30 NİSAN SALI ADANA YEŞİLOBA HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

TRAINER FATHER: Son 400'den itibaren iç kulvardan ataklarına başlayıp rakiplerine 200'de hakimiyetini hissettirerek kazanan safkan ilk yarışında da dikkate alınmalı.

GÖRKEM KAPTAN: 84 gün aradan sonraki yarışında ön grupta giderek viraj dönüldüğünde liderliği alan safkan Traıner Father'a son 200'de yakalanıp geçilse de fotoya doğru tekrar tazeleyip yarım boy farkla 2.olurken ilk yarışında daha farklı koşar.

EL KING: Son 200'de 5.durumda olan safkan dış kulvardan güçlü sprinti ile gelerek yakın ara 3.olurken o gelişiyle kazanabilirdi. Fotoya canlı girişi ile Maiden'dan çıkması yakındır.

MALKOÇ TAY: Orta kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadelesini sürdürerek 4.olurken ilk yarışında çok daha iyi koşacak güçte bir isimdir.

BODYGUARD: Makineden çıkmayıp koşuyu derecesiz bitirmiştir.

2.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-4/DHÖW) 2000Çim

ÇAKMAKŞAH: Düzlüğü 4.dönen safkan dış kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Ezerdöver ile başa baş mücadele verip rakibine burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da adından söz ettirir.

EZERDÖVER: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Gülağa'dan Çakmakşah ile birlikte sıyrılıp başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine burun farkıyla geçilerek 2.olurken ilk yarışında çok daha farklı sonuç alır.

GÜLAĞA: Uzun mesafede yarışın tüm yükünü çeken safkan son 100'de Çakmakşah ve Ezerdöver'e karşı gelemese de 3.lüğü vermezken ilk yarışında takibe alınız.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (KV-6) 1900Kum

PEKERİM: Son viraj dönüldüğünde bariyer dibinden ataklarına başlayıp Raın Kıng'e 300'de fazla zorlanmadan hakim olarak 5.5 boy farkla kazanan safkan ilk yarışına da ışık tutmuştur.

RAIN KING: Önde numara götüren safkan son 300'de içindeki Pekerim'e karşı gelemese de 2.liği vermezken ilk yarışında daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

4.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (HAND-15) 1200Çim

AMANDERO: Orta kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Yıldırım Hanım ile başa baş birincilik mücadelesi veren safkan rakibine boyun farkıyla hakim olup kazanırken yakaladığı formu ile ilk yarışında da değerlendirilmeli.

YILDIRIM HANIM: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla son 100'de Amandero ile başa baş birincilik mücadelesi verip burun farkıyla rakibine geçilerek 2.olan safkanın formunu bulduğu görülüp ilk yarışında dikkat diyoruz.

STEEL HAWK: 61 kilo ile start aldığı yarışında dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek yakın ara koşuyu 3.bitiren safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

TEMPESTA MIA: Bariyer dibinden son 100'de güçlü atakları ile geyerek yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmalı.

MERCHANDISER: Ön tarafta numara götüren safkan son 200 geçildiğinde rakiplerine yakalanıp fotoya kadar düşen temposu ile 5.olurken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

KING OF THE SOUTH: Kısa mesafede ilk metrelerde gerilerde kalan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelse de yetiştiremeyip 6.olurken ilk yarışında sürpriz gerçekleştirebilir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW) 1300Çim

ALTIN MAHİR: 63 kilo ile start aldığı yarışına son 400'de hakimiyetini hissettirerek üstünlüğünü fotoya kadar koruyup 5.5 boy farkla kazanan safkan yakaladığı formuyla ilk yarışında da adından söz ettirir.

AZİMLİ: Son viraj dönüldüğünde orta kulvardan ataklarına başlayıp tüm çabalarına rağmen Altın Mahir'i yakalayamayıp koşuyu 2.tamamlayan formda safkan ilk yarışında da ses getirir.

GARDAL GÜLÜ: Bekleme yaparak ilk metrelerde grubun gerisinde kalan safkan orta kulvardan son 100'de güçlü sprinti ile gelerek 3.olurken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında değerlendiriniz.

6.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-5/DHÖW/D) 1300Çim

HEYFA: Startla birlikte aldığı liderliği fotoya kadar koruyup rakiplerine direnerek kazanan safkan ilk yarışında da adından söz ettirecek güçte görülmüştür.

GÖLLALEM: İç kulvardan ataklarına başlayıp son 200'de orta kulvara açılarak mücadelesini sürdüren safkan Heyfa'nın 1.5 boy gerisinde koşuyu 2.tamamlarken formunu bulmaya başlaması ile ilk yarışında dikkate alınmalı.

ÖZNİLAY: Öndeki Heyfa'nın dışından yaptığı atakları rakibini yakalamaya yetmeyip 2.liği Göllalem'e kaptırarak koşudan 3.ayrılan safkan ilk yarışında daha farklı koşacak güçtedir.

LAL HANIM: En dış kulvardan son 200'den itibaren etkili atakları ile gelerek koşuyu 4.tamamlayan safkanın iyi formu ile ilk yarışında takibe alınmasını tavsiye ederiz.

7.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-4) 2100Çim

GEL OGLİM: Uzun mesafede önde yarışın liderliğini alan safkan düzlüğe çıkıldığında temposunu bozmayıp 3.5 boy farkla kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

CLANBELLA: Son viraj dönüldüğünde iç kulvardan ataklarına başlayıp daha sonra Gel Oglim'in dışına açılarak sprintini devam ettiren safkan rakibini yakalayamayıp 2.olurken ilk yarışında çok daha farklı koşabileceğini göstermiştir.

NEUROSURGEON: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan öndeki iki rakibini geçemeyip 3.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

8.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (MAIDEN) 1400Kum

JUNIOR ISKOCH: Düzlüğe 3.çıkarak orta kulvardan yaptığı atakları ile son 200'de koşuya hakimiyetini hissettirip kazanan safkanın 1.28.98 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Traıner Father'ın 1.30.04 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışına da ışık tutmuştur.

MR RAGNER: Dış kulvardan yaptığı etkili atakları ile boşlukta koşuyu 2.bitiren safkanın 1.29.45 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Traıner Father'ın 1.30.04 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

LA FAVORİTA: 122 gün aradan sonraki yarışına geç adapte olan safkan dış kulvardan sonlarda güçlü sprinti ile gelerek 3.lüğü kurtarırken ilk yarışında daha farklı koşacak güçte bir isimdir.

9.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (ŞARTLI-19/DHÖW) 1400Kum

KAFKAS PINARI: 62 kilo ile start aldığı yarışında öndeki Parlakdemir'in dışından ataklarına başlayan safkan rakibine 200'de hakimiyetini hissettirerek kazanırken bundan sonraki yarışında da etkili koşar.

PARLAKDEMİR: Yarışın liderliğini viraj dönüldüğünde alan safkan dışından gelen Kafkas Pınarı'na son 200'de karşı gelemese de fotoya kadar direnip 1 boy gerisinde koşuyu 2.bitirirken ilk yarışında değerlendiriniz.

ALMAKAY: Orta kulvardan ataklarına başlayıp Kafkas Pınarı ve Parlakdemir'in dışından etkili gelerek koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulması ile yakın takibe alınmasını tavsiye ederiz.

30 NİSAN SALI KOCAELİ KARTEPE HİPODROMU

1.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (HAND-14) 1900Kum

RÜZGAR CELAL: Son 400'den itibaren dış kulvardan ataklarına başlayan safkan Capo'ya fotoya yakın yarım boy farkla hakimiyetini hissettirerek kazanırken ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

CAPO: Önde yarışın liderliğini yapan safkan dışından gelen Rüzger Celal'a fotoya yakın geçilerek koşuyu 2.bitirirken iyi formu ile ilk yarışında yine etkili sonuç alır.

TİTANOBA: İç kulvardan son 200 geçildiğinde kuvvetli ataklarıyla gelip Capo ve Rüzgar Celal ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında yakın takibe alınmalıdır.

2.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1100Kum

SUDENUR: İyi bir start çıkışı ile liderliği alıp önde numara götüren safkan rakiplerini fotoya kadar yanına yaklaştırmayıp 4 boy farkla kazanırken 1.16.72 derecesi aynı gün diğer Maiden kazanan Harem Sultan'ın 1.18.47 derecesinden daha iyi olmasıyla ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

GONYALI KOVBOY: Dış kulvardan yaptığı atakları öndeki Sudenur ile arasındaki farkı kapatmaya yetmeyip koşuyu 2.bitiren safkan ilk yarışında değerlendirilmelidir.

3.KOŞU: 3 YAŞLI İNGILIZLER (ŞARTLI-3) 1200Kum

APPRECIATE PROTEO: Son 600'de yarışın liderliğini alan safkan rakipleriyle arasındaki farkı fotoya kadar açıp zorlanmadan kazanırken 1.13.85 bitiriş derecesiyle ilerki yarışlarında adından sıkça söz ettirir.

ROTARACTION: Dış kulvardan yaptığı atakları ile 2.liği kurtaran safkanın fotoya canlı girişi dikkat çekerken 1.15.20 bitiriş derecesiyle ilk yarışında takibe alınmalıdır.

4.KOŞU: 4 YAŞLI ARAPLAR (HAND-15/DHÖW) 1900Kum

TILISIM: Öndeki Muhlishan'ı viraj dönüldüğünde yakalayan safkan verdiği başa baş birincilik mücadelesinden rakibine hakim olarak kazanırken iyi formu ile ilk yarışında da değerlendirilmelidir.

MUHLİSHAN: Önde yarışı forse eden safkan düzlüğe çıkıldığında Tılısım'a yakalanıp verdiği başa baş birincilik mücadelesinden az farkla koşuyu 2.bitirirken formunu bulmasıyla ilk yarışında dikkat diyoruz.

BENEKLİ: Yarışları üst üste gelmesine rağmen iyi koşarak bugün de bekleme yapıp orta kulvardan son 100'de gerçekleştirdiği güçlü sprinti ile yakın ara koşuyu 3.tamamlayan safkan o gelişiyle kazanabilirdi. İlk yarışında yine dikkat diyoruz.

AZARAKS: Bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de etkili atakları ile gelerek 4.olurken formunda gelişmeler görülmesi ile yakın takibe alınmasını öneririz.

ESESLİ AKİF: Start verildikten kısa bir süre sonra kendini dış kulvara atarak yarış boyunca sürekli dış kulvarları dolaşıp öndeki mücadeleden koparak kendi halinde koşuyu 8.tamamlayan safkanın ilk yarışını bu koşusu ile fazla ölçü almayınız.

BARANIN GÜCÜ: Yarışı bırakarak derecesiz bitirmiştir.

5.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (HAND-16/DHÖW/D) 2000Kum

GENÇ MİMAR: Önde istediği tempoyu bularak virajı 6-7 boy farkla üstün dönen safkan rakiplerine yakalanmayıp bu farkı koruyarak beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

CİĞERPARE: Bekleme yapan safkan son 400 geçildiğinde en dış kulvardan ataklarına başlayıp Genç Mimar'ın birinciliği garantilediği koşuda 2.liği kurtarırken ilk yarışında takibe alınız.

FADİK: Son virajı 2.dönen safkan orta kulvarda mücadelesini sürdürüp dışındaki Ciğerpare'ye 2.liği kaptırarak koşudan 3.ayrılırken ilk yarışında değerlendiriniz.

EĞİLCE: Bariyer dibinden son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 4.olurken ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

6.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (KV-8/KOCAELİ VET.HEK.ODASI KŞ.) 2000Kum

MAVİ KILIÇ: Yarışın liderliğini startla birlikte alan safkan kendisini yakalamaya çalışan Kaze Nı Katsu'nun tüm ataklarına fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

KAZE NI KATSU: Öndeki Mavi Kılıç'ı kovalayan safkan rakibini viraj dönüldükten sonra yakalayamasa da 2.liği Jefe De Jefes'e vermeyip 2.olurken ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

JEFE DE JEFES: İç kulvardan son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelerek Kaze Nı Katsu ile arasındaki farkı azaltarak koşuyu 3.tamamlayan safkan ilk yarışında etkili formu ile mutlaka değerlendirilmelidir.

7.KOŞU: 3 YAŞLI ARAPLAR (MAIDEN/DHÖW) 1100Kum

HAREM SULTAN: Dış kulvardan yaptığı ataklarıyla öndeki Polychromo ile arasındaki farkı azaltarak gelip rakibine tam fotoda burun farkıyla hakim olarak kazanırken ilk yarışında da dikkat ediniz.

POLYCHROMO: Yarışı ilk metrelerden itibaren önde götüren safkan üstünlüğünü son ana kadar korurken dışından gelen Harem Sultan'a tam fotoda geçilerek burun farkıyla 2.olurken ilk yarışında değerlendiriniz.

TUNA TUNA: Bariyer dibinden son 200 geçildiğinde güçlü atakları ile gelip yakın ara koşuyu 3.bitiren safkanın formunu bulmaya başladığı görülmesi ile takibe alınmasını öneririz.

8.KOŞU: 3 VE YUKARI İNGILIZLER (ŞARTLI-3/D) 1700Kum

LET CROPS LAUGH: 82 gün aradan sonraki yarışında önde numara götüren safkan virajı 5 boy farkla üstün dönüp rakiplerine fotoya kadar karşı gelerek beyaz bayrak ayna kazanırken ilk yarışında da dikkat edilmelidir.

ORQUİDEA BLANCA: Aşırı bekleme yaparak virajı ön grubun gerisinde dönen safkan dış kulvardan sonlarda iyi yüklenmesine rağmen geç kalıp yetiştiremeyerek kazanabileceği koşudan 2.ayrılırken ilk yarışında iyi formuyla adından söz ettirir.

MARGIN CALL: Dış kulvardan son 300'den itibaren ataklarına başlayan safkan fotoya kadar mücadeleden kopmayıp 3.lüğü ile dikkat çekerken ilk yarışında takibe alınız.

MIDNIGHT SKY: Orta kulvardan yaptığı atakları ile fotoya kadar iyi mücadele vererek yakın ara koşuyu 4.tamamlayan safkan ilk yarışında daha farklı koşabileceğinin izlenimlerini bırakmıştır.

9.KOŞU: 4 VE YUKARI ARAPLAR (ŞARTLI-2/DHÖW) 1700Kum

ERLİKHAN: Son 400'den itibaren en dış kulvardan ataklarına başlayan safkan rakiplerine 200 geçildiğinde hakimiyetini hissettirip kazanırken ilk yarışında da dikkat diyoruz.

HIRŞO: Dış kulvardan yaptığı atakları ile fotoya kadar iyi mücadele verip koşuyu yakın ara 2.bitiren safkan ilk yarışında etkili formu ile adından söz ettirir.

ŞAH DRAGON: Son düzlüğe çıkıldığında orta kulvardan ataklarına başlayıp mücadelesini sürdüren safkan yakın ara 3.olarak formda görünürken takibe alınmalıdır.

MAHİRİNİ: İç kulvardan yaptığı ataklarıyla sonlara kadar mücadelesini sürdürüp koşuyu 4.tamamlayan safkaınn formunu bulmaya başladığı görülüp ilk yarışında daha farklı koşabileceği belirlenmiştir.

SON BAŞAK: Düzlüğü gerilerde dönerek bekleme yapan safkan dış kulvardan son 100'de güçlü atakları ile gelerek koşuyu yakın ara 5.tamamlarken ilk yarışında geç kalmadığı taktirde daha iyi sonuç alacak güçtedir.