiren safkan rakiplerine hakim olup Doğukan Bey'e karşı gelerek kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

DOĞUKAN BEY: Son 300'de 9.durumda olan safkan dış kulvardan müthiş sprintiyle gelip Çakal Junıor ile arasındaki farkı başa indirerek koşuyu 2.bitirirken o gelişiyle kazanabilirdi. Formu iyi olup Maiden'dan çıkması yakındır.

BONGUSTA: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayan safkan Çakal Junıor ve Doğukan Bey'e karşı gelemese de 3.lüğü ile dikkat çekerken yakın takibe alınmalıdır.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 1200Kum

ARTICULO MORTIS: Son viraj dönüldüğünde dış kulvardan temposunu yükselterek gelip koşuya 300'de hakimiyetini hissettiren safkan Gospodın'e karşı gelerek kazanırken 1.16.08 bitiriş derecesiyle ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

GOSPODIN: Son 400'de 6.durumda olan safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başladığını 1.16.32 derecesiyle gösterip ilk yarışında mutlaka değerlendiriniz.

BABA NASUHİ: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürüp 1.16.54 derecesiyle koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında takibe alınmasını öneririz.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-3/DHÖW/Y2) 1700Kum

ŞİMŞEK OĞLU: İlk metrelerden itibaren yarışı önde kabullenip numara götüren safkan temposunu viraj dönüldükten sonra da bozmayıp beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

BUĞRAHAN: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla 2.liği Yaramaz Salih'den kurtaran safkanın formunu bulmaya başladığı görülüp takibe alınmasını tavsiye ederiz.

YARAMAZ SALİH: İç kulvardan son 400 geçildiğinde ataklarına başlayan safkan Buğrahan'ı atlayamayıp koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşabilecek güçte bir isimdir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-14) 1800Kum

ANARKHIA: Son virajı 3.dönen safkan dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile son 200 geçildiğinde rakiplerine hakim olup farkı 4 boya çıkartarak kazanırken ilk yarışında da  dikkate alınmalıdır.

SOUND OF VICTORY: Düzlüğe 2.çıkarak orta kulvardan ataklarına başlayan safkan ön grupta mücadele verip dıştan gelen Anarkhıa'ya karşı gelemese de 2.liği kurtarırken ilk yarışında değerlendiriniz.

EYVAH MEHMET: Önde yarışın liderliğini alarak numara götüren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile koşuyu 3.tamamlarken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

REAL GRACE: 62 kilo ile start aldığı yarışında bekleme yapan safkan dış kulvardan özellikle son 50'de güçlü sprinti ile gelerek 4.olurken ilk yarışında dikkate alınmasını tavsiye ederiz.

QUEEN ISABELLE: Bekleme yapan safkan iç kulvardan son 50'de etkili sprinti ile gelerek yakın ara 5.olurken formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalıdır.

7.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1300Kum

LORD OF THE BLACK: Yarışın liderliğini son 800'de ele geçiren safkan temposunu fotoya kadar bozmayıp kazanırken 1.25.10 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Çakal Junıor'un 1.26.30 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

LION HECTOR: Orta kulvardan yaptığı atakları önde farkı açan Lord Of The Black'i yakalamaya yetmeyip 2.olan safkanın formunda gelişmeler görülüp yakın takibe alınız.